Cyprus Speed Championship by HONDA GALATARIOTIS – ENI: Σούπερ έκπληξη από τον Νίκο Θωμά

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρώτος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Χώρος διεξαγωγής της πρεμιέρας ήταν η περιοχή Ορείτες η οποία βρίσκετε πλησίον του χωριού Αρχιμανδρίτα.

Σε μια νέα διαδρομή μήκους 2.5 χιλιομέτρων, οι συμμετέχοντες τα έδωσαν όλα με στόχο τη νίκη, σε ένα εναρκτήριο αγώνα όπου ξεκίνησε με ανατροπές, κοντράστ συναισθημάτων και εκπλήξεις.

Στο αγωνιστικό μέρος τα τελικά αποτελέσματα έδειχναν πρώτο τον Πανίκο Πολυκάρπου, δεύτερο τον Γιώργο Πολυκάρπου και τρίτο τον Πέτρο Πέτρου. Μετά το τέλος του αγώνα όμως τα δεδομένα άλλαξαν άρδην καθώς οι τρείς οδηγοί αποκλείστηκαν από τους αγωνοδίκες λόγω παρατυπίας στα αγωνιστικά.

Αυτή η εξέλιξη ανέβασε τον τέταρτο τον Νίκο Θωμά πρώτο γενικής και έτσι ο ταχύτατος οδηγός έκανε την σούπερ έκπληξη αφού αναδείχθηκε νικητής του εναρκτήριου αγώνα. Επιπρόσθετα, με αυτή τη νίκη ο Νίκος Θωμά έγινε ο πρώτος που κερδίζει αγώνα ταχύτητας πίσω από το τιμόνι ενός Cross Kart.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή και με αυτό το αποτέλεσμα ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια αφού οι βασικοί του αντίπαλοι για τον τίτλο έχασαν πολύτιμο έδαφος.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο έμπειρος Σταύρος Αντωνίου, έχοντας σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα.

Ο ανεβασμένος Ευαγόρας Κούλλουρος τερμάτισε στην τέταρτη θέση όμως το εξίσου σημαντικό για αυτόν είναι το γεγονός ότι κέρδισε και την κατηγορία RCS1.

Τέσσερα δέκατα πιο πίσω και πέμπτος γενικής ολοκλήρωσε ο Ηλίας Πιερή ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο θεαματικός Σωκράτης Σωκράτους, όντας πέντε δέκατα πιο αργός από τον Πιερή.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Μάριος Παύλου ο οποίος ήταν τρία δέκατα πιο αργός από τον Σωκράτους. Όγδοος και πρώτος στην κατηγορία Cross Kart τερμάτισε ο Νίκος Μηλτιάδους, με τους Κώστα Παύλου και Γιώργο Γεωργίου να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Μεγάλες μάχες έγιναν και στη δικίνητη κατηγορία. Ανοικτούς λογαριασμούς είχαν από τον περσινό αγώνα οι Μιχάλης Σοφοκλέους και Μάριος Ζάκος και τα έδωσαν όλα και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές με στόχο την επικράτηση. Ο αναβαθμισμένος Μιχάλης Σοφοκλέους κατάφερε να είναι ταχύτερος από τον μεγάλο του αντίπαλο και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με νίκη στη δικίνητη κατηγορία και να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογία.

Ο Μάριος Ζάκος συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ο Σωκράτης Παπαναστασίου τερμάτισε τρίτος. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση ολοκλήρωσαν οι Νικόλας Καντάρα και Κωνσταντίνος Ζάκος, με τον τελευταίο να κερδίζει την κατηγορία RC4.

Δυνατά ξεκίνησε η νέα σεζόν στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας. Οι αυξημένες συμμετοχές στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο δεύτερο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου.

Χορηγοί του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας είναι οι εταιρίες HONDA Galatarionis και ENI και κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκος/Joshua Infanti