East Safari 2018 – Preview: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι, το οποίο θα λάβει χώρα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου. Το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του πρώτου αγώνα για το 2018, ο οποίος αναμένετε και φέτος να προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Το East Safari Rally φημίζετε για την πολύ ψηλή μέση ωριαία ταχύτητα στις ειδικές διαδρομές, ενώ αυτό που κάνει τον αγώνα ξεχωριστό είναι οι νυκτερινές ειδικές διαδρομές, οι οποίες χρειάζονται μεγάλη συγκέντρωση από τα πληρώματα, καθώς υπο προϋποθέσεις μπορούν να κρίνουν την έκβαση του αγώνα όσον αφορά τον τελικό νικητή.

 

Και φέτος το East Safari είναι διήμερο και αποτελείται από 12 ειδικές διαδρομές, 3 επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και 3 επαναλαμβανόμενες την Κυριακή. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο από την πλατεία Αγίου Γεωργίου με την πανηγυρική εκκίνηση και ακολούθως τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε τρείς ειδικές διαδρομές (Παραλιμνίτικα, Αγία Θέκλα, Κάβο Γκρέκο) υπο το φως της μέρας. Μετά την ανασυγκρότηση στο χώρο σταύθμευσης του Γηπέδου Τάσος Μάρκου θα επαναληφθούν οι ίδιες διαδρομές αυτή τη φορά στο απόλυτο σκοτάδι.

Itinerary

East Safari Rally 2018 Entry List

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ακόμα 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές (Χαλοσπιτιά, Ammunition, Αγία Βαρβάρα) και θα ολοκληρωθεί στις 14:00 με τη ράμπα τερματισμού πάλι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Συνολικά 31 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή, με σχεδόν όλη την αφρόκρεμα των αγώνων ράλι να αγωνίζεται. Με το νούμερο 1 στις πόρτες θα ξεκινήσουν οι περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Skoda Fabia R5) με στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων και τη φετινή χρονιά, ενώ δεύτεροι θα εκκινήσουν οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5), οι οποίοι μαζί με τους προαναφερθέντες είναι τα πληρώματα που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για τη νίκη. Αποκεί και πέρα ξεχωρίζει η συμμετοχή των Παναγιώτη Γιάγκου-Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου με το καινούργιο τους όπλο, ένα Hyundai i20 R5, όπου θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν θέση στην πρώτη τριάδα.

Δύσκολη για προβλέψεις είναι η κλάση RC2, καθώς αναμένετε να γίνουν μεγάλες μάχες για επικράτηση. Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10), Ζήνωνος-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO9), Ποσείδιας-Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10), Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10), Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9), Κυριάκου-Αριστείδου (Subaru Impreza R4) και Λημνιώτης-Σοφοκλέους (Subaru Impreza STI) είναι μόνο μερικά ονόματα από τους συμμετέχοντες που έχουν τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν. Φυσικά δεν περνά απαρατήρητη η απουσία των Δημοσθένους-Λαό από τον αγώνα, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν νικητές τις χρονιές 2015 και 2017.

Στην κλάση RCS2 τρέχουν 10 πληρώματα τα οποία θα δώσουν τις δικές του μάχες με στόχο την νίκη. Ο έμπειρος Πρόδρομος Προδρόμου με συνοδηγό τον πολύπειρο Παναγιώτη Σιάλο (Mitsubishi Lancer EVO7) είναι εκ των φαβορί για επικράτηση, όμως θα έχουν δύσκολους αντιπάλους στο δρόμο προς τη νίκη. Μούκης-Λαός(Mitsubishi Lancer EVO6), Στέφανος και Δημήτρης Στεφάνου(Mitsubishi Lancer EVO6) και Μιχάλης και Πάμπος Ιακώβου είναι πληρώματα που έχουν τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν.

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει και η δικήνητη κατηγορία όπου συμμετέχουν 9 πληρώματα. Ο Κωνσταντίνος Τελεβάντος επιστρέφει στη συγκεκριμένη κατηγορία και θα αγωνιστεί με ένα Ford Fiesta R2 με συνοδηγό τον Τάκη Σταύρου και στόχο τη νίκη. Και εδώ αναμένετε να δούμε ωραίες μάχες καθώς ικανοί για τη νίκη είναι και οι Χρίστος και Αντρέας Μαννούρης, οι οποίοι θα τρέξουν με ένα Honda Civic, όπως επίσης και οι Λαμπριανίδης-Γρηγορίου οι οποίοι θα τρέξουν με Ford Fiesta ST. Μαθημένος από East Safri Rally είναι και ο Χρυσόστομος Παντελή ο οποίος θα τρέξει με Peugeot 306 και συνοδηγό τον Αντρέα Νικολαΐδη με στόχο τον τερματισμό στην πρώτη τριάδα. Στα αξιοσημείωτα είναι και η πρώτη συμμετοχή στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι των Τουρκοκύπριων Mulla και Ibo, οι οποίοι θα αγωνιστούν με Ford Fiesta R2.

Η προϊστορία

Την τελευταία πενταετία τρείς οδηγοί μοιράζονται τις νίκες στον αγώνα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Τις χρονιές 2013 και 2014 ο Γιώργος Εγγλέζου με συνοδηγό τον Παύλο Εγγλέζου κατάφεραν να φύγουν νικητές. Το 2013 μαζί τους στο βάθρο ανέβηκαν οι Χρίστος Λημνιώτης-Μιχάλης Βασιλείου και Κούλλης Κυριάκου-Χρίστος Αριστείδου, ενωι το 2014 το βάθρο μαζί με τους αδελφούς Εγγλέζου συμπλήρωσαν οι Χρίστος Δημοσθένους-Πάμπος Λαός και Σταύρος Αντωνίου-Chips Junior, με τους τελευταίους να κατακτούν τον τίτλο.

Το 2015 ήταν η σειρά των Δημοσθένους-Λαός να κερδίσουν, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους  Σταύρο Αντωνίου-Δημήτρη Πιερή και τρίτους τους Παναγιώτη Γιάγκου-Λεωνίδα Χριστοφή. Οι ΔημοσθένουςΛαός στο τέλος της χρονιάς κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο πρωτάθλημα ράλι στην καριέρα τους. Το ίδιο έπραξαν και το 2017, αφήνοντας δεύτερους τους Σίμο Γαλαταριώτη-Αντώνη Ιωάννου και τρίτους τους Μιχάλη Ποσείδια-Γιώργο Αλεξάνδρου. Στο τέλος αυτής της χρονιάς το πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου.

Τέλος το 2016 ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώη Ιωάννου στεύθηκαν νικητές στον αγώνα, με τους Σταύρο Αντωνίου-Δημήτρη Πιερή να τερματίζουν δεύτεροι και τους Μιχάλη Ποσείδια-Φάνο Χριστοφή να ολοκληρώνουν τρίτοι. Το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι Χρίστος Δημοσθένους-Πάμπος Λαός.

Η νέα χρονιά ξεκινά με πολλές υποσχέσεις και συνάμα με πολλές απαιτήσεις για καλύτερες και ασφαλέστερες διοργανώσεις, καθώς ο στάλος των Κυπριακών αγωνιστικών πέραν από τα αυτοκίνητα κατηγορίας Ν, αναβαθμίστηκε επίσης με αυτοκίνητα κατηγορίας R5 και στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι η φράση, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Itinerary

East Safari Rally 2018 Entry List