Dakar 2024: Δυνατές συμμετοχές συνθέτουν μια αμφίρροπη κατηγορία μοτοσυκλετών

Η πορτοκαλί στρατιά έχει άμμο στα γρανάζια της! Αφού εξασφάλισαν έναν τερματισμό ένα-δύο στο τελευταίο Dakar, με τον Kevin Benavides να κατακτά το τρόπαιο μόλις 43 δευτερόλεπτα έναντι του Toby Price, οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν αυτή τη φόρμα στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο δύο φορές πρωταθλητής (2021 και 2023) από την Αργεντινή έσπασε το μηριαίο οστό λίγο πριν το Abu Dhabi Desert Challenge, έσπασε τον καρπό του λίγο μετά την επιστροφή του στην προπόνηση για το Desafío Ruta 40 και πρόσφατα τραυμάτισε ξανά το πόδι του ενόψει της έκδοσης του 2024.

Ο Toby Price έδειξε αξιοσημείωτη συνέπεια σε όλη τη σεζόν του W2RC, κλείνοντας το με νίκη στο Rallye du Maroc, μόνο για να φτάσει τέσσερις βαθμούς μακριά από τον τίτλο στο τέλος του πρωταθλήματος. Ο αναβάτης από το Οζ εξακολουθεί να βρίσκεται στο τιμόνι της αυστριακής ομάδας, η οποία έχασε τον σημαιοφόρο της, Matthias Walkner, από κάταγμα πολλαπλού ποδιού στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ένα άλλο αστέρι, όμως, καίει με το φως χιλίων ήλιων στον αστερισμό της KTM: ο Luciano Benavides, εγγεγραμμένος στη σουηδικής καταγωγής θυγατρική Husqvarna, θα αγωνιστεί με τον αριθμό 1 στο Dakar. Ο άνθρωπος της χρονιάς, που ξεκίνησε τη σεζόν με χατ-τρικ νίκες ειδικών διαδρομών στο τελευταίο Dakar, έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής αφού τερμάτισε δεύτερος στους υπόλοιπους αγώνες Rally Raid. Αυτή η επιτυχία τον καθιστά ένα από τα μεγάλα φαβορί για να πάρει το ράλι παρόλο που δεν είχε τερματίσει στην πρώτη 5άδα στο παρελθόν.

Το ισπανικό τμήμα φέρνει επίσης τη δύναμή πυρός, με την GasGas να δίνει ξανά μοτοσυκλέτα στον Daniel Sanders, ο οποίος άνοιξε τον λογαριασμό του στο Rally Raid στο Sonora Rally, καθώς και τον δύο φορές νικητή στο Dakar Sam Sunderland, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά τις συνεχόμενες εγκαταλείψεις του από τους αγώνες Rally Raid το 2023.

 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Monster Energy Honda Team είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση αφού πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστή W2RC και παρουσίασε την τελευταία έκδοση του CRF 450 Rally στο Μαροκινό τελικό. Η διοίκηση των κόκκινων έχει πάρει δυνατούς αναβάτες απο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αφού έφερε τον Adrien Van Beveren το 2022, ο Ιάπωνας κατασκευαστής υπέγραψε τον Αμερικανό Skyler Howes, τρίτο στο Dakar του 2023, και τον Ισπανό νεαρό αναβάτη Tosha Schareina, δεύτερο στο Sonora Rally και αργότερα νικητή του Desafío Ruta 40.

Η Honda έχει και άλλους άσους στο μανίκι της: ο Ricky Brabec είχε ήδη γευτεί τη δόξα το 2020, ενώ ο Pablo Quintanilla έχει τερματίσει έξι φορές στην πρώτη 5άδα (συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης θέσης το 2020 και το 2022), με τον Nacho Cornejo να συμπληρώνει το ρόστερ.

 

Η ομάδα έχει τα φόντα για τη νίκη με κάθε έναν από τους έξι αναβάτες της ωστόσο θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων και τον Ινδό κατασκευαστή Hero, όπου ο Ross Branch, που δεν απείχε ποτέ από τις κορυφαίες θέσεις αυτή τη σεζόν, συνοδεύεται από τον Joan Barreda, ο οποίος έχει βάλει στόχο την 30ή του νίκη σε ειδική διαδρομή και ίσως ακόμη υψηλότερους στόχους.

Στους υποψήφιους για τις πρώτες θέσεις περιλαμβάνονται και οι αναβάτες της Sherco, με κυριότερο τον επικεφαλής τους Lorenzo Santolino, ο οποίος είναι αναγκασμένος και αποφασισμένος να βελτιώσει την έκτη θέση που πήρε το 2021.Ένα βήμα πιο κάτω από τα μεγάλα ονόματα είναι οι αναβάτες της Rally2 που έχουν επίσης βλέψεις για το top 10. Για παράδειγμα, ο νικητής του 2023, Romain Dumontier, ο οποίος ήρθε δέκατος τέταρτος στη Σαουδική Αραβία και κυριάρχησε στη σεζόν του W2RC για να πάρει τον τίτλο στην κατηγορία. Κύριοι αντίπαλοι του για το πρωτάθλημα είναι ο Ιταλός Paolo Lucci, ο Γάλλος Jean-Loup Lepan και ο Νοτιοαφρικανός Bradley Cox.

Η έλευση των μοτοσικλετών Kove θα μπορούσε επίσης να φέρει ανακατατάξεις στην κατάταξη. Ο Κινέζος κατασκευαστής εναποθέτει τις ελπίδες του σε δύο Κινέζους αναβάτες, τους Sunier Sunier και Fang Xiangliang, καθώς και τους Γάλλους Neels Theric (18ος το 2023) και Xavier Flick (32ος το 2021). Ο Mason Klein, πρώην πρωταθλητής κατηγορίας που ανέβηκε στο RallyGP πέρυσι αλλά δεν κατάφερε να κάνει εντύπωση μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών και επιστρέφει επίσης με μια Kove.