DAKAR 2021 – Διαδρομή 1Β Hail > Hail: Κέρδισε και αύξησε το προβάδισμα ο Al-Attiyah

Η κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό στην Hail, μήκους 333 αγωνιστικών χιλιομέτρων αποτελείτο ως επι το πλείστων από άμμο με αρκετά ύπουλα σημεία.

Σε έδαφος γνώριμο για αυτόν, ο Nasser Al-Attiyah κέρδισε και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Sebastien Loeb στα 12 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα.

«Ήταν απίστευτο γιατί ήταν πολύ ύπουλη διαδρομή» εξήγησε ο Al-Attiyah προσθέτοντας, «Περίμενα ότι θα είχε περισσότερες ευθείες. Ο Mathieu έκανε καταπληκτική δουλειά ειδικότερα στο δεύτερο μισό της διαδρομής. Σε κάποια στιγμή είδαμε ένα φορτηγό να κινείται προς τα δεξιά και αμέσως μου είπε να πάω αριστερά. Φτάνοντας στο επόμενο σημείο κατάλαβα ότι είμασταν στο σωστό δρόμο. Ακολούθως οδηγήσαμε μαζί με τον Seb και τον πιέσαμε πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το Toyota δουλεύει πολύ καλά, είναι πολύ σταθερό. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αύριο θα είναι μια μαραθώνια μέρα».

Από την πλευρά του ο Sebastien Loeb δεν έκανε και την καλύτερη αρχή στη διαδρομή αφού νωρίς είχε δυο σκασμένα ελαστικά. Παρόλα αυτά πίεσε και κατάφερε να ανέβει δεύτερος γενικής.

Ο Martin Prokop πέρασε στην τρίτη θέση 22 λεπτά πίσω από την κορυφή αποφεύγοντας τα λάθη. Μετά το τέλος της διαδρομής ένοιωθε λίγο παράξενα καθώς παρόλο που σε ορισμένα σημεία είχε τελική ταχύτητα τα 155km, εντούτοις είδε άλλους να τον προσπερνούν με ιδιαίτερη ευκολία.

Όσον αφορά τον πολυνίκη Stephane Peterhansel, ο Γάλλος ήταν δεύτερος στο δρόμο μέχρι τα 120km ακριβώς πίσω από τον Al-Attiyah. Στο 153o km αναγκάστηκε να σταματήσει μετά από κτύπημα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ χρόνο μέχρι να έρθει το όχημα υποστήριξης.

Ούτε ο Carlos Sainz ήταν σήμερα τυχερός. Μέχρι τα 239km ήταν στην δεκάδα όμως κοντά στα 250km έχασε τον προσανατολισμό του και μέχρι το τελευταίο σημείο ελέγχου έχανε 2 ώρες και βάλε.

Στις μοτοσυκλέτες ο Daniel Sanders κέρδισε και σήμερα και διατήρησε την πρώτη θέση. «Δυσκολεύτηκα στην πλοήγηση καθώς ψες έβρεξε πολύ και δυσκολευόμουν να βρω τις σωστές γραμμές. Αρκετοί ήταν αυτοί που χάθηκαν και ευτυχώς εγώ ήμουν σωστός. Ήταν ένας καλός τερματισμός, δεν πίεσα πολύ στην αρχή, απλά είχα ένα καλό ρυθμό και στο τέλος προσπάθησα να αυξήσω τη διαφορά. Αύριο θα είναι εξίσου σημαντική μέρα αφού θα ξεκινώ μπροστά και δε θα έχω ίχνη από άλλους διαγωνιζομένους. Πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος στην οδήγηση ούτως ώστε να μην χαθώ όπως έγινε με άλλους σήμερα».

Ο Pablo Quintanilla είναι εκ των φαβορί για τη νίκη και βρίσκετε δεύτερος με διαφορά 3 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα. MatthiasWalkner και Adrien Van Beveren είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με τον τελευταίο να κάνει λάθος στην πλοήγηση και να αναγκάζετε να επιστρέψει στη σωστή διαδρομή.

Στα φορτηγά οι Dmitry Sotnikov και Eduard Nikolaev εξακολουθούν να κρατούν τις δυο πρώτες θέσεις, ενώ σφήνα στα KAMAZ-MASTER μπήκε ο Ales Loprais αφήνοντας τέταρτο τον AntonShibalov επίσης με KAMAZ-MASTER.

Οι πρώτοι αμμόλοφου περιμένουν αύριο τους συμμετέχοντες στο Dakar. Η διαδρομή από την Ha’il στην Al Artawiyah μήκους 338kmδίνει την ευκαιρία στους διεκδικητές να αποσπαστούν περεταίρω. Ωστόσο, η προσπάθεια να κερδηθεί ο αγώνας από τόσο νωρίς είναι άκρως επικίνδυνη ειδικότερα όταν θα δύσει ο ήλιος και αναβάτες και πληρώματα θα μπορούν να υπολογίζουν μόνο με τη βοήθεια των ομάδων τους από το service park.