Dakar 2018-Μέρα ένατη: Ακυρώθηκε η ένατη διαδρομή – Ποινή για Sainz

Οι οργανωτές του ράλι Dakar δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακυρώσουν την ένατη ειδική διαδρομή της Δευτέρας, η οποία ήταν από την Tupiza στην Salta. Οι πολλές βροχές που έπεσαν τις προηγούμενες μέρες έκαναν τη διαδρομή απροσπέλαστη και έτσι όλοι οι αγωνιζόμενοι κατευθύνθηκαν στην Salta από το τον δρόμο. Ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά σήμερα με την 10η ειδική διαδρομή, η οποία είναι από την Salta στο Belen.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το πλήρωμα των Carlos Sainz/Lucas Cruz, τιμωρήθηκε από τους οργανωτές με 10 λεπτά ποινή για επικίνδυνη οδήγηση στην έβδομη ειδική διαδρομή. Η ομάδα της Peugeot θα εφεσιβάλει την απόφαση, την οποία δεν καταλαβαίνει και θεωρεί αβάσιμη.

Ο διαγωνιζόμενος στην κατηγορία Quad No254 Kees Koolen, παραπονέθηκε ότι οι Carlos Sainz/Lucas Cruz κινήθηκαν επικίνδυνα στο 184 χιλιόμετρο της 7ης διαδρομής. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Sainz να κληθεί ενώπιων των αγωνοδικών τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στην πόλη Salta (Αργεντινή). Έχοντας ακούσει το παράπονο ο Sainz είπε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον Koolen, καθώς κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση, η οποία αν γινόταν θα είχε άσχημη κατάληξη.

Μερικές ώρες αργότερα οι οργανωτές επέβαλαν ποινή 10 λεπτών στο πλήρωμα του Peugeot 3008DKR Maxi. Η ομάδα της Peugeot ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση την οποία θεωρεί αδικαιολόγητη και άδικη.

«Είμαι πολύ θυμωμένος με την απόφαση», είπε ο Carlos Sainz και πρόσθεσε,«Η εκδοχή του αναβάτη της Quad είναι εντελώς αβάσιμη. Για την ακρίβεια εγώ ήμουν αυτός που προσπάθησε και αποφύγαμε τη σύγκρουση. Λυπάμαι που συνέβη αυτό στον αναβάτη, όμως δεν είχα στόχο να τον θέσω εκτός διαδρομής. Έκανε στην άκρη και απλά με κοίταζε. Υπήρχε αρκετός χώρος, όμως ο δρόμος ήταν πολύ λασπωμένος. Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και ξαναμπήκε μπροστά μου. Προσπάθησα να τον αποφύγω και παρά το γεγονός ότι ήρθαμε πολύ κοντά, εντούτοις δεν υπήρξε καμία επαφή. Τερμάτισε 12ος στη διαδρομή και σας λέω ότι αν τον κτυπούσα θα σταματούσα αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την απόφαση».