DAKAR 2021 – Διαδρομή Al Qaisumah > Al Qaisumah: Πρώτη νίκη για Sainz και Audi

Ο Carlos Sainz ήταν ο νικητής στην σημερινή τρίτη διαδρομή. Ο Ισπανός με αυτή τη νίκη έφερε θύμησες από το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα από το 1985. Τότε ήταν η τελευταία νίκη για την Audi μόνο που αυτοκίνητο ήταν ένα Quatro το οποίο ανήκε στην ιδιωτική Γαλλική ομάδα Malardeau και οδηγός ήταν ο Bernard Darniche.

Στην 40η έκδοση του Dakar ο “El Matador” έφερε πρώτο το Audi RS Q e-tronγια πρώτη φορά σε αγώνα rally-raid. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη νίκη αυτοκινήτου κατηγορίας Τ1-Ulimate, μια ολοκαίνουργια κατηγορία που εισήχθη φέτος και προορίζεται για οχήματα με εναλλακτική κίνηση.

«Θα δούμε. Ο Seb είχε πρόβλημα και σπασμένη μετάδοση όμως πέρα από αυτό… Σε αυτή την περίπτωση είμαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο. Οδηγήσαμε γρήγορα και μαθαίνουμε το αυτοκίνητο. Είναι ο πρώτος αγώνας και προσπαθούμε να το συνηθίσουμε. Θα δούμε, νομίζω ότι μόλις ο Nasser είδε τον Sebastien να πηγαίνει σιγά ελάττωσε, αυτό νομίζω» είπε ο σημερινός νικητής.

Ο Henk Lategan ολοκλήρωσε μόλις 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ισπανό και ο ομόσταυλός του Staphane Peterhansel ήταν τρίτος.

Όσον αφορά τον Al-Attiyah, ο Καταρινός παρόλο που τερμάτισε όγδοος πέντε λεπτά πίσω από τον Sainz, εντούτοις είδε το προβάδισμα του στην γενική κατάταξη να αυξάνεται κατακόρυφα αφού  η διαφορά του από τον δεύτερο Loeb εκτοξεύτηκε στα 37 λεπτά. Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Al-Attiyah μετά το τέλος της χθεσινής μέρας δέχθηκε ποινή 5000 ευρώ για παραβίαση των κανονισμών καθώς ο καταγραφέας στο αυτοκίνητο δεν ήταν συνδεδεμένος. Επίσης σε περίπτωση που επαναληφθεί τότε ο Al-Atiyah θα αποκλειστεί από τον αγώνα.

Ο Sebastien Loeb σήμερα δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Αρχικά δυο σκασμένα ελαστικά και μια σπασμένη μετάδοση δεν του επέτρεψαν να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Τρίτος πέντε λεπτά πιο πίσω είναι ο Lucio Alvares.

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών ο Joaquim Rodriges ήταν ο αναβάτης της ημέρας. Ο Rodriges έκανε μια πάρα πολύ καλή διαδρομή σημειώνοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη σε διαδρομή Dakar. «Αυτή είναι η πρώτη μου νίκη σε Dakar και είναι ιστορική για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος Οδήγησα πολύ καλά και γρήγορα και σε κάποια στιγμή είπα στον εαυτό μου ότι οδηγώ μαζί με τον Paulo, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέρυσι στον αγώνα. Νομίζω ότι τη νίκη την πέτυχα μαζί με τον Paulo (Gonsalves)».  Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Toby Price και τρίτος ο Mason Klein.

Η γενική κατάταξη όσον αφορά τις τρείς πρώτες θέσεις δεν άλλαξε. Ο Sam Sunderland εξακολουθεί να προηγείται όντας μόλις 4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Adrien Van Beveren, ενώ τρίτος 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα πόισω από τον Sunderland είναι ο Matthias Walkner.

Στα φορτηγά τα KAMAZ-MASTER εξακολουθούν να ελέγχουν τον αγώνα. Νικητής στην σημερινή διαδρομή αναδείχθηκε ο Dmitry Sotnikov και ο ομόσταυλός του Andrey Karginov ολοκλήρωσε δεύτερος. Σφήνα στα KAMAZ-MASTER μπήκε ο Janus Van Kasteren που ήταν τρίτος, αφήνοντας τον Anton Shibalov τέταρτο.

Στην γενική κατάταξη ο Sotnikov εξακολουθεί να προηγείται, με τους Nikolaev, Karginov και Shibalov να κατατάσσονται από την δεύτερη μέχρι την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Quads ο Pablo Copetti αντεπιτέθηκε σήμερα κερδίζοντας την διαδρομή μπροστά από τους Alexandre Giroud και Manuel Andjuar.

Ο Copetti με αυτή τη νίκη πέρασε επικεφαλής, δεύτερος είναι ο Giroud και τρίτος ο Aleksandr Maksimov.

Ο Πολωνός Marek Gozal κέρδισε την σημερινή διαδρομή στην κατηγορία SSV, με τους συμπατριώτες του Michal Gozal και Aron Domzala να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στην γενική κατάταξη ο Austin Jones εξακολουθεί να προηγείται, δεύτερος είναι ο Rodrigo De Oliveira και τρίτος ο Gerard Guell.

Η τέταρτη διαδρομή ξεκινά από την Al Qaisumah και κατευθύνεται στην πρωτεύουσα Riyadh. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα και περιέχει λίγο πολύ απ΄όλα. Το πρώτο τμήμα είναι γρήγορο για σχεδόν 200km, το κεντρικό τμήμα περιλαμβάνει αλυσίδες από αμμόλοφους διαφόρων μεγεθών και προς το τέλος το έδαφος γίνεται βραχώδες, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 465 αγωνιστικά χιλιόμετρα..