Dakar 2018-Μέρα πρώτη: O Al Attiyah έκανε την καλύτερη αρχή

Ξεκίνησε ψες ο δυσκολότερος της χρονιάς αγώνας για μηχανοκίνητα, το περίφημο Dakar. Η πρώτη ειδική ξεκίνησε από τη Λίμα στο Pisco και ήταν μήκους 31 km. Την καλύτερη αρχή έκανε ο γνωστός σε όλους μας Nasser AL Attiyah με TΟYOTA Hilux. Ο Καταρινός οδηγός ολοκλήρωσε την πρώτη ειδική διαδρομή με χρόνο 14 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολλανδό Ten Brinke, επίσης με ΤΟΥΟΤΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Nicolas Fughs οδηγώντας ένα Borgward BX7.

Αν και ακόμα είναι νωρίς και ο δρόμος μακρύς, τα τέσσερα Peugeot κινήθηκαν σε συντηρητικούς ρυθμούς με τον Stephane Peterhansel να βρίσκετε 11ος  με διαφορά 2:15 από τον Al Attiyah.

O Βρετανός Sam Sunderland είναι αυτός που προηγείται στις μοτοσυκλέτες οδηγώντας μια KTM 450 Rally Replica. Και σε αυτή την κατηγορία οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και αυτός που είναι δεύτερος είναι ο Ολλανδός Adrien Van Beveren με Yamaha WR450F. Την πρώτη τριάδα μέχρι στιγμής συμπληρώνει ο Pablo Quintanilla με Husqvarna FR450 Rally.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Ales Loprais πήρε κεφάλι οδηγώντας ένα Tatra T-815 Queen 69. Δεύτερος είναι ο Ολλανδός Martin Van Den Brink με Renault K520 και τρίτος ο Eduard Nikolaev με ΚΑΜΑΖ.

Ο Ignasio Casale με Yamaha Raptor 700 τέθηκε επικεφαλής στην κατηγορία Quads (τετράτροχες), με τον Sregei Kariakin να είναι δεύτερος ένα λεπτό πιο πίσω, οδηγώντας επίσης Yamaha Raptor 700. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Palbo Copetti με Yamaha.

Τέλος στην κατηγορία SxS, η οποία έχει και τους λιγότερους συμμετέχοντες, αυτός που οδηγεί τον αγώνα είναι ο Anibal Aliaga ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα Polaris RZR 1000 XP. Στη δεύτρη θέση ακολουθεί ο Jose Luis Pena Campo με Polaris RZR και τρίτος είναι ο Claude Fournier,επίσης με Polaris RZR 1000 XP.

Ο αγώνας συνεχίζετε σήμερα με τη δεύτερη ειδική διαδρομή η οποία ξεκινά και τελειώνει στην πόλη Pisco. Είναι μήκους 267km και αποτελείτε ως επι το πλείστων από αμμόλοφους. Σε αυτή τη διαδρομή πρώτα θα ξεκινήσουν τα αυτοκίνητα και αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα, καθώς δεν θα βρουν μπροστά τους τα ίχνη των μοτοσυκλετών. Επίσης αυτό δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα πληρώματα να πλοηγήσουν χωρίς να εμποδιστούν από άλλους διαγωνιζόμενους.