East Safari Rally 2023 – Μέρα 1η: Μάχες με φόντο τη νίκη

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η πρώτη μέρα του East Safari Rally, εναρκτήριου αγώνα του PSALTIS/ENEOS Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2023.

Ανατροπές και μεγάλες μάχες με στόχο την πρώτη θέση έγιναν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ειδικών διάδρομων του πρώτου σκέλους, με τους Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου να προηγούνται μετά από ανατροπή.

Από τα πρώτα μέτρα στην πρώτη ειδική του αγώνα, τα Παραλιμνίτικα, οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου (Skoda Fabia R5) είχαν τη στιγμή τους, αφού μια μικρή έξοδος τους ανάγκασε να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα και να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, ενώ πιο άτυχοι ήταν οι Petrolina Racing Team Ρούσου/Γιαννακού οι οποίοι αποχώρησαν μετά από πρόβλημα στο Ford Fiesta Rally3.

Στην δεύτερη ειδική της μέρας, την Αγία Θέκλα, οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου είχαν έξοδο με το VW POLO GTI R5 και οι Δημοσθένους /Χριστοδούλου σκασμένο ελαστικό χάνοντας χρόνο, εξέλιξη την οποία εκμεταλλευτήκαν οι Παντελή/Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) παίρνοντας την πρωτοπορία.

Το επαναληπτικό πέρασμα από τις δυο ειδικές έγινε υπο απόλυτο σκοτάδι και εκεί η ταχύτητα των περσινών πρωταθλητών Γαλαταριώτη/Ιωάννου ήταν αδιαμφισβήτητη. Ήταν το ταχύτερο πλήρωμα και στις δυο ειδικές και δεν δυσκολεύτηκαν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, ξεκινώντας έτσι την αυριανή μέρα από θέση οδηγού, έχοντας μια διαφορά της τάξης των 15 δευτερολέπτων.

Οι Παντελή/Χρυσοστόμου οδήγησαν γρήγορα με στόχο να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους και παρόλο που δεν τα κατάφεραν προς το παρόν είναι δεύτεροι στην γενική κατάταξη.

Στην τρίτη θέση είναι οι Δημοσθένους/Χριστοδούλου. Το πλήρωμα έγραψε ανταγωνιστικούς χρόνους με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και είναι εντός στόχων αφού είναι στις θέσεις του βάθρου.

Φανταστική απόδοση είχαν οι Σταύρου/Ελπιδοφόρου στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo VII και δίκαια είναι τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS2.

Ακόμα ένα πλήρωμα που εξέπληξε με την συνολική του απόδοση μέχρι στιγμής είναι οι Σιόφερος/Γεωργίου με το Mitsubishi Lancer Evo VI.  Όντας πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ των αυτοκινήτων της συμβατικής κατηγορίας είναι πέντε δευτερόλεπτα μακριά από την τέταρτη θέση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Παρά την μικροέξοδο που είχαν στην πρώτη ειδική διαδρομή, οι αδελφοί Εγγλέζου αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη μέρα στην έκτη θέση γενικής και πρώτοι στην RC2.

Στην έβδομη θέση ακολουθούν οι Νέστωρος/Καλλής με το Mitsubishi Lancer Evo X, οι οποίοι είχαν τετακέ στο δεύτερο πέρασμα της Αγίας Θέκλας και είναι 13 δευτερόλεπτα πίσω από τους αντιπάλους.

Οι Αντωνίου/Πιερής (Mitsubishi Lancer Evo X R4) είναι στην όγδοη θέση ακολουθούμενοι από τους Κωνσταντίνου/Νικολάου (Mitsubishilancer Evo VII), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Μιχαηλίδης/Νέστωρος (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Στην δικήνητη κατηγορία, οι Παντελή/Αριστοδήμου παρά το νωθρό ξεκίνημα που έκαναν στη συνέχεια έβαλαν το κεφάλι κάτω και με το Peugeot 208 είναι το πλήρωμα που προηγείται.

Οι δεύτεροι της δικήνητης κατηγορία είναι οι Τζιωρτζής/Χρυσοστόμου με το Ford Fiesta.

Μεγάλες μάχες γίνονται στην κατηγορία RCL1 μεταξύ των Έλληνα/Μιχαήλ (FODR FIESTA DYTKO) και Στυλιανού/Μακρίδη (MitsubishiMirage DYTKO), αφού μετά τις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές η διαφορά τους είναι μόλις 1,3 δευτερόλεπτα.

Στην RC5 οι Σκορδής/Χρυσάνθου τρέχουν “μόνοι” και στόχος είναι να ξεκινήσουν με το απόλυτο των βαθμών την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ανατροπές έγιναν και στην RCS1. Οι Θωμά/Ξενοφώντος ήταν οι πιο γρήγοροι στις τρείς απο τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, όμως ένα πρόβλημα στην τελευταία της μέρας τους ανάγκασε να χάσουν χρόνο και την πρώτη θέση.

 

Αυτή η εξέλιξη έφερε πρώτους τους GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Σοφοκλέους/Παντελίδη, οι οποίοι έχουν πλέον προβάδισμα νίκης στην κατηγορία.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, μεταξύ των οποίων είναι και η θρυλική Χαλοσπιτιά, ειδική από την οποία θα διέλθουν και τα ιστορικά αγωνιστικά.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

b24b2ef4-c35d-4dfb-a08b-c800b4120a28_Overall after SS6