Drift Kings International Series – Μέρα 1η: Ένας απίθανος Τακαμούρα

Ο τελευταίος αγώνας της σειράς Drift Kings International Seriesπου διεξάγετε στην Κύπρο άρχισε σήμερα με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, σε μια αναμέτρηση όπου ο Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) προηγείται στην βαθμολογία έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η μέρα ξεκίνησε με ελεύθερα δοκιμαστικά με τους οδηγούς να ψάχνουν την κατάλληλη γραμμή σε μια διαδρομή η οποία επιμηκύνθηκε σε σχέση με προηγούμενους αγώνες αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας.

Στο ενδιάμεσο περάσματα από την πίστα πραγματοποίησαν αγωνιστικά Cross Kart, νεαροί οδηγοί Kart, αυτοκίνητα Time Attack και Ράλι, ενώ παρόν ήταν και οδηγοί των αγώνων 4×4 οι οποίοι πολτοποίησίν αυτοκίνητα στα πλαίσια επίδειξης των δικών τους αγωνιστικών, τα οποία βέβαια στους αγώνες πραγματοποιούν αναβάσεις σε πολύ δύσκολες διαδρομές.

Στα του αγώνα, τα μονά βαθμολογημένα άρχισαν με την κατηγορία Semi Pro όπου οι Χρήστος Πέτρου, Γιάννος Μιχαήλ και Σάββας Ιωάννου.

Καλύτρο βαθμολογημένο πέτυχε ο Ηλίας Γρύλλης, ο οποίος πήρε 79.50 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια έχοντας ταχύτητα εισόδου 108 km.

Στην επανεμφάνιση του στους αγώνες ο Πέτρος Χατζίκκος πλασαρίστηκε δεύτερος με 77.25 που πήρε επίσης στην δεύτερη προσπάθεια, έχοντας ταχύτητα εισόδου 109 km.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρήστος Πέτρου που πήρε 74.25 στην δεύτερη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 109 km.

  1. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε Ο Σάββας Σπύρου καθώς βαθμολογήθηκε με 67.25 στην δεύτερη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 107 km και πέμπτος ολοκλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 63 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 102 km στην πρώτη προσπάθεια.

David Bell, Χρήστος Κούτα και Αντώνης Νικολάου δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν και έτσι έμεινα εκτός διπλών μαχών.

Στην κατηγορία PRO ο Δημητράκης Χριστοφή (Τακαμούρα) ήταν πραγματικά απίθανος. Πάντα θεαματικός, ο Τακαμούρα άρχισε δυνατά τα μονά βαθμολογημένα και τα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο αφού ήταν ο μοναδικός οδηγός που πήρε βαθμολογία πάνω από 90.

Η δεύτερη προσπάθεια ήταν αυτή που έφερε και την ψηλότερη βαθμολογία για τον αειθαλή Τακαμούρα. Όντας πολύ θεαματικός, πήρε 92.75 βαθμούς στην δεύτερη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου υ121 km, η οποία όπως φάνηκε στο τέλος ήταν και η ψηλότερη της ημέρας.

Κυνηγώντας τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Γιώργος Χριστοφόρου πλασαρίστηκε δεύτερος. Το πρώτο βαθμολογημένο μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριο για τα δεδομένα του Χριστοφόρου, όμως στο δεύτερο με σαφώς βελτιωμένη επίδοση μάζεψε 89 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 120 km που τον έφερε στην δεύτερη θέση.

Πολύ ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε ο Σταύρος Γύλλης, ο οποίος με πολύ δυνατή εμφάνιση κυρίως στην δεύτερη του προσπάθεια ολοκλήρωσε τη διαδικασία τρίτος με 88.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 108 km.

Πάντα εξαιρετική, η Natalia Iocsak ήταν αυτή που πέτυχε πρώτη χρονικά την ψηλότερη βαθμολογία, η οποία ήταν 88..25 βαθμοί στην πρώτη και μοναδική προσπάθεια που έκανε, έχοντας ταχύτητα εισόδου 109 km, παίρνοντας τελικά την τέταρτη θέση.

Με βελτιωμένη επίδοση στην δεύτερη του προσπάθεια ο Σέργιος Γρηγορίου ολοκλήρωσε πέμπτος έχοντας 87.75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 121 km.

Στην έκτη θέση με 87.50 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας), ο οποίος είχε ταχύτητα εισόδου 114 km.

Ο Kestutis Kelpsa πήρε 87.50 βαθμούς και την έβδομη θέση, έχοντας ταχύτητα εισόδου 118 km, ενώ τον ακολούθησε στην όγδοη ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου με 86.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 116 km.

Ο δεύτερος στην βαθμολογία Drift kings Gediminas Levickasέμεινε ένατος με καλύτερη βαθμολογία τους 86 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου 116 km.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο επανεμφανιζόμενος στους αγώνες Πάμπος Τσουρή που πήρε επίσης 86 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου επίσης 116 km.

 

Μετά και την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων πλέον προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Κυριακή. Οι διπλές μάχες θα αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή στο Drift KingsInternational, με τον ΕΛΑ ΚΟΚΟ να έχει τον πρώτο λόγο.

Στην φάση των 32 οι διεκδικητές του τίτλου έχουν για πρώτο αντίπαλο, ο Gediminas Levickas τον Ανδρέα Ανδρέου (WAX) και ο Γιώργος Χριστοφόρου που περνά με bye run θα αντιμετωπίσει στους 16 τον νικητή του ζευγαριού Petrik Cselotei/Stefan Sorin.