Dakar 2024 – 3η Διαδρομή: Benavides και Moraes έδωσαν το ρυθμό

Το Dakar συνεχίζει να κινείτε στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας και πλησιάζει προς την έρημα Empty Quarter, διανύοντας σήμερα περισσότερα από 600 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, πριν μπουν βαθιά στην άμμο, οι αναβάτες και οι οδηγοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα επιφανειών που συχνά τους ανάγκαζαν σε λάθη στην πλοήγηση. Οι σωματικές απαιτήσεις της τρίτης διαδρομής επηρέασαν και τους πιο έμπειρους αναβάτες συμπεριλαμβανομένου και του Kevin Benavides, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες κατάφερε σήμερα να κερδίσει.

Ο Sam Sunderland ήταν ο αναβάτης που ξεκινούσε πρώτος σήμερα και προδομένος από μηχανικό πρόβλημα με από 11 χιλιόμετρα διαδρομής αποχαιρέτησε πρόωρα το Dakar.

Εκτός έμεινε και ο Sebastian Bühler, ο οποίος είχε σοβαρή πτώση στο 360o χιλιόμετρο, ενώ οι αναβάτες της Monster Energy Honda Pablo Quintanilla και Nacho Cornejo έψαχναν ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη.

Παρόλο που ο Quintanilla έδειχνε ότι μπορούσε να κερδίσει, μια σειρά από ποινές που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες λόγω υπέρβασης ταχύτητας σε ζώνη των 30km η οποία ανήλθε στα έξι λεπτά, τον άφησε τελικά στην έβδομη θέση.Ο Benavides από την πλευρά του ήταν νομοταγής και έχοντας πολύ καλό ρυθμό και χωρίς να χάσει ποτέ το δρόμο κατάφερε να κερδίσει την τρίτη διαδρομή.Στην γενική κατάταξη ο Ross Branch με την HERO είναι αυτός που προηγείται ακολουθούμενος από τον Jose Ignacio Cornejo και Ricky Brabec.

Ο Lucas Moraes αντεπεξήλθε των προκλήσεων σήμερα μεταξύ των αμμόλοφων και πέτυχε την πρώτη του νίκη σε διαδρομή στο Dakar στην κατηγορία αυτοκινήτων.
Όσον αφορά τους μνηστήρες της νίκης, ακόμα το τοπίο είναι θολό αφού σήμερα έγιναν διάφορα…

Ο Nasser Al-Attiyah ήταν πολύ ταχύς με το Hunter μέχρι που μια σειρά από τρυπημένα ελαστικά τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό ενώ ολοκλήρωσε τα τελευταία 30 χιλιόμετρα με την πίσω αριστερή ζάντα να μην έχει ελαστικό.

Σκληρή αποδείχτηκε η μέρα και για τον Sébastien Loeb, ο οποίος έχασε 23 λεπτά στις αιχμηρές πέτρες. Η επίδοση της ημέρας ήταν αυτή του Lucas Moraes ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά ειδική διαδρομή στο Dakar και απέχει λιγότερο από ένα λεπτό από την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Yazeed Al-Rajhi εξακολουθεί να προηγείται στην γενική κατάταξη, με τον Carlos Sainz να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 29 δευτερόλπετα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Mattias Ekström, ευρισκόμενος 8’26” από τον πρωτοπόρο. Ακόμα ένας μακρής μαραθώνιος περιμένει τους συμμετέχοντες του Dakar αύριο.

Η αρχή της διαδρομής είναι από την Al Salamiya με κατεύθυνση την Al Hofuf, μια πόλη στην καρδιά μια μεγάλης καταπράσινης όασης. Το έδαφος είναι λίγο πιο γρήγορο και πιο εύκολο να αναπληρώσει κανείς τυχών χαμένο χρόνο ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι το δεύτερο μισό της μαραθώνιας διαδρομής.

Σπαζοκεφαλιά αποτελεί η πλοήγηση καθώς οποιαδήποτε γκάφα θα έχει σίγουρα βαρύ τίμημα.