Dakar 2019 – Μέρα 8η: Ελέγχει την κατάσταση ο Al-Attiyah

Πριν οι διαγωνιζόμενοι στο Dakar επιστρέψουν στο Pisco για την ολοκλήρωση της 8ης ειδικής διαδρομής, αντιμετώπισαν στα 360km διάφορα είδη άμμου απα τα οποία έπρεπε να περάσουν. Πέρασαν επίσης από παραλίες μήκους 80kmκαι από πάρα πολλούς αμμόλοφους πριν τερματίσουν.

Ο Sebastien Loeb (Peugeot) έδειξε για ακόμα μια φορά τις δυνατότητες του κερδίζοντας την 8η διαδρομή, φτάνοντας τις τέσσερις φέτος, εφτά λεπτά μπροστά από τον Nasser Al-Attiyah (TOYOTA). Ο Αλσατός είναι στη μάχη της δεύτερης θέσης με τον Nani Roma (MINI) και έδειξε ότι μπορεί να είναι γρήγορος ακόμα και στην άμμο.

Από την πλευρά του, ο πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη Al-Attiyah, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του και με τη δεύτερη θέση στην 8η διαδρομή αύξησε περισσότερο τη διαφορά από τον δεύτερο. Ο Jakub Przygonski (MINI) είναι ο οδηγός που ολοκλήρωσε τρίτος, με τον Stephane Peterhansel (MINI) να χάνει αρκετό χρόνο μετά που κόλλησε δυο φορές στην άμμο.

Το προβάδισμα του Al-Attiyah είναι πλέον στα 46 λεπτά από το δεύτερο NaniRoma ο οποίος είναι μόλις 16 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Loeb.

Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στην κατηγορία των μοτοσυκλετών. Ο πρωτοπόρος Ricky Brabec (HONDA) τέθηκε εκτός αγώνα καθώς η μηχανή της μοτοσυκλέτας παρέδωσε πνεύμα, κάτι που του είχε συμβεί ακριβώς πριν ένα χρόνο με το αποτέλεσμα να είναι ξανά το ίδιο.

Νικητής στη διαδρομή ήταν ο Matthias Walkner (KTM) ενώ δεύτερος ολοκλήρωσε ο Pablo Quintanilla (Husqvarna) και τρίτος ο Toby Price (KTM).

Στη γενική κατάταξη ο Toby Price είναι ο αναβάτης που προηγείται, με τον PabloQuintanillaνα είναι δεύτερος και τον περσινό νικητή Matthias Walkner να είναι τρίτος.

Ο Dmitry Sotnikov (KAMAZ) είναι ο οδηγός που κέρδισε την 8η διαδρομή στην κατηγορία των φορτηγών. Ο Ρώσσος ήταν άπιαστος και ολοκλήρωσε τη διαδρομή 22 λεπτά μπροστά από τον Ton Van Genigten (IVECO) και 23 λεπτά από τον τρίτο Siarhei Viazovich (MAZ).

Η νίκη αυτή του Sotnikovτον προβίβασε στην πρώτη θέση, με τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Eduard Nikolaev να οπισθοχωρεί δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Gerard De Rooy.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Nicolas Cavigliasso (Yamaha YFM700R) στην κατηγορία Quad. Κέρδισε ακόμα μια ειδική διαδρομή και πλέων είναι το φαβορί για τη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Gustavo Gallego (Yamaha RAPTOR700) και τρίτος ο Jeremias Ferioli (Yamaha RAPTOR700).

Στη γενική κατάταξη, το προβάδισμα του Nicolas Cavigliasso εκτοξεύτηκε στη 1 ώρα και 24 λεπτά από το δεύτερο Jeremias Ferioli. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Gustavo Gallego ενώ τέταρτος είναι ο Alexadre Giroud.

Τέλος στην κατηγορία SxS ο Fancisco Contardo (CAN-AM) ήταν ο νικητής και αυτό το αποτέλεσμα τον ανέβασε πρώτο στη γενική κατάταξη. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Cristian Baumgart (CAN-AM) και τρίτος ο Gerard Guell (CAN-AM).

Στη γενική κατάταξη, δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο Fancisco Contardo είναι ο Rodrigo Piazzoli και τρίτος είναι ο Gerard Guell.

Η προτελευταία ειδική διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στο Pisco και είναι μήκους 313 αγωνιστικών χιλιομέτρων.