Dakar 2018-Μέρα ενδέκατη: Διατηρεί το άνετο προβάδισμα ο Carlos Sainz

Ολοκληρώθηκε και η ενδέκατη μέρα στο Dakar και στα 280 αγωνιστικά χιλιόμετρα που ήταν το μήκος της ειδικής διαδρομής δεν υπήρξε αλλαγή στη γενική κατάταξη.

Ο Bernhard Ten Brinke με Toyota Hilux είχε και πάλι ψηλή απόδοση καταφέρνοντας να κερδίσει τα λιοντάρια και να πλησιάσει τον Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux). Τον ακολούθησαν τρία Peugeot 3008DKR, με τον Cyril Despres να τερματίσει δεύτερος, τον Carlos Sainz τρίτος και τον Stephane Peterhansel τέταρτος. Ο Nasser Al Attiyah ήταν πέμπτος σε αυτή τη διαδρομή και η διαφορά του από την κορυφή αυξήθηκε στη 1 ώρα και 14 λεπτά.

Ο Carlos Sainz εξακολουθεί να προηγείται έχοντας το άνετο προβάδισμα της 1 ώρας απο τον δεύτερο Stephane Peterhansel, με τον Nasser Al Attiyah να είναι τρίτος, τρία λεπτά μπροστά από τον τέταρτο Bernhard Ten Brinke.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε ούτε στην κατηγορία των μοτοσυκλετών. Ο αναβάτης της ΚΤΜ Toby Price κέρδισε την ειδική μπροστά από τον τοπικό Kevin Benavides (CRF450). Τον τρίτο χρόνο έγραψε ο δεύτερος αναβάτης της ΚΤΜ, Antoine Meo.

Η ομάδα της ΚΤΜ προηγείται στη γενική κατάταξη με τον Matthias Walkner, με τους Kevin Benavides και Toby Price να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Gerard Guell και Antione Meo.

Η σταθερή απόδοση του Federico Villagra (Iveco Powerstar) στην κατηγορία φορτηγών απέδωσε καρπούς. Για ακόμα μια ειδική τερμάτισε δεύτερος, αποτέλεσμα που τον έφερε πρώτο γενικής. Ο Siarhei Viazovich (ΜΑΖ5309) ήταν ο νικητής στην ενδέκατη ειδική και τρίτος ο Dmitry Sotnikov (KAMAZ).

Όπως προαναφέραμε, πρώτος γενικής πέρασε ο Federico Villagra, με τον Eduard Nikolaev να οπισθοχωρεί δεύτερος,  ενώ τρίτος γενικής παραμένει ο Siarhei Viazovich.

Από τη μέρα που ο αγώνας πέρασε στην Αργεντινή, ο τοπικός οδηγός Nicolas Cavigliasso (Yamaha YZF450 ) κατάφερε να κερδίσει και δεύτερη ειδική διαδρομή. Οι Ignacio Casale (Yamaha Raptor 700) και Dmitry Shilov (Yamaha Raptor 700) ακολούθησαν στις επόμενες δυο θέσεις.

Και σε αυτή την κατηγορία η γενική κατάταξη έμεινε αναλλοίωτη, καθώς ο Ignacio Casale εξακολουθεί να προηγείται ακολουθούμενος από τους Αργεντινούς Nicolas Cavigliasso και Jaremias Ferioli.

Στην κατηγορία SxS ο Patrice Garrouste (Polaris PZR1000) ήταν ο οδηγός που κέρδισε την ενδέκατη ειδική. Δεύτερος τερμάτισε ο Reinaldo Varela (Can Am) και τρίτος ο Leo Larauri (Can Am).

Ο Reinaldo Varela εξακολουθεί να προηγείται, όμως το προβάδισμα του από τον δεύτερο Patrice Garrouste μειώθηκε στα  44 λεπτά. Τρίτος γενικής ανέβηκε ο juan Carlos Ramos.

Fiambala/Chilecito/San Juan. Αυτή είναι η 12η ειδική διαδρομή του αγώνα και είναι μήκους 375km. Οι αγωνιζόμενοι στα οχήματα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην κολλήσουν σε επικίνδυνα σημεία, εν αντίθεση με τους αναβάτες μοτοσυκλετών οι οποίοι θα ταλαιπωρηθούν στα χέρια, καθώς θα περάσουν από πολλές στροφές και πέτρινα τμήματα της ειδικής.