East Safari Rally 2022 – Μέρα 1η: Αδυσώπητες μάχες με φόντο τη νίκη, πρώτοι οι Δημοσθένους/Χριστοδούλου

Η πρώτη μέρα του East Safari Rally τελείωσε σήμερα το απόγευμα αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με την όλη εξέλιξη του αγώνα.

Κύριο χαρακτηριστικό σήμερα ήταν οι αδυσώπητες μάχες που έγιναν, τόσο για την πρώτη θέση όσο και για τις πρώτες θέσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Συνολικά 12 πληρώματα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα, με κυριότερη εγκατάλειψη αυτή των Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου, οι οποίοι προδόθηκαν από τη μηχανή του VW Polo GTI.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου (Skoda Fabia R5) είναι αυτοί που προηγούνται, με βραχεία όμως κεφαλή.

Στις τέσσερις ειδικές του σημερινού σκέλους ήταν σε αμφίρροπη μάχη με τους Παντελή/Λαό και η αγωνία εξακολουθεί να είναι μεγάλη ως προς την έκβαση του νικητή αφού τα 4,3 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Οι Παντελή/Λαός (Citroen DS3 R5) προσπάθησαν να κρατηθούν κοντά στην κορυφή και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν περίφημα. Ήταν οι νικητές στο δεύτερο πέρασμα από την Αγία Θέκλα και με αυτή την απόδοση εξακολουθούν να διατηρούν βάσιμες ελπίδες για νίκη.

Ακόμα δυο πληρώματα έχουν τη δική τους μάχη, αυτή για τη δεύτερη θέση. Οι Ζήνωνος/Χριστοφή (Citroen DS3 R5) ήταν σαφώς ανεβασμένοι σε αυτό τον αγώνα, όμως άτυχες στιγμές με σκασμένο ελαστικό και ανοικτό καπό τους στέρησαν δευτερόλεπτα και μέχρι στιγμής είναι τρίτοι.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκου/Νικολάου (Hyundai i20 R5) είναι τέταρτοι, με 1,5 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν από τους Παντελή/Λαό. Είναι σε απόσταση βολής και την αυριανή μέρα έχουν έξι ειδικές στη διάθεση τους για να ανατρέψουν την διαφορά.

Εκπληκτική εξέλιξη είχε η μάχη στην κατηγορία RC2 όπου τη νίκη διεκδικούν μετά το τέλος της πρώτης μέρας τρία πληρώματα.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) είναι αυτοί που προηγούνται παρά το τετακέ που είχαν στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Παραλιμνίτικα, ενώ παράλληλα είναι πέμπτοι γενικής.

Στην έκτη θέση και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 είναι οι Petrolina Racing Team Ρούσου/Γιαννακού (Mitsubishi Lancer Evo Χ) οι οποίοι είχαν πολύ ψηλά στάνταρ απόδοσης και είναι τρία δευτερόλεπτα πίσω από τους πρωτοπόρους.

Με Mitsubishi Lancer Evo Χ αγωνίζονται και οι Πασείδιας/Αλεξάνδρου. Παρά τη μεγάλη αποχή, εντούτοις έδειξαν ότι έχουν την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσουν και αυτό φαίνεται από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, καθώς είναι στην έβδομη θέση γενικής και τρίτοι στην κατηγορία RC2, 3,3 δευτερόλεπτα πίσω από τους Ρούσου/Γιαννακού.

Οι Αντωνίου/Πιερής (Mitsubishi Lancer Evo Χ) είναι όγδοοι και τέταρτοι στην RC2 και αυτή η θέση μπορεί να χαρακτηριστεί “άνετη” αφού δεν απειλούν και δεν απειλούνται.

Κορυφαίους χρόνους στη δικίνητη κατηγορία πέτυχαν οι Τιμοθεόυ/Σιάλος στο μπάκετ του Peugeot 208 R2. Το πλήρωμα ήταν χάρμα οφθαλμών σήμερα και δίκαια είναι στην ένατη θέση γενικής και πρώτοι στη δικίνητη κατηγορία.

Και αν οι Τιμοθέου/Σιάλος ήταν ασυναγώνιστοι, τι να πει κανείς για τους Θεοφάνους/Κωνσταντίνου. Το πλήρωμα συμμετέχει με ένα γερασμένο Peugeot 106 και όμως με την ταχύτητα τους κερδίζουν και τετρσκίνητα αυτοκίνητα. Είναι μέχρι στιγμής δέκατοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS1, θέση την οποία θέλουν να διαφυλάξουν σαν όρη οφθαλμού.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, αρχίζοντας με την RC4, δεύτεροι πίσω από τους Τιμοθέου/Σιάλο είναι οι Μανώλη/Ευριπίδου (Honda Civic) και τρίτοι οι Ανδρέου/Νικολαΐδης με Peugeot 208 Rally4.

Ασυναγώνιστοι στην κατηγορία RCS2 ήταν σήμερα οι Κωνσταντίνου/Φιλιππίδης με Mitsubishi Lancer Evo III. Το πλήρωμα απέκτησε ένα υγειές προβάδισμα και εκτός απροόπτου θα είναι οι νικητές της κατηγορίας.

Οι Στέφανος και Δημήτρης Στεφάνου (Mitsubishi Lancer Evo XI) είναι δεύτεροι χωρίς να απειλούνται καθώς οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της κατηγορία αποχώρησαν.

 

Στην κατηγορία RC5 οι Σταύρου/Πιερή (Suzuki Swift) είναι το πλήρωμα που προηγείται , με τους Σωτήρη και Χρίστο Πετρακίδης (Ford Fiesta) να είναι δεύτεροι και τρίτοι οι Τζιωρτζή/Κασέτα (Suzuki Swift). Στην κατηγορία RCL1 οι Παπαγεωργίου/Αβραάμ (Mitsubishi MirageDYTKO) έμειναν να τρέχουν μόνοι μετά την αποχώρηση των Έλληνα/Μιχαήλ (Ford Fiesta).

Στην κατηγορία RCS1 οι, δεύτεροι πίσω από τους Θεοφάνους/Κωνσταντίνου είναι οι Τανούση/Χριστοδούλου (Toyota Yaris), τρίτοι οι Καθητζιώτης/Μακρίδης (Hyundai Accent) και τέταρτοι οι GEPA Mechanical Instalations Σοφοκλέους/Παντελίδης (VW Golf), οι οποίοι είχαν και σκασμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική της μέρας.

Το East Safari Rally συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με έξι ειδικές διαδρομές, όπου μεταξύ αυτών είναι η φημισμένη Χαλοσπιτιά αλλά και η υπερειδική διαδρομή στην πίστα Achna Speedway.

Provisional Results Leg 1 (1)

Restart List Leg2 (3)