Cyprus Rally 2020: Ιπτάμενος ο Τσυλόφτας

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί το Cyprus Rally, δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και τέταρτος και πέμπτος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Οι πρώτες τρείς ειδικές της σημερινής μέρας έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτας-Ηλία ήταν πραγματικά ιπτάμενοι. Οδήγησαν ταχύτατα το Polo GTI R5 κερδίζοντας τις δυο από τις τρείς πρώτες ειδικές, ενώ στην τελευταία σημείωσαν ίδιο χρόνο με τους Al-Attiyah – Baumel (PoloGTI R5).

Οι Τσουλόφτας-Ηλία προηγούνται μέχρι στιγμής στη γενική κατάταξη με διαφορά 10.9 δευτερολέπτων από τους Al-Attiyah-Baumel και οι μάχες για την πρωτοπορία έχουν συνέχεια το απόγευμα.

Μπορεί να μπήκαν από νωρίς στα βαθιά με το νέο απόκτημα όμως οι Q8 Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου κινούνται ταχύτατα με το Citroen DS3 και αυτή η απόδοση τους επιβραβεύει με την τρίτη θέση γενικής.

Στην τέταρτη θέση είναι οι Παναγιώτης Γιάγκου-Παναγιώτης Κυριάκου, με Hyundai i20 R5, ενώ πέμπτοι γενικής και πρώτοι στη συμβατική κατηγορία είναι οι Σάββας Σάββα-Αντρέας Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9).

Δεύτεροι στην ίδια κατηγορία είναι οι Σόφης Ρούσος-Αντρέας Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10) και τρίτοι οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος, με Subaru Impreza.

Στη δικήνητη κατηγορία οι Χρυσόστομος-Παντελή (Fodr Fiesta) είναι το πλήρωμα που προηγείται, με τους Κωνσταντίνο Τελεβάντο-Τάκη Σταύρου (Peugeot 208) και Νικόλα και Μάριο Χ”Ματθαίου (HondaCivic) είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Από την πρώτη ειδική ο αγώνας έδειξε τα δόντια του αφού σε αυτή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από έξοδο οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου, Ζήνωνος-Χριστοφή και Μανώλη-Ευριπίδου, ενώ μηχανικό πρόβλημα έθεσε εκτός αγώνα τους Τιμοθέου-Χρυσοστόμου και Πολυκάρπου-Σιάλο.

Απομένουν τρείς ειδικές για να ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα και η μάχη μεταξύ Τσουλόφτα και Al-Attiyah είναι αυτή που αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέματα.