Dakar 2017-Μέρα 2η: Αντεπίθεση των Peugeot

Με αντεπίθεση των Peugeot ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Dakar και το προβάδισμα ήδη άλλαξε χέρια. Ο Sebastian Loeb κέρδισε την ειδική και πέρασε στην κορυφή αφήνοντας δεύτερο τον Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) με διαφορά μόλις 28 δευτερολέπτων. Ο δεύτερος οδηγός της Peugeot Carlos Sainz, με τον τρίτο χρόνο που σημείωσε πέρασε τρίτος και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ακόμα δυο TOYOTA Hilux αυτά των Giniel De Villieris και Nani Roma. O Roman Starikovich ο οποίος τρέχει με κυπριακή σημαία συνεχίζει αποκτώντας εμπειρίες. Στη δεύτερη ειδική ήταν 54ος ανεβαίνοντας στη γενική κατάταξη 57ος.

Στις μοτοσυκλέτες ο Tobi Price με KTM πέρασε επικεφαλής με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών από τον δεύτερο Paulo Consalves (Honda CRF). Τρίτος ακολουθεί ο βρετανός Sam Sunderland με ΚΤΜ 450 και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Xavier De Soultrait (Yamaha WR 450) και Pablo Quintanilla με Husqvarna 450 FR450.

Επικεφαλής στα φορτηγά είναι ο Ολλανδός Martin Van Den Brink με Renault με τους Dmitry Sotnikov (Kamaz) και Martin Kolomy (Tatra Phoenix) να ακολουθούν στις θέσεις δυο και τρία αντίστοιχα.

Κυριαρχία της Yamaha στα Quads με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνετε με μηχανές του Ιαπωνικού εργοστασίου. Αυτός που προηγείται είναι ο Pablo Copetti (Raptor 700), δεύτερος βρίσκετε ο Marcello Medeiros (YFM700R), τρίτος ο Axel Dutrie (YZFR450), τέταρτος ο Ignacio Casale (Raptor 700) και πέμπτος ο Augusto Sanabria (Raptor).

Τέλος στην κατηγορία UTV οι Mao Ruijin, Li Dongsheng και Leandro Torres κατέχουν τις τρείς πρώτες θέσεις αγωνιζόμενοι όλοι με Polaris.

Μεγαλώνουν οι αποστάσεις μέρα με τη μέρα, με την τρίτη ειδική από το San Miguel de Tucumán στο San Salvador de Jujuy να αποτελείτε από 364 χιλιόμετρα.