Ο Koolen απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίων του Sainz

Ο Kees Koolen εξέδωσε ανακοίνωση που είχε ως στόχο τον Carlos Sainz, μετά συμβάν που υπήρξε με τον αναβάτη του quad και του οδηγού της Peugeot Sport το Σάββατο, με ισχυρισμούς ότι θα κινηθεί νομικά εναντίων του μετά τον αγώνα.

Ο Koolen είναι ακόμα σοκαρισμένος από την κοντινή επαφή που είχε με το buggy του Sainz κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής La Paz – Uyuni, ενώ το πλήρωμα τώρα μπερδεύει για το αν υπήρξε ή όχι πραγματική επαφή μετά την ποινή 10 λεπτών που επιβλήθηκε στον Sainz.

Ο Sainz λέει ότι είναι “αηδιασμένος” από την ποινή που του επιβλήθηκε, καθώς έχει την αίσθηση ότι βοήθησε στην αποφυγή ενός σοβαρού ατυχήματος.

Ο Koolen, ωστόσο, λέει ότι κτυπήθηκε σίγουρα απο τον Sainz και ότι η ποινή των 10 λεπτών που του επιβλήθηκε δεν είναι αρκετά σοβαρή.

Στην πραγματικότητα, ο Ολλανδός επιχειρηματίας μιλά τώρα για άσκηση ποινικής δίωξης για το περιστατικό.

“Στη διαμαρτυρία μου, εάν υπήρχε σοβαρή ποινή για αυτήν την υπόθεση θα ήμουν ικανοποιημένος”, είπε.

“Αν δεν υπάρχει σοβαρή ποινή, όλοι γνωρίζουν ότι είμαι επιχειρηματίας και έχω πρόσβαση σε πολλούς και καλούς δικηγόρους, ίσως τους καλύτερους δικηγόρους στον κόσμο, καλύτερους από αυτούς που διαθέτουν αυτοί οι οργανισμοί.

“Αν δεν βάλετε σοβαρές ποινές, θα πάρω τα μέτρα  μου όταν επιστρέψω σπίτι και θα καταθέσω μήνυση για ποινικό αδίκημα”.

Ο Koolen δεν κοντοστάθηκε καθόλου όταν είπε από την πλευρά του την ιστορία, με ισχυρισμούς ότι βρέθηκε 20 εκατοστά από το να σκοτωθεί από το buggy του Sainz.

“Κανονικά κοιτάζετε γύρω όταν ακούτε βουητό και έχετε 10 ή 20 δευτερόλεπτα να αποφασίσετε τι να κάνετε”, εξήγησε.

“Ακούω τον ήχο του αυτοκινήτου, κοιτάζω γύρω μου και την ίδια στιγμή βρέθηκα στον αέρα. Νομίζω ότι έκανα ίσως 20 χλμ την ώρα, ενώ το Peugeot έκανε τελική ταχύτητα, ίσως 120, 150, 180 …

“Ήταν απίστευτο, ήμουν στη λάσπη και τελικά ήμουν πολύ τυχερός. Χτύπησε το quad κάνοντας του μεγάλη ζημιά και λέει ότι δεν με χτύπησε.

“Η ειδικότητα μου είναι μηχανολόγος μηχανικός, το μέρος που χτυπήθηκε και παραμορφώθηκε, θα ζητήσω από έναν άλλο μηχανολόγο μηχανικό να το υπολογίσει, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται 1500 κιλά για να παραμορφωθεί κάτι σε τέτοιο βαθμό, ίσως και 2000 κιλά.

“Είπε τίποτα δεν συνέβη, δεν το αισθάνθηκε.

“Θα ρωτήσω τεχνικούς εμπειρογνώμονες, έχω τα κομμάτια φυλαγμένα. Περίμενα ότι κάποιος θα το έκλεβε ούτως ώστε να μην μπορώ να το αποδείξω πια, αλλά τα έσωσα και θα τα δώσω σε μια εταιρεία υπολογισμού, για να αποφανθούν με πόση δύναμη με κτύπησε”.

“Αν το αυτοκίνητο με χτυπούσε 20 εκατοστά προς τα αριστερά θα ήμουν νεκρός και αυτό θα ήταν πολύ πιο εύκολο για την Peugeot και τον Carlos, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μιλήσω”.

Ο Koolen ανάφερε επίσης ότι ο Sainz δεν σταμάτησε καν να ελέγξει αν ήταν εντάξει και λέει ότι δεν υπήρξε απολογία από τον οδηγό ή την ομάδα.

“Θα μπορούσα να είμαι νεκρός και δεν περίμενε ούτε καν γύρισε να δει, ούτε και ρώτησε  αργότερα αν ήμουν εντάξει”, είπε.

“Οι άνθρωποι της Peugeot δεν ήρθαν σε μένα, ο καθένας μιλάει πίσω μου και δεν ρωτήθηκα για τίποτα Θα μπορούσε να είμαι νεκρός και κανείς δεν νοιάζεται γιατί πρέπει να προστατεύσει έναν καλό οδηγό. Δεν μου απολογήθηκαν καν, τίποτα.

“Αν αγωνιζόμαστε και χτυπήσουμε, μετά έρχονται ο ένας στον άλλο για να σφίξουν τα χέρια, να μιλήσουμε για το τι συνέβη, είστε εντάξει, μπορώ να σας βοηθήσω; ”

“Τίποτα από αυτά, νομίζω ότι αυτό είναι το χειρότερο πράγμα, συνειδητά πήραν πολύ μεγάλα ρίσκα, με κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, δεν βοηθούν και δεν ζητούν συγγνώμη, δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό”.

Ο Koolen ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν ήρθε σε επαφή με τους διοργανωτές για να συζητήσει το περιστατικό μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για την ποινή των 10 λεπτών.

“Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ παράξενο και πολύ ηλίθιο, κανείς δεν με ρώτησε τίποτα, μόνο τα ΜΜΕ”, είπε.

“Όταν έγινε το συμβάν κανένας δεν με ρώτησε τι συνέβη, ούτε απο την Peugeot, αλλά ούτε και ο Carlos. Τώρα ακούω ότι υπάρχει ένα αποτέλεσμα από την διοικητική επιτροπή και κανείς δεν με ρώτησε τίποτα.

“Νομίζω ότι η ποινή θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη, όχι λόγω του Carlos αλλά λόγω της κατάστασης. Θα πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για τις μοτοσικλέτες.

“Χθες οι αναβάτες μοτοσυκλετών είχαν διαμαρτυρηθεί για τους ίδιους ανθρώπους. Η FIM μου ζήτησε να γράψω μια επιστολή, επειδή όλοι οι άλλοι αναβάτες φοβήθηκαν πολύ να προβούν σε καταγγελία.

“Όλοι γνωρίζουν ότι αυτές είναι γαλλικές διοργανώσεις και υπάρχουν πολλές φήμες για αυτές τις οργανώσεις ότι βοηθούν ο ένας τον άλλο, προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Δεν πιστεύω σε αυτό, νομίζω ότι είναι αντικειμενικοί και σωστοί άνθρωποι.

“Είπα χθες μονολογώντας, αν υπάρχει σοβαρή ποινή θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό και δεν θα μιλήσω για τίποτα πια, αλλά αυτό είναι γελοίο.

“Νομίζω ότι δεν είναι για τον Carlos, νομίζω ότι είναι λάθος να μιλάμε για αυτό, είναι για την κατάσταση, αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να νοιάζονται για την ασφάλεια.” ASO, FIA, FIM πάντα μας λένε ότι μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα επικίνδυνο άθλημα, αλλά υπάρχει ένας κανόνας, αυτός είναι πρώτα η ασφάλεια.

“Αν κάποιος κινδυνεύει, βοηθάτε ο ένας τον άλλο και αυτοί δεν το έκαναν.”

Ο Koolen διέψευσε επίσης ότι είχε επιχειρηματικούς δεσμούς με την ομάδα της Toyota Overdrive, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση, παρά μόνο μια σύνδεση μέσω μια κοινής επένδυσης.

“Έχω κάτι να κάνω με την Overdrive ως επενδυτής, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση με αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι είναι πολύ κακό να τα συνδέουμε”, είπε.

“Είμαι επαγγελματίας επενδυτής και συμμετέχω σε πολλές εταιρείες, επενδύω σε 100 εταιρείες, επενδύω σε μια εταιρεία που έχει επενδύσει στην Overdrive και δεν είμαι άμεσος μέτοχος.

“Ίσως είμαι μέτοχος σε 10 από αυτές τις εταιρείες στο bivouac. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει, γιατί είμαι επαγγελματίας.