Drift Kings Touge International Series 2019 Nigríta: Ο Τσουρής πρωταθλητής Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η φετινή παρουσία της Εθνικής Κύπρου Drift στους δύο αγώνες του Drift Kings στις Σέρρες, όπου αρχικά αγωνίστηκε στον τελικό του King Of Nations στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και ολοκληρώθηκε στην Νιγρίτα.

Η εθνική μας ξεκίνησε την παρουσία της χρονολογικά με τον μεγάλο τελικό του King of Nations στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, εκεί που στις δύο τελευταίες της παρουσίες είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Τη φετινή χρονιά όμως η ατυχία δεν άφησε τους οδηγούς μας στην κατηγορία Pro να κυνηγήσουν την διάκριση, με τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισαν να τους αφήνουν ουσιαστικά στην αφάνεια.

Ο Νεόφυτος Φικάρδου είναι ο άνθρωπος που έκλεψε την παράσταση παίρνοντας την τρίτη θέση στα προκριματικά και φτάνοντας μέχρι την οκτάδα στην κατηγορία Pro2. Στην κατηγορία Pro o Πάμπος Τσουρή πήρε την τέταρτη θέση στα προκριματικά, ενώ στους 16 κέρδισε τον Γιώργο Τσιλιμπόνη. Ακολούθως έχασε στην οκτάδα από τον Rick van Goethen μετά που αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Η επόμενη παρουσία της εθνικής μας, ήταν το Touge στην Νιγρίτα, με τέσσερις οδηγούς να δηλώνουν παρών (Πάμπος Χαραλάμπους, Πάμπος Τσουρή, Κυριάκος Μάριου και Τάκης Χριστοφή) αφού οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τα αγωνιστικά τους και τρέξουν.

Αυτός αγώνας κυριολεκτικά έσωσε την παρτίδα για την εθνική μας ομάδα αφού αν εξαιρέσουμε τον Τάκη Χριστοφή ο οποίος είχε μια άτυχη στιγμή με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό του, οι υπόλοιποι τα πήγαν περίφημα.

Ξεκινώντας από τα Qualifications, είδαμε τους οδηγούς μας να δείχνουν τις προθέσεις τους, με τον Πάμπο Τσουρή να παίρνει την πρώτη θέση, τον Κυριάκο Μάριου την δεύτερη και την τριάδα να συμπληρώνει ο Πάμπος Χαραλάμπους. Στην όγδοη θέση κατάφερε να ανεβεί ο Τάκης Χριστοφή παρόλη την άτυχη στιγμή που είχε.

Στα διπλά περάσματα οι οδηγοί μας ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών με τους Πάμπο Χαραλάμπους και Πάμπο Τσουρή να φτάνουν στον μεγάλο τελικό. Μετά την πρώτη διπλή μονομαχία ο τελικός πήγε στο “One more Time” και εκεί ο Πάμπο Χαραλάμπους κέρδισε στις λεπτομέρειες, ανεβαίνοντας έτσι στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, με τον Τσουρή να συμβιβάζετε με τη δεύτερη θέση. Στην μάχη του μικρού τελικού ο Κυριάκος Μάριου έχασε από τον Radu Vaduva αρκούμενος στην τέταρτη θέση γενικής.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, λόγω του ότι το πρωτάθλημα Drift Kings Touge International Series 2019 αποτελείτο από τρείς αγώνες, με τον τελευταίο να έχει διπλή βαθμολογία είχαμε τον Πάμπο Τσουρή με την πρώτη θέση στα Qualifications και την δεύτερη θέση στα διπλά να κατακτά και επίσημα το πρωτάθλημα, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για τους οδηγούς όσο και για την εθνική μας ομάδα, που μόλις στην δεύτερη της επίσημη παρουσία κατάφερε να κατακτήσει τις δύο πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα Kings Touge International Series 2019. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πάμπος Τσουρής έγινε παράλληλα και ο πρώτος Κύπριος Drifter που κερδίζει Ευρωπαϊκό τίτλο σε μια χρονιά που δεν τα πήγε και τόσο καλά στις εγχώριες διοργανώσεις.
Πλέον, μετά την επιστροφή των διεθνών στην Κύπρο, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και η αντίστροφη μέτρηση για το πρωτάθλημα του 2020.