Η Hyundai Motorsport είναι έτοιμη για έντονη μάχη στο πρωτάθλημα του 2021

Η πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος κατασκευαστών, Hyundai Motorsport, έχει θέσει σαν στόχο και τους δύο τίτλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA (WRC) για το 2021, καθώς η εταιρεία ξεκινά την όγδοη σεζόν της στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλι στον κόσμο.

Η ομάδα έχει θέσει ως πρόκληση την κατάκτηση του  πρωταθλήματος κατασκευαστών και οδηγών με τέσσερα πληρώματα να ηγούνται της προσπάθειας αυτής. Οι Ott Tänakκαι Thierry Neuville θα αγωνιστούν σε όλους τους αγώνες του 2021 με το Hyundai i20 Coupe WRC, ξεκινώντας από το RallyeMonte-Carlo (21-24 Ιανουαρίου). Ο Tänak συνεχίζει την εξαιρετική συνεργασία του με τον Martin Järveoja, ενώ στο πλευρό του Neuville στο Πριγκιπάτο θα βρεθεί ο συμπατριώτης του Martijn Wydaeghe.

Ο Dani Sordo και ο Craig Breen θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο. Ο Sordo θα αγωνιστεί στο Μόντε Κάρλο με συνοδηγό τον Carlos del Barrio πριν βρεθεί στο πλευρό του Borja Rozada για το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ ο Breen θα έχει στο πλευρό του τον Paul Nagle.

Το νέο ημερολόγιο αναμένεται να βρει τις ομάδες να αντιμετωπίζουν νέους αγώνες και να επισκέπτονται ξανά τα παλιούς και αγαπημένους. Προβλέπεται η Κένυα (Ιούνιος), το Βέλγιο (Αύγουστος) και η Ιαπωνία (Νοέμβριος) να επανενταχθούν στο πρόγραμμα, έχοντας ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις τους το 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, με τους  νεοφερμένους αγώνες, το Arctic Rally και Κροατία να φιλοξενούν τους πρώτους τους αγώνες WRC τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο αντίστοιχα. Η Πορτογαλία (Μάιος), η Φινλανδία (Ιούλιος), η Χιλή (Σεπτέμβριος) και η Ισπανία (Οκτώβριος) κάνουν επίσης την επιστροφή τους στο ημερολόγιο.

Το Hyundai i20 Coupe WRC απέδειξε την ανταγωνιστικότητά της σε μια μεγάλη γκάμα επιφανειών το 2020, με τα πληρώματα να παίρνουν βάθρα και να κερδίζουν σε άσφαλτο και χώμα. Η ομάδα δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τη δυναμική της και το 2021 καθώς επιδιώκει να κάνει το χατ τρικ στα πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, με τον νέο προμηθευτή ελαστικών Pirelli να προσθέτει ένα στοιχείο άγνωστου καθώς τα πληρώματα μπαίνουν σε μια νέα χρονιά έντονου ανταγωνισμού. Η Hyundai Motorsport γνωρίζει ότι θα πρέπει να αγωνιστεί για νίκες και βάθρα σε κάθε αγώνα και να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πακέτο, αν πρόκειται να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo είπε: «Η συνταγή για το 2021 παραμένει η ίδια: πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο σκληρά όσο κάναμε τις προηγούμενες σεζόν και πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα επειδή δεν μπορούμε να βασιστούμε στο παρελθόν – πρέπει να χτίσουμε το μέλλον μας. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μάθουμε τα νέα ελαστικά Pirelli και ο κατάλογος των μελλοντικών προκλήσεων είναι μακρύς, αλλά θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τα πάντα όσο καλύτερα μπορούμε. Η προσέγγισή μας πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020. Πρέπει να αγωνιστούμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα και αντιμετωπίζουμε σκληρό ανταγωνισμό. Είναι μια απόδειξη της φήμης μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ότι έχουμε μια απίστευτα ισχυρή σύνθεση στα πληρώματα μας για να βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας το 2021.»

Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja επιστρέφουν στη δεύτερη τους χρονιά με τη Hyundai Motorsport, έχοντας σημειώσει νίκη στην πατρίδα τους και τέσσερα βάθρα το 2020. Ο στόχος για τον πρωταθλητή του 2019 είναι να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και να κατακτήσει έναν δεύτερο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Tänak είπε: «Η προσέγγισή μας είναι να βρούμε πάντα το μέγιστο στον εαυτό μας και στο αυτοκίνητο, αλλά φυσικά είναι ευκολότερο να γνωρίζουμε τα όρια φέτος, καθώς έχουμε ήδη εμπειρία του αυτοκινήτου. Ελπίζω να έχουμε μια μακρύτερη και πιο φυσιολογική χρονιά, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να επιστρέψουμε στον ανταγωνισμό και να εργαστούμε ξανά. Δεν ήταν εύκολο να μπεις στο ρυθμό του πρωταθλήματος πέρυσι, με τους αγώνες να ακυρώνονται και να αντικαθίστανται συχνά, οπότε πολλά συνέβαιναν. Ωστόσο, είμαι χαρούμενος με το πόσο καλά καταφέραμε να συνεργαστούμε με την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι μας κάνει πιο δυνατούς για τη σεζόν του 2021. Στόχος μας είναι ο τίτλος του πρωταθλήματος και γι ‘αυτό πρέπει να παίρνουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα.»

Ο Thierry Neuville διασφάλισε ότι η υπεράσπιση τίτλου της ομάδας ξεκίνησε με το τέλειο ξεκίνημα το 2020 και την νίκη στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Τώρα μπαίνοντας στην όγδοη σεζόν του με τη Hyundai Motorsport, ο Neuville σκοπεύει να βάλει τον εαυτό του σε έντονη δράση από την αρχή της σεζόν, όταν θα έχει στο πλευρό του για πρώτη φορά τον Martijn Wydaeghe.

Ο Neuville είπε: «Το 2021 θα παλέψουμε για τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Οι κατασκευαστές θα είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα, αλλά, για μένα, θέλω να κάνω ό, τι μπορώ για το πρωτάθλημα των οδηγών. Το κυνηγάω εδώ και μερικά χρόνια και αισθάνομαι ότι έχουμε την ομάδα και το αυτοκίνητο να το κάνουμε, οπότε εξαρτάται από εμάς τώρα. Χαίρομαι που βλέπω το Ypres Rally Belgium πίσω στο ημερολόγιο. θα είναι πραγματική ευχαρίστηση να τρέχεις μπροστά από το πλήθος των συμπατριωτών σου. Η ομάδα και εγώ έχουμε μια καλή βαθμονόμηση ως αποτέλεσμα των οκτώ σεζόν μας μαζί. Η συνεχής σκληρή δουλειά μας, μας έκανε να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο και να κατακτήσουμε δύο τίτλους για την ομάδα. Έχουμε δει πολλούς άλλους διάσημους οδηγούς να μένουν πολύ καιρό στην ίδια ομάδα και να φέρνουν καλά αποτελέσματα και αυτός είναι ο στόχος μας για το μέλλον.»

Οι Ισπανοί Dani Sordo και Carlos del Barrio θα βρεθούν ξανά μαζί για ένα τελευταίο αγώνα για στο Rallye Monte-Carlo, προτού ο Borja Rozada ενταχθεί και καθίσει στην θέση του συνοδηγού του Sordo στο Hyundai i20 Coupe WRC για τους υπόλοιπους αγώνες του 2021. Μετά από μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Rally Italia Sardegna, ο Sordo ελπίζει για μια πιο επιτυχημένη σεζόν.

Ο Sordo είπε: «Νομίζω ότι έχουμε κάνει πολύ καλούς αγώνες τις τελευταίες χρονιές. Σκοπός μου είναι να κερδίσω περισσότερους αγώνες και το μέγιστο της βαθμολογίας για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών σε όλους τους αγώνες μας. Φυσικά, θα είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον συνοδηγό και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούμε. Μερικά πράγματα είναι καλύτερα και άλλα πράγματα δεν είναι τα ίδια όπως πριν, αλλά ανυπομονώ για την πρόκληση. Ο Borja είναι ένας πολύ καλός τύπος και ένας καλός συνοδηγός. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή ήταν η καλύτερη επιλογή στην Ισπανία.»

 

Το ιρλανδικό πλήρωμα Craig Breen και Paul Nagle θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο με τον Sordo, με το δίδυμο να προσπαθεί να πετύχει περισσότερα βάθρα μετά την εκπληκτική δεύτερη θέση στο Ράλι Εσθονίας το 2020.

Ο Breen είπε: «Το αποτέλεσμα μας στην Εσθονία έδειξε ότι όλα ήταν εκεί, και θα μπορούσαμε πραγματικά να πολεμήσουμε στις μπροστά θέσεις. Ελπίζω ότι με ένα πιο συνεπές πρόγραμμα αυτή τη χρονιά να μπορούμε να παλέψουμε για περισσότερα βάθρα. Το μόνο που μου λείπει είναι η νίκη, γι ‘αυτό θα ήθελα απεγνωσμένα να το κάνω την φετινή χρονιά. Η κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών για τρίτη συνεχή χρονιά θα είναι μια τεράστια πρόκληση. Ο Paul και εγώ θέλουμε να το δοκιμάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και ελπίζουμε να έχουμε μια υπέροχη σεζόν.»