Dakar 2017-Μέρα 3η: Γαλλική υπόθεση

Η τρίτη μέρα του Dakar άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Peugeot, η οποία είδε και τα τρία της πληρώματα να καταλαμβάνουν τις τρείς πρώτες θέσεις. Νικητής στην τρίτη ειδική διαδρομή δεν ήταν άλλος από την αλεπού της ερήμου, τον πολύπειρο και πολυνίκη του θεσμού Stephane Peterhansel. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz και τρίτος ο Sebastian Loeb, ο οποίος είδε το προβάδισμα του να μειώνετε από τους ομόσταυλους του, εντούτοις όμως συνεχίζει να προηγείται.  Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Mikko Hirvonen με Mini Cooper με τους Nani Roma και Yazeed AL Rajhi να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Τα όνειρα της ΤΟΥΟΤΑ για διάκριση στον αγώνα ψαλιδίστηκαν καθώς και τα τρία αυτοκίνητα έχασαν πολύ χρόνο σε αυτή την ειδική. Ο Nasser Al Attiyah αντιμετώπισε πρόβλημα με την ανάρτηση του αυτοκινήτου και τα αυτοκίνητα των Nani Roma και Giniel De Viliers έμειναν από καύσιμα, με αποτέλεσμα να χάσουν θέσεις στη γενική κατάταξη.

Στον αγώνα συνεχίζει και ο Roman Starikovich ο οποίος είναι στην 49η θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

Στις μοτοσυκλέτες ο πρωτοπόρος Tobi Price υποχώρησε στην πέμπτη θέση, με τον Joan Barreda να περνά πρώτος, έχοντας διαφορά 10 και 13 λεπτών από τους Sam Sunderland και Paulo Consalves οι οποίοι βρίσκονται στις θέσεις δυο και τρία αντίστοιχα.

Η κυριαρχία της Yamaha στην κατηγορία Quads συνεχίζετε, με τον Ignacio Casale να τερματίζει δεύτερος στην ειδική διαδρομή και να παίρνει προβάδισμα στη γενική κατάταξη. Δεύτερος ακολουθεί ο Gaston Gonzalez και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Pablo Kopetti.

Ανακατατάξεις είχαμε στην κατηγορία των φορτηγών, όπου ο Eduard Nikolaev με τη νίκη του στη διαδρομή πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη. Ο Martin Kolomy παρέμεινε δεύτερος ενώ τρίτος ανέβηκε ο Federico Villagra.

Στην κατηγορία UTV συνεχίζουν μόνο τέσσερις οδηγοί. Ο Mao Ruijin συνεχίζει να προηγείτε με τον Torres Leandro να κερδίζει την ειδική και να περνά δεύτερος μπροστά από τους Li Dongsheng και Joan Font.

Η επόμενη δοκιμασία για οδηγούς και αναβάτες είναι η διαδρομή San Salvador de Jujuy – Tupiza, η οποία αποτελείτε από 416 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε μεγάλο υψόμετρο.