Dakar 2017-Μέρα 4η: Ρωσική ρουλέτα

Σε ρωσική ρουλέτα εξελίσσετε το Dakar με την πρωτοπορία να αλλάζει ξανά κάτοχο. Ο Cyril Despres με το τέταρτο Peugeot 3008 DKR, μετά τη νίκη του στην τέταρτη διαδρομή έκανε το άλμα από την έβδομη θέση σκαρφαλώνοντας πρώτος στη γενική κατάταξη. Δεύτερο χρόνο στη διαδρομή σημείωσε ο Mikko Hirvonen με Mini ανεβαίνοντας αθόρυβα στην τρίτη θέση γενικής. Ο Stephane Peterhansel ο οποίος προηγείτο στο τέλος της τρίτης ειδικής διαδρομής, ξεκινώντας από την πρώτη θέση χάθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο οπισθοχωρώντας στη δεύτερη θέση τέσσερα λεπτά πίσω από τον Despres.

Προβλήματα αντιμετώπισαν και οι άλλοι δυο οδηγοί της Peugeot Sebastian Loeb και Carlos Sainz. Ο πρώτος σταμάτησε στη διαδρομή για περισσότερο από 25 λεπτά και από δεύτερος  οπισθοχώρησε στην τέταρτη θέση. Όσο για τον Carlos Sainz, ο Ισπανός έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από τον αγώνα. Ο Nani Roma μεTOYOTA βρίσκετε πέμπτος 10 λεπτά μακριά από την πρώτη θέση. Η περιπέτεια στο Dakar συνεχίζετε για τον Roman Starikovich με το πλήρωμα του Desert Warrior να ανεβαίνει θέσεις στην γενική κατάταξη και να φιγουράρει πλέον στην 36η θέση.

Ανακατατάξεις είχαμε και στις μοτοσυκλέτες με τον Pablo Quintanilla με Husqvarna πέρασε πρώτος με τρεις KTM να τον ακολουθούν. Matthias Walkner και Stefan Svitko βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα με τον Sam Sunderland από δεύτερος να οπισθοχωρεί τέταρτος.

Στα Quads οι Yamaha κατέχουν τις τρείς πρώτες θέσεις με τις ανακατατάξεις να μην λείπουν ούτε από αυτή την κατηγορία. Ο Walter Nosiglia κέρδισε την τέταρτη διαδρομή με τον Sergey Karyakin να σημειώνει δεύτερο χρόνο και να περνά πρώτος γενικής. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Daniel Domaszewski.

Αλλαγή στην πρώτη θέση και στην κατηγορία φορτηγών όπου ο Dmitry Sotnikov πέρασε πρώτος, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Federico Villagra και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Eduard Nikolaev.

Τέλος στα UTV ο Mao Ruijin είδε το προβάδισμα του να μεγαλώνει μετά τη νίκη του στην τέταρτη διαδρομή. Δεύτερος συνεχίζει να βρίσκετε ο Torres Leandro ενώ στην τρίτη παρέμεινε ο Li Dongsheng.

Η επόμενη ειδική αποτελείτε από 447 αγωνιστικά χιλιόμετρα για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, Quad και UTV και 438 χιλιόμετρα για τα φορτηγά.