Cyprus Rally test: Alexey Lukyanuk – Με άγριες διαθέσεις

Σειρά ενός εκ των πρωταγωνιστών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να δοκιμάσει το αγωνιστικό ενόψει cyprus rally. Ο λόγος για τον Alexey Lukyanuk ο οποίος μετά από μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα παίζει το τελευταίο του χαρτί στον αγώνα της Κύπρου. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα δώσει τη μάχη με τον Ralfs Sirmacis για να μείνει δεύτερος στη βαθμολογία. Τους δυο χωρίζουν μόλις δυο βαθμοί και η μεταξύ τους μάχη αναμένετε συναρπαστική.

Ο Lukyanuk έκανε αρκετά περάσματα σε μεικτή διαδρομή προσπαθώντας να τελειοποιήσει τις ρυθμίσεις του Ford Fiesta R5 με το οποίο θα τρέξει στον αγώνα. Έχει την ταχύτητα και αν καταφέρει να μείνει μακριά από προβλήματα είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

Δοκίμασε και η TOKSPORT

Δοκιμές στον ίδιο χώρο έκανε και η ομάδα της TOKSPORT η οποία τρέχει στον αγώνα με τρία αυτοκίνητα. Τα δυο είναι Ford Fiesta R5 με οδηγούς τους Khalid Al-Suwaidi, Mustafa Bulutoglulari και Abdulah Al-Kuwari ο οποίος τρέχει με Mitsubishi EVO10. O Al-Suwaidi οδήγησε στο όριο και σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνευσε ακόμα και με ανατροπή.

Ο Mustafa Bulutoglulari τρέχει στον αγώνα με το ολοκαίνουργιο Fiesta R5 και δείχνει αρκετά εξοικειωμένος με το νέο όπλο. Αυτός είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας του Bulutoglulari με το Fiesta R5.

Αύριο τα πληρώματα θα ξεκινήσουν τις αναγνωρίσεις και την Παρασκευή το πρωί ξεκινά ο αγώνας με το shakedown, ακολουθεί το απόγευμα η εκκίνηση στο μόλο Λεμεσού και στη συνέχεια η δράση ξεκινά με δυο νυχτερινές ειδικές διαδρομές.

Φωτογραφίες:Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κουριάκου