EAST SAFARI RALLY 2020 by PSALTIS ENEOS: Δυνατές συμμετοχές προϊδεάζουν για μεγάλες μάχες

Νέο πρωτάθλημα, νέα χρονιά, νέα δεκαετία. Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι 2020 είναι έτοιμο να ξεκινήσει όπως παραδοσιακά γίνεται τα τελευταία χρόνια με το EAST SAFARI RALLY και μεγάλο χορηγό για ακόμα μια χρονιά την εταιρία ΨΑΛΤΗΣ ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Τον αγώνα διοργανώνει το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου και είναι υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές χωρισμένες σε δυο μέρες, με την επανάληψη των τριών ειδικών του Σαββάτου να γίνεται υπο το φως των προβολέων των αγωνιστικών.

Στον φετινό αγώνα οι συμμετοχές μπορεί να είναι μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές όμως δεν λείπει η ποιότητα, αφού μερικοί από τους καλύτερους Κύπριους οδηγούς θα αγωνιστούν για τη νίκη σε γενική κατάταξη αλλά και στις υπόλοιπες υποκατηγορίες.

Συνολικά 26 πληρώματα είναι έτοιμα να ριχθούν στη μάχη, σε ένα αγώνα όπου θα δούμε τρία αυτοκίνητα κατηγορίας R5, δυο κατηγορίας RCL1 (PROTO CARS), 12 κατηγορίας Ν και 10 δικίνητα.

Με το νούμερο 1 στις πόρτες θα ξεκινήσουν οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα ότι όλα είναι κατορθωτά όταν έχεις υπομονή και επιμονή.

Δεύτεροι θα εκκινήσουν οι PETROLINA ENI RACING TEAM Γιάγκου-Κυριάκου με το Hyundai i20 R5. Το πλήρωμα θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά, όπου έχασε τον τίτλο για μόλις μισό βαθμό και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να ξεκινήσει ιδανικά το νέο πρωτάθλημα.

Ακόμα ένα πλήρωμα που θέλει να αφήσει στο παρελθόν την περσινή χρονιά είναι και αυτό των PETROLINA ENI RACING TEAM Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Volkswagen POLO R5) οι οποίοι μετά τα λάθη και τις ατυχίες κατά τη διάρκεια του 2019 κατάφεραν να χάσουν το πρωτάθλημα όπου ήταν πρωτοπόροι μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Ξεκινούν από την τρίτη θέση και αυτό θα τους βοηθήσει έχοντας καθαρή γραμμή να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας την πρώτη μέρα από τους υπόλοιπους στην προσπάθεια που θα κάνουν για τη νίκη.

Οι Ζήνωνος-Χριστοφή έχουν αναβαθμιστεί και από φέτος θα αγωνίζονται με ένα Citroen DS3 R5. Το πλήρωμα με αυτή την κίνηση ανεβάζει τον πήχη ψηλά καθώς θα μπορεί πλέον να διεκδικεί θέση στην πρώτη τριάδα και ακόμα και αυτήν τη νίκη. Αυτός θα είναι ο πρώτος τους αγώνας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν περισσότερο για εξοικείωση με το νέο αυτοκίνητο.

Ντεμπούτο με νέο αυτοκίνητο θα κάνει και το πλήρωμα των Αντωνίου-Πιερή καθώς θα αγωνιστούν με ένα Mitsubishi Lancer EVO10 R4. Με τερματισμούς τα τελευταία χρόνια στο βάθρο, αναμφίβολα θα επιδιώξουν ακόμα ένα ανάλογο αποτέλεσμα. Οι PETROLINA ENI RACING TEAM Δημοσθένους-Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι ένα πλήρωμα που πρωταγωνιστεί σε κάθε αγώνα και είναι εκ των φαβορί για νίκη στην κατηγορία RC2 καθώς επίσης και για τερματισμό στην πρώτη τριάδα. Έχοντας κερδίσει στο EAST SAFARI RALLY στο πρόσφατο παρελθόν δεν αποκλείετε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να κερδίσουν για ακόμα μια φορά.

Με το γνωστό Subaru Impreza θα αγωνιστούν οι Φιλίππου-Δημητρίου οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη διάκριση στην κατηγορία RC2 μαζί με τους νικητές το 2013 και 2014 Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9), Ποσείδια-Κωνσταντίνου (Mitsubishi Lancer EVO10), Χειλιμήντρη-Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10) Ρούσου-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO10) και Παπαγεωργίου-Νικολάου (Mitsubishi Lancer EVO9).

Από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις είναι η επιστροφή του Χαράλαμπου Τιμοθέου στην αγωνιστική δράση μετά την περιπέτεια υγείας που είχε, όπου θα έχει για συνοδηγό τον έμπειρο Αντώνη Χρυσοστόμου. Το αυτοκίνητο που θα αγωνιστούν είναι ένα Mitsubishi Mirage (PROTO CAR) το οποίο τρέχει για πρώτη φορά σε αγώνα του Κυπριακού Πρωταθλήματος Ράλι. Την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα πραγματοποιεί και ο Κάρλος Κακουράτος όπου θα έχει για συνοδηγό τον πολύπειρο Παναγιώτη Σιάλο. Οι προαναφερθέντες θα αγωνιστούν με το δεύτερο PROTO CAR, ένα Toyota Yaris και θα έχει ενδιαφέρων να δούμε την ανταγωνιστικότητα αυτών των αυτοκινήτων απέναντι στα υπόλοιπα της κατηγορίας Ν, καθώς διαθέτουν μηχανή Mitsubishi Lancer EVO.

Στην κατηγορία RCS2 θα αγωνιστούν δυο πληρώματα. Έλληνας-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO6) και Τάππος-Ιωάννου (Mitsubishi Lancer EVO7) οι οποίοι θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη, με τους Τάππο-Ιωάννου να έχουν ελαφρύ προβάδισμα λόγω και της καλύτερης γνώσης των ειδικών διαδρομών αφού αγωνίζονται “εντός έδρας”.

Δέκα πληρώματα θα διεκδικήσουν τη νίκη στη δικίνητη κατηγορία και παράλληλα τη διάκριση στην κλάση που αγωνίζεται ο καθένας. Στην κλάση RC3 οι ταχύτατοι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic) είναι εκ των φαβορί όμως έχουν να αντιπαραταχθούν με τους Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic), Χρίστο και Ανδρέα Μαννούρη (Citroen DS3 R3) και Νικόλα Χατζηματθαίου-Θωμά Θεοφάνους (Honda Civic).

Την νίκη στην κλάση RC4 θα διεκδικήσουν οι Τζωρτζή Γιαννάκης-Τούλλης Αριστοδήμου (Ford Fiesta R2), Γιώργος Λαμπριανίδης- Αντρέας Γρηγορίου (Ford Fiesta ST), Γιώργος Τανούσης-Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Toyota Yaris) και Τζωρτζή Παναγιώτης-Σωτήρης Κασέττας (Suzuki Swift). Ένα πλήρωμα τα τρέξει στην κατηγορία RCS1, οι Παντελή-Νικολαΐδης (Peugeot 306 GTI 6) και ένα στην κατηγορία MIX, οι Χριστόδουλος και Βαγγέλης Χριστοδούλου (Toyota Yaris).

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία τη νίκη μοιράζονται τρεις οδηγοί εκ των οποίων οι δυο αγωνίζονται και φέτος.
Σίμος Γαλαταριώτης και Χρίστος Δημοσθένους μετρούν από δυο νίκες, ενώ αλησμόνητη και βαθιά χαραγμένη στις μνήμες των φιλάθλων θα μείνει η περσινή νίκη του Αλέξανδρου Τσυολόφτα με διαφορά μόλις τριών εκατοστών του δευτερολέπτου η οποία είναι και η μικρότερη στην ιστορία των αγώνων ράλι.

Ο Χρίστος Δημοσθένους έφυγε νικητής από το EAST SAFARI RALLY τις χρονιές 2015 και 2017. Το 2015 μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Σταύρος Αντωνίου και Παναγιώτης Γιάγκου και το 2017 οι Σίμος Γαλαταριώτης και Μιχάλης Ποσείδιας.

Το 2016 και 2018 νικητής αναδείχθηκε ο Σίμος Γαλαταριώτης. Το 2016 δεύτερος ολοκλήρωσε ο Σταύρος Αντωνίου και τρίτος ο Μιχάλης Ποσείδιας και το 2018 δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας και τρίτος ο Κώστας Ζήνωνος.

Την περσινή χρονιά, πίσω από το νικητή Αλέξανδρο Τσουλόφτα τερμάτισαν οι Σίμος Γαλαταριώτης και Πέτρος Παντελή.

East Safari Rally 2020 Provisional Starting List

Itinerary East Safari Rally 2020

East Safari Bulletin 1

Δώστε προσοχή στα ωράρια των νυχτερινών ειδικών του Σαββάτου καθώς ξεκινούν 22 λεπτά αργότερα από την αναγραφόμενη ώρα στο πρόγραμμα