DAKAR 2021 – Διαδρομή Ha’il > Al Artawiyah: Αντέδρασε ο Loeb και μείωσε τη διαφορά

Τη 15η νίκη του σε διαδρομή του Dakar πέτυχε σήμερα ο Sebastien Loeb ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των συμπατριωτών του Jean Louis Schlesser και Bruno Saby, ενώ παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε διαδρομή Dakar για την Prodrive.

Ο Γάλλος με τη νίκη σήμερα μείωσε την διαφορά από τον πρωτοπόρο Al-Attiyah στα 9 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να είναι στη διεκδίκηση της νίκης.

«Ήταν μια μεγάλη μάχη. Ο Nasser πίεσε πολύ. Παρόλο που άνοιγε το δρόμο για τα αυτοκίνητα εντούτοις εξακολουθούσε να είναι πολύ γρήγορος. Έπρεπε να πιέσουμε όπως στο WRC για σχεδόν 340km. Ήταν συναρπαστικά και είχα πολύ γρήγορο ρυθμό. Προς το τέλος τον έφτασα και έτσι μπόρεσα να τον ακολουθήσω διαμέσου των αμμόλοφων. Είναι λίγο ευκολότερο όταν είσαι πίσω από ένα αυτοκίνητο, όμως προς το τέλος της διαδρομής υπήρχαν πολλές πέτρες. Προσπάθησα να τον προσπεράσω ούτως ώστε να μην έχω σκασμένο ελαστικό, όπως χθες που είχα δυο, και έτσι ήταν σημαντικό να ολοκληρώσω τη διαδρομή καλά. Σήμερα δεν είχα πρόβλημα με την πλοήγηση. Τα σημάδια από τις μοτοσυκλέτες ήταν εμφανή αφού το έδαφος ήταν βρεγμένο. Είναι ευκολότερο όταν είσαι πίσω αφού μπορείς να ακολουθείς, Το ίδιο ισχύει και για τον Nasser όμως προτιμώ να είναι μπροστά παίρνοντας αυτός τα ρίσκα παρά εγώ», ανέφερε ο Loeb.

 

Από την πλευρά του ο Al-Attiyah παρόλο που είδε δυο από τους κύριους ανταγωνιστές του να μένουν νωρίς εκτός μάχης, εντούτοις βλέπει τον Loeb να είναι ανταγωνιστικός και να πιέζει αρκετά.

Τρίτος πέρασε ο Lucio Alvarez ο οποίος δεν έχει τις δυνατότητες να μπει σφήνα στους δυο πρωτοπόρους αφού είναι ήδη 40 λεπτά πίσω από την κορυφή, την ίδια στιγμή που ο Giniel De Villiers είναι τέταρτος με τη διαφορά στο ένα λεπτό και σε απόσταση βολής.

Ανακατατάξεις είχαμε στην κατηγορία μοτοσυκλετών αφού η πρώτη θέση άλλαξε κάτοχο. Νικητής στην δεύτερη διαδρομή αναδείχθηκε ο Joan Barreda. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε μπροστά από τον Sam Sunderland και τον Kevin Benavides  που ήταν τρίτος.

Ο Daniel Sanders που προηγείτο μέχρι χθες σήμερα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα καύσιμα ενώ μετά τα 200km έχασε ένα σημείο ελέγχου και μέχρι να επανέλθει στη σωστή διαδρομή έχασε πολύτιμο χρόνο.

Νέος πρωτοπόρος πλέον είναι ο Sam Sanderland με τους Andrien Van Beveren και Matthias Walkner να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Απλά προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στην πλοήγηση. Παρόλο που έβλεπα τα σημάδια από τους άλλους αναβάτες, συνεχώς έλεγχα ξανά και ξανά. Κάποιες φορές ήταν ενοχλητικό όταν μειώνα ταχύτητα για να ελέγχω τη διαδρομή όμως ήταν πάντα σωστή. Φυσικά είναι ευκολότερο να πιέζω όταν βλέπω τα σημάδια. Έμεινα συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και έφτασα τον Adrien. Μετά τον ανεφοδιασμό είδα ότι οι άλλοι πήγαν λάθος. Εγώ και ο Adrien οδηγήσαμε μαζί και αυτό ήταν υπέροχο, ειλικρινά. Η πλοήγηση ήταν δύσκολη και είμαι πολύ χαρούμενος που η μοτοσυκλέτα δουλεύει πολύ καλά. Είναι πάντα ωραίο να προηγείσαι όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα», ανέφερε ο Sunderland.

Στην κατηγορία φορτηγών επανήλθε η “τάξη”. Τα KAMAZ-MASTER ήταν σήμερα ανίκητα και τερμάτισαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις, με τον Andrey Karginov να κερδίζει την διαδρομή.

Στην γενική κατάταξη ο Dmitry Sotnikov εξακολουθεί να προηγείται διατηρώντας ένα προβάδισμα λίγο περισσότερο από 2 λεπτά από τον δεύτερο Eduard Nikolaev. Andrey Karginov και Anton Shibalovείναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Quad ο Laisvydas Kancius προηγείται, δεύτερος είναι ο Pablo Copeti και τρίτος ο Alexandre Giroud.

Ο Austin Jones είναι ο οδηγός που προηγείται στην κατηγορία SSV, με τους Rodrigo Luppi και Gerard Guell να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η αυριανή διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στην Al Qaisumah και αποτελείται απο 255km αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το πρώτο κομμάτι περιλαμβάνει αρκετό άμμο ενώ το γρηγορότερο δεύτερο μέρος φαίνεται ευκολότερο από τεχνικής άποψης. Οι ατελείωτες διασταυρώσεις μπορεί να κάνουν τους αγωνιζόμενους να υποπέσουν σε λάθος και να χάσουν χρόνο. Η σωστή διαχείριση των ελαστικών είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό αφού σίγουρα οι πρωταγωνιστές δε θέλουν να έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.