Dakar 2021: 1-2 Για τη Honda στον σκληρότερο αγώνα ανα το παγκόσμιο

Η Monster Energy Honda το έκανε ξανά. Στο φετινό Dakar Rally κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ η κυριαρχία της επισφραγίστηκε με το 1-2 στον αγώνα. Για τον Kevin Benavides ολοκληρώθηκε ένα όνειρο καθώς κέρδισε για πρώτη φορά το Dakar, με τον Ricky Brabec να τερματίζει δεύτερος κερδίζοντας την τελευταία διαδρομή.

Μετά από 13 σκληρές μέρες οι διαγωνιζόμενοι έφτασαν στον τερματισμό ο οποίος βρισκόταν στην πόλη Heddah, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Η Monster Energy Honda κυριάρχησε στον πιο δύσκολο αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς η ομάδα αποδείχτηκε ότι έχει τους καλύτερους αναβάτες και ανώτερη μηχανική υποστήριξη. Κέρδισε συνολικά 10 διαδρομές και προηγήθηκε σε εννέα από τις δεκατρείς μέρες του αγώνα.

Ο Kevin Benavides έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης από τη Νότια Αμερική που κέρδισε στο Dakar. Ο Αργεντίνος, του οποίου η συνέπεια στον αγώνα αποδείχθηκε αποφασιστικός παράγοντας, κέρδισε δυο διαδρομές στον αγώνα.

Η επιτυχία της Honda ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Αμερικανό Ricky Brabec. Ο νικητής του περσινού αγώνα κατάφερε να κερδίσει τέσσερις διαδρομές φέτος.

Η τελευταία φορά που η Honda πέτυχε τερματισμό 1-2 στο Daka rήταν το μακρινό 1987, με αναβάτες τότε τους Cyril Naveu και Edi Orioli.

Ο νικητής του αγώνα Kevin Benavides ανέφερε, «Η τελευταία διαδρομή του Dakar ήταν πολύ δύσκολη. Ξεκίνησα τρίτος και νόμιζα ότι θα ήταν ευκολότερο, όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Στο 50o χιλιόμετρο όλοι οι αναβάτες που ήταν μπροστά μου χάθηκαν και έτσι βρέθηκα να είμαι πρώτος στη διαδρομή. Η διαδρομή ήταν δύσκολη στην πλοήγηση και έτσι προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος. Τα έδωσα όλα με στόχο να κερδίσω και αυτό είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Πέρασα τη γραμμή τερματισμού και σκεφτόμουν διάφορα, έχοντας πολύ έντονα συναισθήματα. Πέρασα τη γραμμή μαζί με τον Paolo Gonsalves, ήταν μοναδική στιγμή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ζω τη στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, ξεκινώντας από τους μηχανικούς για την καταπληκτική δουλειά που έκαναν αυτή τη δύσκολη χρονιά. Ευχαριστώ επίσης την Honda που μας έδωσε αυτή την εξαιρετική μοτοσυκλέτα και έκανε το όνειρο να γίνει αληθινό.»

Ο δεύτερος του φετινού Dakar Ricky Brabec μετά το τέλος του αγώνα είπε, «Επέστρεψα στην Jeddah και έκανα καταπληκτική δουλειά. Όλη η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά. Δυστυχώς φάνηκαν άτυχοι οι Joan και Nacho. Προσπάθησα να πιέσω και να βρεθώ εφτά λεπτά μπροστά από τον Kevin όμως απέτυχα. Έτσι έπρεπε να διαφυλάξω τη δεύτερη θέση. Γενικά ήταν ωραίος αγώνας. Ο μέντορας και βοηθός μου Kendall, ο μηχανικός μου Eric, έκαναν πολύ καλή δουλειά. Θέλω να τους ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά και ευελπιστώ ότι του χρόνου θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη θέση.»