5ος Αγώνας motocross 2017-2018 – MXPRO: Preview

Μετά τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας με τον αδόκητο χαμό του αθλητή της κατηγορίας ΜΧ2 Νεόφυτου Τσαγγαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα τα οποία επέφεραν την αναβολή του πέμπτου αγώνα motocross, το Παγκύπριο πρωτάθλημα συνεχίζετε αυτή την Κυριακή στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Η κατάσταση στη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες πλην από την ΜΧ1, μετά και τον τρίτο αγώνα που έγινε στην Λίμνη έμεινε αναλλοίωτη, καθώς ως γνωστόν στον τέταρτο αγώνα στη Μακούντα οι πλείστοι αναβάτες δεν αγωνίστηκαν λόγο υπερβολικής λάσπης στην πίστα, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως ήταν η τοποθέτηση τους.

Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας ΜΧ1, ο Χρίστος Τσαγγαράς έχει αέρα 9 βαθμών από τον δεύτερο Γιώργο Παπαλοίζου και είναι οι δυο αναβάτες που παλεύουν για το πρωτάθλημα. Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν οι Λάμπρος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα έχοντας λιγότερες πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας μετρά το απόλυτο σε τρείς αγώνες και αναμφίβολα είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη. Ο πλησιέστερος αναβάτης είναι ο Αντρέας Γεωργίου ο οποίος απέχει 21 βαθμούς από την κορυφή και στην Ποταμιά θα προσπαθήσει να μειώσει αυτή τη διαφορά για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

Στην κατηγορία ΜΧ3 τον πρωτοπόρο Μαρίνο Ζηντίλη και τον δεύτερο στη βαθμολογία Ντίνο Θεοδώρου χωρίζουν 12 βαθμοί. Ο Θεοδώρου έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πλησιάσει τον Ζηντίλη, καθώς αγωνίζεται στην έδρα του και μπροστά στο δικό του κοινό.

Φαβορί για ακόμα μια νίκη είναι ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3OVER. Ο Τσαγγαράς μετρά τρείς νίκες και δύσκολα φαίνεται να μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Σπύρος Ηλία και Γιώργος Σιδερένιος είναι οι αναβάτες που βρίσκονται στην τρίτη και θέση αντίστοιχα.

Ο Κυριάκος Πούλλου είναι ο αναβάτης που προηγείται στην κατηγορία ΜΧ4, καθώς μετρά τρείς συνεχόμενες νίκες. Ο πλησιέστερος αναβάτης είναι ο Θανασης Φελλάς ο οποίος είναι δεύτερος, 18 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται οι Αδάμος Μανώλη και Παναγιώτης Ττόφιας με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στους δυο βαθμούς.

Στην κατηγορία ΜΧ85 οι φετινοί πρωταγωνιστές είναι οι Χρίστος Κημήτρης και Αριστόδημος Έλληνας, οι οποίοι αναμένετε να έχουν ακόμα μια μάχη για τη νίκη. Ο Χρίστος Κημήτρης είναι ο αναβάτης που προηγείται έχοντας 148 βαθμούς έναντι 140 του Αριστόδημου Έλληνα. Στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι οι Αντώνης Γεωργίου και Σπύρος Γιάγκου, οι οποίοι χωρίζονται από δυο βαθμούς στη γενική κατάταξη.

Τέσσερις είναι οι αναβάτες που τρέχουν στη μικρότερη κατηγορία, την ΜΧ65 και ο Μιχάλης Χρυσοστόμου μετρά δυο νίκες στους δυο αγώνες που έτρεξαν οι μικροί. Δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου ενώ στις υπόλοιπες δυο θέσεις είναι οι Ταξιάρχης Παπαγεωργίου και Λεόντιος Παράσχου.

Ο Κώστας Κημήτρης είναι ο αναβάτης που προηγείται στην κατηγορία MX VET μετρώντας τρείς νίκες. Δεύτερος είναι ο Αντρέου Αντρέας και τρίτος ο Γιαννάκης Έλληνας.

Ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας πριν από την έναρξη του αγώνα θα τελέσει μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή της κατηγορίας ΜΧ2 Νεόφυτου Τσαγγαρά.