Dakar 2023 – Μέρα 11η: Τέταρτη νίκη για τον Loeb, πλησιάζει την δεύτερη θέση

Ο Sebastien Loeb της Bahrain Raid Extreme κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον στο φετινό Ράλι Dakar, καθώς με την έναρξη της δεύτερης βδομάδας κερδίζει την μια ειδική διαδρομή πίσω από την άλλη και πλέον έχει κλείσει την διαφορά από τον δεύτερο Lucas Moraes στα εννέα λεπτά.

Ο Loeb ολοκλήρωσε την πρώτη από τις δυο διαδοχικές διαδρομές στο EmptyQuarter, κερδίζοντας τον Guerlain Chicherit για περισσότερο από δυο λεπτά, με τους δυο οδηγούς να κάνουν στο τέλος της ημέρας το 1-2 για την Prodrive.

Ο Mattias Ekstrom συνέχισε τις καλές επιδόσεις με το Audi τερματίζοντας τρίτος, με τον Lukas Moraes να μένει τέταρτος, με τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah να είναι πέμπτος ταχύτερος χάνοντας έξι λεπτά από τον Loeb.

Μετά από ένα σύντομο ταξίδι στο Empty Quarter στην 10η διαδρομή, το πρώτο σκέλος της μαραθώνιας διαδρομής οδήγησε τα πληρώματα από το bivouac στο Shaydah νοτιοανατολικά της Σαουδικής Αραβίας για μια “εξαντλητική” διαδρομή μήκους 274 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή αποτελείτο από ένα μείγμα αμμόλοφων και ξηρών λιμνών και η πλοήγηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με αρκετά σημεία να είναι ύπουλα.

Στο πρώτο σημείο ο Loeb παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος για τρίτη συνεχόμενη μέρα, εντούτοις προηγήθηκε με τους Ekstrom και Moraes να ακολουθούν.

Ο Γάλλος στη συνέχεια αύξησε το προβάδισμα του στα δυο λεπτά από τον ομόσταβλο του Guerlain Chicherit και τον Ekstrom που οπισθοχώρησε τρίτος.

Ο Loeb διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, μείωσε  την διαφορά από τον δεύτερο στην γενική Moraes στα εννέα λεπτά.

Ο Al-Attiyah δεν έχει κανένα λόγο να πιέζει οντας 1 ώρα και 21 λεπτά μπροστά και απλά με προσεκτική οδήγηση κατευθύνετε προς τον τερματισμό.

Ο διήμερος μίνι μαραθώνιος φτάνει στο τέλος την Παρασκευή με με διαδρομή 185 χιλιομέτρων που οδηγεί τους αγωνιζόμενους πίσω στην Shaybah.