Drift Kings International Series – Σέρρες: Κέρδισε ο εκπληκτικός Zakouril

Με νικητή τον Marko Zakouril ολοκληρώθηκε ο πέμπτος και προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος Drift Kings.

Ο Τσέχος οδηγός ήταν αλάνθαστος κατά τη διάρκεια του διήμερου και δίκαια πανηγύρισε ακόμα μια νίκη στην επιστροφή του στο θεσμό. Όντας πρώτος στα μονά βαθμολογημένα χθες, κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα όπου έγιναν οι διπλές μονομαχίες άρχισε την προσπάθεια του από τους 32 με Bye run ενώ στους 16 απέκλεισε τον Αλέξανδρο Σπονδυλίδη.

Ο Adam Claudiu ήταν ο αντίπαλος του στους 8 τον οποίο κέρδισε και στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον πολύ μαχητικό Ιωάννη Βερνίκο. Στον τελικό έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του πολύ ανταγωνιστικού Calin Ciotran τον οποίο επίσης κέρδισε και άνοιξε την σαμπάνια του νικητή.

Στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι Ιωάννης Βερνίκος και Alex Kokkonis, με τον Βερνίκο να κερδίζει και να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Από Κυπριακής πλευράς οι οδηγοί μας σήμερα δεν βρέθηκαν και στην καλύτερη τους μέρα. Ο David David πέρασε με bye run στους 16 όπου αντιμετώπισε τον Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος με τη σειρά του είχε αποκλείσει τον Martin Masek.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους ήταν αυτός που κέρδισε την Κυπριακή μάχη επά Ελληνικού εδάφους και πέρασε στους 8 περιμένοντας τον αντίπαλο μεταξύ του Γιώργου Χριστοφόρου και του Alex Kokkonis.

Ο Χριστοφόρου στους 32 είχε αποκλείσει την Alice Ene ενώ με αντίπαλο τον Kokkonis στους 16 δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε.

Ανταγωνιστικός ήθελε να παρουσιαστεί ο Χρήστος Λοΐζου στην πρώτη του διεθνή διπλή μάχη και ενώ έδειχνε ότι είχε τις δυνατότητες, δεν εκμεταλεύτηκε το λάθος του Σπύρου Γκινσάτη στο πρώτο διπλό και στη συνέχεια αποκλείστηκε χάνοντας στην δεύτερη μονομαχία.

Το θετικό στις μάχες των 16 ήταν ο αποκλεισμός του Gediminas Levickas, συνδιεκδικητή του Γιώργου Χριστοφόρου για τον τίτλο του πρωταθλητή και έτσι όλα θα κριθούν στην Κύπρο όπου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας.

Στην κατηγορία PRO2 ο Χρήστος Πέτρου στην πρώτη του παρουσία σε διεθνή αγώνα ήταν εκπληκτικός. Στις διπλές μονομαχίες κατάφερε να πετύχει και την πρώτη του νίκη αφού απέκλεισε τον Gabriel Sirbu στους 16.  Στους 8 έχασε από τον σαφώς πιο έμπειρο Drago Roglinov όμως η όλη του παρουσία ήταν πολύ θετική.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί το Νations Cup όπου θα αγωνιστεί και η Εθνική Κύπρου και ευελπιστούμε για καλύτερα αποτελέσματα.