DAKAR 2021 – Πρόλογος: Ο Al Attiyah έδειξε τις προθέσεις του

Εκκίνηση πήρε σήμερα ο δυσκολότερος αγώνας μηχανοκινήτων ανα την υφήλιο, το Dakar. Δώδεκα διαδρομές σε νέα τοπία στην Σαουδική Αραβία περιμένουν τους διαγωνιζόμενους στην τρίτη έκδοση του αγώνα στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Παραδοσιακά το Dakar ωθεί οδηγούς και μηχανές στα όρια των αντοχών τους, με την πλοήγηση να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Η σημερινή πρώτη διαδρομή από την Jeddah στην Ha΄il έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες ανάλογα του αποτελέσματος να επιλέξουν και τη σειρά εκκίνησης.

Ο Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της επίθεσης αφού ήταν ο ταχύτερος όλων στη μήκους 19km διαδρομή. Ο κοντινότερος αντίπαλος του ήταν Carlos Sainz ο οποίος πίσω από το τιμόνι του AUDI RS Q E-TRON ήταν δεύτερος, με τον Brian Baragwanath (CENTURY CR6) να είναι τρίτος.

Ο περσινός νικητής Staphane Peterhansel (AUDI RS Q E-TRON) δεν έκανε την αρχή που και ο ίδιος θα ήθελε καθώς έμεινε 14ος.

Δυναμική εκκίνηση έκανε η Gas Gas στην κατηγορία μοτοσυκλετών με αναβάτη τον Daniel Sanders. Ο Sanders ήταν πρώτος στον πρόλογο όντας ένα λεπτό ταχύτερος από τον δεύτερο Pablo Quintanilla (Honda CRF 450), ο οποίος να θυμίσουμε ότι ολοκλήρωσε δεύτερος στον περσινό αγώνα.

Ο Ross Branch(Yamaha WR450F) τερμάτισε τρίτος, με τους αναβάτες της ΚΤΜ Kevin Bennavides και Matthias Walkner να ολοκληρώνουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία φορτηγών τα ΚΑΜΑΖ-MASTER επιβλήθηκαν από νωρίς αφού και οι τέσσερις συμμετέχοντες στον αγώνα κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Ο Eduard Nikolaev ήταν ο πρώτος οδηγός με τον περσινό νικητή Dmitry Sotnikov να πλασάρετε δεύτερος με διαφορά εφτά δευτερόλεπτα. Andrey Karginov και Anton Shibalov τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Η αυριανή διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στην Ha’il η οποία είναι στο βορρά. Έχει μήκος 333km και το βάρος πέφτει στους συνοδηγούς καθώς οποιοσδήποτε επιχειρήσει να κόψει δρόμο τους περιμένουν ποινές σε χρόνο.