Cyprus Rally 2020 – Μέρα 1η: Αγώνας επιβίωσης, άνετο προβάδισμα για Al-Attiyah

Σε αγώνα επιβίωσης εξελίχθηκε η πρώτη μέρα του Cyprus Rally, δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και τέταρτου και πέμπτου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος. Οι σκληρές ειδικές της σημερινής μέρας έκριναν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα, όμως παρά τις διαφορές που δημιουργήθηκαν μεταξύ των πληρωμάτων κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη θέση του.

Δυνατά ξεκίνησε ο αγώνας με τους Petrolina ENI Racing TeamΤσουλόφτα-Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) να δείχνουν τις προθέσεις τους κερδίζοντας την πρώτη ειδική. Κινούμενοι στο ίδιο τέμπο κέρδισαν και τη δεύτερη ειδική ενώ στην τρίτη είχαν ίδιο χρόνο με τους Al-Attiyah-Baumel (Volkswagen Polo GTI R5) με αποτέλεσμα να πάνε στην ανασυγκρότηση πρώτοι στη γενική κατάταξη.

Η όλη προσπάθεια του πληρώματος πήγε στράφι στην τέταρτη ειδική όπου ένα μηχανικό πρόβλημα τους έθεσε εκτός αγώνα, αφήνοντας τους Al-Attiyah-Baumel πρώτους, με τη διαφορά από τους δεύτερους στο τέλος της μέρας να είναι πέραν των δώδεκα λεπτών, εξέλιξη που φέρνει τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αγκαλιά με ακόμα μια νίκη στην Κύπρο.

Μεγάλες μάχες έγιναν και στην κατηγορία Ν, με την πρωτοπορία να αλλάζει χέρια συνολικά πέντε φορές. Αυτοί που είναι πρώτοι μέχρι στιγμής και δεύτεροι γενικής είναι οι Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9).

Το πλήρωμα πάλεψε απέναντι σε δυνατούς συνδυασμούς και αύριο το έργο τους εξακολουθεί να είναι δύσκολο αφού με μόλις οκτώ δευτερόλεπτα διαφορά και τρίτοι γενικής είναι οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5).

Οι Γιάγκου-Κυριάκου ήταν ανάμεσα στα πληρώματα που ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα κατά τη διάρκεια της μέρας όμως κατάφεραν να επιστρέψουν στη Λευκωσία όπως προαναφέραμε τρίτοι γενικής και όντας δεύτερο Κυπριακό πλήρωμα, αποσπάστηκαν περεταίρω στη βαθμολογία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος.

Πίσω από τους Γιάγκου-Κυριάκου είναι οι Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους-Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι είχαν από την πρώτη ειδική πρόβλημα με αποτέλεσμα να χάσουν χρόνο και θέσεις. Μετά την επιδιόρθωση του προβλήματος αντεπιτέθηκαν και από τη δωδέκατη θέση ανέβηκαν στην τέταρτη γενικής και είναι στο κυνήγι μιας θέσης στο βάθρο.

Σταθερό αγώνα χωρίς περιττά ρίσκα πραγματοποιούν οι Ρούσος-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10) όπου είναι πέμπτοι γενικής. Κατάφεραν να ανέβουν πρώτοι στην κατηγορία Ν στη δεύτερη ειδική όμως η προσπάθεια τους δεν είχε συνέχεια. Στην έκτη θέση βρίσκονται οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) οι οποίοι ήταν εκ των άτυχων της πρώτης μέρας. Κατάφεραν να αναρριχηθούν μέχρι και την τέταρτη θέση όμως ένα σκασμένο ελαστικό τους χάλασε τα σχέδια.

Οι Petrolina ENI Racing Team Λαός-Στυλιανού (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι στην έβδομη θέση, με τους Γεωργίου-Καζάγκα (Mitsubishi Lancer EVO6), Al-Rawahi-Al-Hmoud (Ford Fiesta R5) και Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Οι τελευταίοι ήταν σε μάχη με τους Τελεβάντο-Σταύρου (Peugeot 208) η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων. Οι Παντελή-Θεοφάνους ήταν στην πρωτοπορία της δικήνητης κατηγορίας όμως είχαν την ατυχία στην τελευταία ειδική της μέρας να ανοίξει το καπό και να οπισθοχωρήσουν δεύτεροι πίσω από τους Τελεβάντο-Σταύρου.

Μια ποινή για προάφιξη σε σημείο ελέγχου ανέτρεψε και πάλι τα δεδομένα, με τους Παντελή-Θεοφάνους με το τέλος της πρώτης μέρας να είναι πρώτοι, δεύτεροι είναι οι Τελεβάντος-Σταύρου και τρίτοι οι Νικόλας και Μάριος Χ”Ματθαίου (Honda Civic), οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους μάχες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σκέλους με τους Τελεβάντο-Σταύρου.

Ο σκληρός αγώνας έδειξε τα δόντια του από νωρίς αφού αρκετοί συνδυασμοί αποχώρησαν. Πρώτο θύμα του φετινού Cyprus Rallyήταν οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) οι οποίοι είχαν έξοδο στην πρώτη ειδική διαδρομή. Στην ίδια διαδρομή εγκατέλειψαν μετά από μηχανικό πρόβλημα και οι Τιμοθέου-Χρυσοστόμου (Skoda Fabia R5), ενώ εκτός αγώνα τέθηκαν επίσης και οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Citroen DS3 R5), Πολυκάρπου-Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO9), και Μανώλη-Ευριπήδου (Honda Civic).

Δυνατή ήταν η παρουσία των περσινών πρωταθλητών Παντελή-Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5) οι οποίοι όμως αποχώρησαν από συμπλέκτη και ενώ βρίσκονταν στην τρίτη θέση γενικής.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με πέντε ειδικές διαδρομές. Μπορεί η πρώτη θέση να δείχνει εξασφαλισμένη όμως τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου κυνηγούν τρία πληρώματα, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρων για αύριο.