Drift Kings International Series: Άξιος πρωταθλητής ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ο Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) είναι από σήμερα ο νέος πρωταθλητής Drift kings International Series. Μάλιστα, σωστά διαβάζετε.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου έγινε ο πρώτος Κύπριος που κερδίζει πρωτάθλημα της σειράς Drift kings International Series και πρόκειται για ένα πραγματικό άθλο.

Για να γίνει αυτό όμως ο Χριστοφόρου και η ομάδα του πέρασαν από χίλια μύρια κύματα. Παρόλο που ήρθε στον τελικό επι Κυπριακού εδάφους μετρώντας τρείς νίκες και προηγούμενος στην βαθμολογία, εντούτοις τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του διημέρου τους άφησαν με την πλάτη στον τοίχο.

Κάπου εδώ θα εκθειάσουμε την C.C Racing, την καλύτερη ίσως αγωνιστική ομάδα στην Κύπρο. Η ομάδα μετά τα μονά βαθμολογημένα του Σαββάτου αναγκάστηκε να αλλάξει μοτέρ καθ΄όλη τη διάρκεια της νύκτας και τα κατάφεραν παρόλες τις δυσκολίες. Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα Κυριακή ακόμα ένα πρόβλημα με το αγωνιστικό ανάγκασε τον Γιώργο Χριστοφόρου να χάσει μεγάλο μέρος από τα ελεύθερα δοκιμαστικά προσπαθώντας να επιδιορθώσουν το αυτοκίνητο.

Με την έναρξη των διπλών βαθμολογημένων περασμάτων το M1 ήταν έτοιμο και από κει και πέρα η πίεση άρχισε να αποφορτίζετε. Ο κύριος αντίπαλος του Γιώργου Χριστοφόρου για τον τίτλο Gediminas Levickas στους 32 πάτησε νάρκη αφού έχασε από ένα πολύ καλό Ανδρέα Ανδρέου (WAX).

Ο Χριστοφόρου που είχε προκριθεί στους 16 με bye runαντιμετώπισε τον Patrik Cselotei ο οποίος είχε τις δικές του πιθανότητες για τίτλο.

Παρά το ισόπαλο πρώτο διπλό, στο δεύτερο ο Χριστοφόρου ήταν καλύτερος και πήρε το εισιτήριο για τους 8 εξασφαλίζοντας παράλληλα και μαθηματικά τον τίτλο, δίνοντας έτσι το έναυσμα για τρελά πανηγύρια.

Στην οκτάδα αντίπαλος του ήταν ο Kestutis Kelpsa τον οποίο επίσης άφησε εκτός και αντιμετώπισε στην τετράδα τον Σταύρο Γρύλλη, ο οποίος είχε εξαιρετική απόδοση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Χριστοφόρου βλέποντας τον αντίπαλο του να ταλαιπωρείται με θέματα στο αγωνιστικό δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κέρδισε και πέρασε στον τελικό έχοντας απέναντι του τον εκπληκτικό Piotr Kozlowski, περσινό πρωταθλητή Drift Kings.

Ο Kozslowski από την πλευρά του κέρδισε κατά σειρά τους Βασίλη Χριστοφόρου στους 32, στους 16 τον πολύ ανταγωνιστικό Σέργιο Γρηγορίου και στους 8 τον πολύ φορμαρισμένο Νικόλα Νικόλα Πατάκ.

Αντίπαλος του στον ημιτελικό ήταν ο εκπληκτικός Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) τον οποίο επίσης κέρδισε περνώντας στον τελικό.

 

Στο πρώτο twin battle του τελικού ο Γιώργος Χριστοφόρου πήρε προβάδισμα όμως στην δεύτερη μάχη ένα θέμα με το αγωνιστικό τον άφησε εκτός και τον Kozlowski να πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη στην Κύπρο, την δεύτερη συνεχόμενη.

Στον μικρό τελικό ο Σταύρος Γρύλλης δεν κατάφερε να αγωνιστεί και έτσι η τρίτη θέση πήγε στον ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κερδίζει μονά βαθμολογημένα στο Drift kings και επίσης είναι η γηραιότερος οδηγός που ανέβηκε ποτέ στο βάθρο του πρωταθλήματος Drift kings.

Τα φώτα όμως ήταν στραμμένα και δικαίως στον πρωταθλητή. Ο Γιώργος Χριστοφόρου έγινε ο δεύτερος οδηγός της σειράς που κέρδισε πρωτάθλημα στην χώρα του και η ικανοποίηση του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές μετά το τέλος του αγώνα.

«Η ομάδα μου όντως ξεπέρασε εαυτό. Δεν ξέρω αν κάποιος το αμφιβάλει όμως 100% έχω την καλύτερη ομάδα. Αλλάξαμε μοτέρ χθες βράδυ, είδαμε ότι μπορεί να γίνει κάτι και φτάσαμε εδώ σήμερα και πάλι είχαμε ατυχίες. Χάσαμε αρκετή ώρα από την προπόνηση για να επιδιορθώσουμε το αμάξι  όμως τελικά είχαμε ένα αγωνιστικό 100% έτοιμο για να αγωνιστούμε και καταφέραμε να κερδίσαμε τον πολυπόθητο τίτλο του Drift Kings 2023» ανέφερε ο πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου.

Σε επισήμανση ότι δύσκολα θα μπορέσει άλλος να καταφέρει αυτό τον άθλο ο Χριστοφόρου ανέφερε, «Εύχομαι να το πετύχουν και άλλοι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού χρειάζονται πολλές θυσίες και ώρες για να αφοσιωθείς σε αυτό ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και η τύχη και για αυτό και το χαρήκαμε πάρα πολύ γιατί ήταν ζόρικο μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Όσον αφορά τη νέα χρονιά θα μιλήσουμε με τους χορηγούς μας και θα ήθελα να αγωνιστώ και στο Drift Masters. Θα προσπαθήσω αν όχι σε όλους τους αγώνες τουλάχιστον σε ορισμένους να αγωνιστώ και γιατί όχι αν τα καταφέρω να αγωνιστώ ξανά και στο Drift kings και να υπερασπιστώ τον τίτλο που κέρδισα το 2023».

Πέραν από τον πρωταθλητή στο Drift Kings πρωταθλητές αναδείχθηκαν και για το τοπικό πρωτάθλημα στον αγώνα του Σαββατοκύριακου. Στην κατηγορία PRO ο Σίμος Τίκης είχε εξασφαλίσει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα και στο φινάλε του Drift Kings όπου αγωνίστηκε με δανεικό αυτοκίνητο καθώς το δικό του είχε θέματα, μπορεί να μην έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης και να έχασε στους 32 από τον ΠΑΤΑΚ, εντούτοις όμως το αποτέλεσμα δεν τον ενόχλησε καθόλου αφού ο στόχος είχε επιτευχθεί.

«Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και ανακούφιση που κατάφεραν να κερδίσω το πρωτάθλημα φέτος μετά από αρκετές κακοτυχίες και δυσκολίες καθώς αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Είμαι επίσης ευγνώμων για την πολύ καλή εμφάνιση με την Εθνική ομάδα στις Σέρρες όπου φέραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Κύπρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου οι οποίοι είναι η Anymaster Interstellar Group, ASGarage, Shocks Lab, RevLimiter Zone, EPI Wheel Alignment, VPacing Fuels, την οικογένεια και την ομάδα μου που είναι πάντα στο πλευρό μου, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Όσον αφορά τη νέα χρονιά, θέτουμε τον πήχη ψηλά για το Κυπριακό Πρωτάθλημα», είπε ο πρωταθλητής Pro Σίμος Τίκης.

Στην κατηγορία Semi Pro ο Χρήστος Πέτρου ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή ανατροπή. Η αρχή της σεζόν είδε τον Γιάννο Μιχαήλ να ξεκινά δυναμικά και να προηγείται στην βαθμολογία όμως με ένα δυνατό τελείωμα στη σεζόν, ο Πέτρου πετυχαίνοντας δυο νίκες στους δυο τελευταίους αγώνες έκανε την ανατροπή κερδίζοντας τον τίτλο.

Στον αγώνα αρχίζοντας από τους 8 προκρίθηκε με bye run και στην τετράδα αντιμετώπισε τον πολύ δυνατό σήμερα Πέτρο Χατζίκκκο. Η νίκη του τον έφερε στον τελικό με αντίπαλο τον Ηλία Γρύλλη, ο οποίος είχε μεγάλα κέφια σε όλο το Σαββατοκύριακο. Νικητής αναδείχθηκε ο Γρύλλης όμως ο Πέτρου ήταν αυτός που άνοιξε τη σαμπάνια του πρωταθλητή στην κατηγορία Semi Pro για το 2023.

 

«Το τέλος της χρονιάς μετά από πολύ μαχητικούς αγώνες όπου παλέψαμε καταφέραμε να είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Αυτή η χρονιά μας χάρισε αξέχαστες εμπειρίες όπως και ο αγώνας στις Σέρρες. Νοιώθω πλήρως ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της πρώτης μου αγωνιστικής χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και την ομάδα μου για τη πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν κατά τη διάρκεια της χρονιάς», είπε ο πρωταθλητής Semi Pro Χρήστος Πέτρου.

Ο κόσμος άκουσε το κάλεσμα των διοργανωτών και κατέκλυσε τις κερκίδες της πίστας. Αδρεναλίνη στο μάξιμουμ, αγωνία και στο τέλος ικανοποίηση ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν βλέποντας ένα Κύπριο, τον Γιώργο Χριστοφόρου να κερδίσει τον τίτλο του Drift Kings International μπροστά στους συμπατριώτες του.

Το εγχείρημα του Γιώργου Χριστοφόρου και της ομάδας του να ακολουθήσουν το Drift Kings για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπορεί να είχε θετική έκβαση όμως για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι οι δυσκολίες ήταν πολλές ειδικά από οικονομικής πλευράς.

Τέλος καλό όλα καλά. Πλέον ακολουθεί ανασύνταξη και ο σχεδιασμός των πλάνων για το 2024.