Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross προσαρμόζει το ημερολόγιο του για το 2021

Το τροποποιημένο ημερολόγιο του 2021 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA δημοσιεύτηκε από τον Promoter του WRC.

Οκτώ αγώνες World RX για τα θεαματικά Supercars θα διεξαχθούν σε επτά κλασικούς χώρους στην Ευρώπη – Νορβηγία, Σουηδία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Λετονία * και Βέλγιο – από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Η κορυφαία κατηγορία θα υποστηριχθεί σε έξι από τα επτά σαββατοκύριακα των αγώνων από το πρώτο πρωτάθλημα RX2e για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA για αυτοκίνητα RX1 και RX3 (πρώην Supercar και Super1600) θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό πίστων εντός του κύριου ημερολογίου.

Αυτή η σεζόν σηματοδοτεί το τέλος εποχής των Supercar στο World RX καθώς θα αλλάξουν σε νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα RX1e το 2022. Τα 500kW αυτοκίνητα αναμένεται να γίνουν τα ταχύτερα ηλεκτρικά αγωνιστικά στον κόσμο και θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας απαιτούσαν ρεαλιστικές και στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με τη δομή του ημερολογίου. Συμπυκνώθηκε και περιορίστηκε για να συμμορφώνεται με τα πρωτόκολλα υγείας και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η επιστροφή σε μια πιο παγκόσμια λίστα αγώνων με μεγαλύτερο αριθμό αγώνων θα είναι ο στόχος για το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Promoter του WRC, Jona Siebel, προέβλεψε μια συναρπαστική σεζόν τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους λάτρεις του World RX.

«Το ημερολόγιο έχει αναθεωρηθεί με την υποστήριξη των ομάδων World RX για να εξασφαλίσει ένα κατάλληλο φινάλε για τα Supercars πριν από την έναρξη της συναρπαστικής ηλεκτρικής εποχής το 2022. Θέλουμε τη μέγιστη συμμετοχή, διατηρώντας παράλληλα ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα στις καλύτερες πίστες», εξήγησε.

«Έχουμε λάβει μια στρατηγική απόφαση να ξεκινήσουμε στα μέσα της χρονιάς για να δώσουμε στους διοργανωτές κάθε πιθανή ευκαιρία να ανοίξουν τις πόρτες τους στους θεατές σε αυτές τις δύσκολες λόγω Covid-19 στιγμές.

Οι λάτρεις του World RX είναι γνωστοί για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων του αγώνα και, μαζί με τους διοργανωτές κάνουμε ότι μπορούμε για να τους προσφέρουμε την καλύτερη ευκαιρία και να τους καλωσορίσουμε».

Το πρωτάθλημα του 2021 αναλυτικά

Η σεζόν ξεκινά για πρώτη φορά απο την πίστα Hell της Νορβηγίας στις 12 – 13 Ιουνίου και διασχίζει τα σύνορα με τη Σουηδία για τον δεύτερο αγώνα στο εμβληματική πίστα Höljes τρεις εβδομάδες αργότερα.

Ακολούθως το πρωτάθλημα μεταφέρεται νότια στην πίστα της Βαρκελώνης – Καταλονίας στα τέλη Ιουλίου για τον αγώνα της Ισπανίας, ο οποίος θα είναι νυχτερινός.

Το Nürburgring της Γερμανίας, που βρίσκεται στα δάση των βουνών Eifel, κάνει το ντεμπούτο του στο World RX το επόμενο Σαββατοκύριακο. Βασισμένο στο Müllenbachsleife της περίφημης πίστας, το κομμάτι πραγματοποιεί δύο γύρους σε διαδοχικές ημέρες στην κατηγορία World RX.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταφέρονται οι αγωνιζόμενοι στο Lohéac στη δυτική Γαλλία, πριν από μια προγραμματισμένη επιστροφή στο δημοφιλές κομμάτι της Ρίγας στη Λετονία * για τον προτελευταίο αγώνα ένα δεκαπενθήμερο αργότερα. Η πίστα Spa-Francorchamps του Βελγίου φιλοξενεί τον τελικό της σεζόν τον Οκτώβριο.