Dakar 2017-Μέρα 5η: Προέλαση της Peugeot

Η προέλαση της Peugeot στο Dakar συνεχίζετε, με τρία 3008 DKR να κατέχουν τις τρείς πρώτες θέσεις. Η εναλλαγές στη γενική κατάταξη συνεχίστηκαν και στην πέμπτη διαδρομή, με τον Staphane Peterhansel να σημειώνει τον τρίτο χρόνο και να ξαναπερνά πρώτος. Νικητής στη διαδρομή ήταν ο ομόσταυλος του Sebastian Loeb και δεύτερος ο Nani Roma με ΤΟΥΟΤΑ HILUX. Οι οργανωτές για λόγους ασφαλείας τερμάτισαν την πέμπτη ειδική διαδρομή στη μέση λόγο κακοκαιρίας.

Τους Peterhansel και Loeb χωρίζει μόλις ένα λεπτό και η μάχη τις επόμενες μέρες προμηνύετε σκληρή. Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Cyril Despres με τον Nani Roma να καλοβλέπει το βάθρο καθώς η διαφορά του από την τρίτη θέση είναι λιγότερη από ένα λεπτό. Ο Mikko Hirvonen οπισθοχώρησε στην πέμπτη θέση καθώς μετά το λάθος στην πλοήγηση έχασε πολύ χρόνο μέχρι να επανέλθει στη διαδρομή. Άγιο είχαν δυο θεατές που παρακολουθούσαν τη διαδρομή, καθώς μετά από έξοδο και αρκετές τούμπες που είχε ο Carlos Sainz, παραλίγο να τους χτυπήσει με ολέθριες συνέπειες.

Ο Roman Starikovich συνεχίζει την προσπάθεια του στο Dakar. Τερμάτισε 45ος στη διαδρομή με αποτέλεσμα να χάσει μερικές θέσεις εβρισκόμενος πλέον στην 49η γενικής.

Τούμπα τα αποτελέσματα στις μοτοσυκλέτες, καθώς ο Sam Sunderland είναι ο νέος πρωτοπόρος της κατηγορίας. Κέρδισε τη διαδρομή και η απόσταση του από τον δεύτερο Pablo Quintanilla είναι στα 12 λεπτά. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Adrien Van Beveren μετά τον τρίτο χρόνο που σημείωσε στη διαδρομή.

Ο Gerrard De Rooy μετά τη νίκη του στην πέμπτη διαδρομή είναι ο νέος πρωτοπόρος στα φορτηγά. Δεύτερος πέρασε ο Eduard  Nikolaev, ενώ ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Dmitry Sotnikov οπισθοχώρησε στην τρίτη θέση.

Στα quads ο Simon Vitse σημειώνοντας τον τρίτο χρόνο στη διαδρομή φιγουράρει πρώτος με τον Sergay Karyakin να οπισθοχωρεί στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Axel Dutrie.

Στα UTV η ποινή σχεδόν 2 ωρών που δέχτηκε ο πρωτοπόρος Mao Ruijin έδωσε την ευκαιρία στον Leandro Torres να περάσει στην πρώτη θέση. Ο Ruijin είναι πλέον δεύτερος με τον Li Dongsheng να εξακολουθεί να είναι τρίτος.

Επόμενος στόχος για τους διαγωνιζόμενους είναι να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz. Η 5η διαδρομή Oruro-La Paz είναι μήκους 527 χιλιομέτρων για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, Quad και UTV και για τα φορτηγά 513 αγωνιστικά χιλιόμετρα όπου με το πέρας αυτής οδηγοί και αναβάτες έχουν μια μέρα ξεκούρασης πριν από το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αγώνα.