ERC Ράλι Πολωνίας – 1ο Σκέλος: Ολοταχώς για την πρώτη φετινή νίκη

Ο Kajetan Kajatanowicz πήρε σαφές προβάδισμα στον ράλι που διεξάγετε στην πατρίδα του και είναι το φαβορί για τη νίκη, η οποία αν έρθει θα είναι η πρώτη του φέτος. Έχασε χρόνο στην πρώτη ειδική καθώς βρήκε το δρόμο μπλοκαρισμένο από το αγωνιστικό του Habaj ο οποίος είχε έξοδο, όμως στη συνέχεια αντεπιτέθηκε και εκμεταλλευόμενος το τετακέ που είχε ο Bouffier στην προτελευταία ειδική και το χαμένο χρόνο της πρώτης ειδικής που του επιστράφηκε από τη διοργάνωση είναι στην πρώτη θέση με 33 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο.

1 (1)

Από την πλευρά του ο Bouffier ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και μέχρι το τέλος του πρώτου loop είχε διαφορά της τάξης των 7,3 δευτερολέπτων από τον Kajatanowicz. Στη συνέχεια όμως δεν απέφυγε το λάθος με αποτέλεσμα να θέσει εαυτόν εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται ακόμα δύο Πολωνοί, οι Grzegorz και Jakub Brzezinski. Ο πρώτος μετά το σκασμένο ελαστικό που είχε πλέον διεκδικεί την τρίτη θέση και ο δεύτερος από την τέταρτη θέση δεν απειλεί και δεν απειλείται. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ακόμα ένας Πολωνός ο Filip Nivette.

Στην κατηγορία ERC2 ο Wojciech Chuchala τρέχει ουσιαστικά μόνος καθώς ο δεύτερος Tibor Erdi είναι πολύ πίσω σε θέσεις και χρόνο.

Το Σάββατο ο αγώνας ολοκληρώνετε με 6 ειδικές διαδρομές μήκους 106 αγωνιστικών χιλιομέτρων και ο Kajatanowicz έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.