Drift Kings Super final Cyprus vs Europe: Piter Koslowski ο κορυφαίος στα μονά

Τις διαθέσεις του εν όψη των αυριανών διπλών μονομαχιών έδειξε σήμερα ο πρωταθλητής του Drift King International Series, Piter Koslowski.

Στον τριήμερο αγώνα που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου η δράση άρχισε χθες με τα ελεύθερα δοκιμαστικά όπου οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να δουν την πίστα και να προπονηθούν στη χάραξη που έφτιαξαν οι κριτές του αγώνα, με τις καιρικές συνθήκες το απόγευμα να γίνονται δύσκολες καθώς έβρεξε.

Σήμερα μετά την πρωινή προπόνηση/ζέσταμα, οι διαγωνιζόμενοι βαθμολογήθηκαν σε δυο περάσματα ατομικά όπου βγήκαν τα ζευγάρια για τις αυριανές διπλές μονομαχίες όπου θα κρίνουν και τον νικητή.

Ο Πολωνός φετινός πρωταθλητής Piter Koslowski ήταν ο οδηγός που πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία. Οδήγησε το Silvia S15 πολύ θεαματικά δείχνοντας σε όλους τις προθέσεις του για τον αγώνα.

Το πρώτο πέρασμα ήταν όπως φάνηκε στο τέλος αρκετό για να του δώσει την πρώτη θέση, καθώς βαθμολογήθηκε με 94.25 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 117km.

Πολύ ορεξάτος ήταν ο Σταύρος Γρίλλης στο μπάκετ του Ε30. Μετά τον θρίαμβο στον τελικό του Drift Kings στις Σέρρες, ο ταλαντούχος νεαρός είναι σε πορεία για ακόμα μια διάκριση. Στα σημερινά μονά πλασαρίστηκε δεύτερος με 93.25 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 109km.

Ακόμα ένας Drift King, ο Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) πλασαρίστηκε στις ψηλές θέσεις της κατάταξης αφού είχε την τρίτη καλύτερη βαθμολογία. Ο Χριστοφόρου στο τιμόνι του BMW M1 ολοκλήρωσε δεύτερος φέτος στο πρωτάθλημα Drift King και θέλει να κλείσει τη σεζόν με μια νίκη. Η καλύτερη του βαθμολογία ήταν 93 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 125km, στην δεύτερη προσπάθεια.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους είναι εδώ. Ο κατά κόσμο “Taliban”, ήταν θεαματικός με το BMW M4 και βρίσκετε τέταρτος στην κατάταξη των μονών με βαθμολογία 91 βαθμούς που πέτυχε στο δεύτερο πέρασμα, έχοντας ταχύτητα εισόδου 131km η οποία ήταν η ψηλότερη της ημέρας.

Ακόμα ένας οδηγός που βαθμολογήθηκε ψηλά και έχει βλέψεις για βάθρο είναι ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας). Πάντα εντυπωσιακός, ο “Τσόδας” ήταν στο γκρουπ των οδηγών που βαθμολογήθηκαν από 90 βαθμούς και πάνω. Βαθμολογήθηκε με 91 στην πρώτη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 116km και πήρε την πέμπτη θέση με το Silvia S13.

Ο Σίμος Τίκκης σε μια διαδρομή όπου γνωρίζει αιρετά καλά, έδειξε να είναι πλήρως αφομοιωμένος με το BMW E36 και την θετική του παρουσία την μετάφρασε με μια έκτη θέση στα μονά. Καλύτερη του βαθμολογία ήταν οι 91 βαθμοί που πέτυχε στο πρώτο πέρασμα με ταχύτητα εισόδου 121km.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Νικολάου με το Silvia S15. Έχοντας επίσης βλέψεις πρωταγωνιστικές, ο Νικολάου βαθμολογήθηκε με 90.50 και ταχύτητα εισόδου 118km στην δεύτερη προσπάθεια.

Ακόμα ένας οδηγός με Silvia S15, ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου, προσπάθησε να πλασαριστεί ψηλά και πέτυχε μια όγδοη θέση με καλύτερη βαθμολογία τους 88.75 βαθμούς και 119km στην δεύτερη του προσπάθεια, ενώ να τονίσουμε ότι και στην πρώτη προσπάθεια είχε ακριβώς την ίδια βαθμολογία.

Η Drift Queen και νικήτρια Pro2 στο φετινό Drift Kings Natalia Iocsakμε BMW E46 βαθμολογήθηκε με 86.50 βαθμούς στην δεύτερη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 118km, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στην ένατη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Gediminas Levickas με BMW E92 με καλύτερη βαθμολογία το 86.25 και ταχύτητα εισόδου 109kmστην δεύτερη του προσπάθεια.

Φωτογραφία από τις δοκιμές της Παρασκευής

Μετά το τέλος των ατομικών βαθμολογημένων περασμάτων βγήκαν τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες της Κυριακής.

Twin Drift Πάμπος Χαραλάμπους/Piter Koslowski

Στο ΤΟΡ 32 υπάρχουν ενδιαφέρον διπλά και εμείς ξεχωρίζουμε τη μάχη μεταξύ των “Ευρωπαίων” οδηγών που έτρεξαν στο Drift Kings, Γιώργο Χριστοφόρου εναντίων του Άντρου Αντωνίου.

Ο Νικόλας Πατάκ με το νέο του αυτοκίνητο, ένα BMW E46, δοκιμάζει δυνάμεις απέναντι στον πρωταθλητή Piter Koslowski.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους θεωρείτε φαβορί απέναντι στον Πόλυ Κωνσταντίνου, με τον τελευταίο να έχει δείξει ότι μπορεί αν βρεθεί στη μέρα του να τα βάλει με τον οποιονδήποτε.

Το πρωινό της Κυριακής θα γίνει προθέρμανση από τους οδηγούς που θα αγωνιστούν στα διπλά βαθμολογημένα και ακολούθως ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τις απονομές στους νικητές στις κατηγορίες PRO και SEMIPRO.