Cyprus Rally 2019: Επίσημες δοκιμές

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα επίσημα δοκιμαστικά εν όψη του επερχόμενου Cyprus Rally το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές για τις επίσημες δοκιμές επέλεξαν τρείς διαδρομές για τους οδηγούς, η μια στην περιοχή Τσερίου και οι άλλες δυο στην περιοχή Σταυροβουνίου.

Στην περιοχή Τσερίου επέλεξαν να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά ο εκ των διεκδικητών της νίκης και πέντε φορές νικητής του αγώνα Nasser Al-Attiyah, όπως επίσης και η ομάδα της Toksport WRT, η οποία αποτελείται από τον πρωτοπόρο και διεκδικητή του φετινού τίτλου στο ERC, Chris Ingram, τον Rakan Al-Rashed, τον Emilio Fernandez και τον Orhan Avcioglu.
Στο χώρο εξυπηρέτησης είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το νέο Volkswagen Polo GTI R5 του Nasser A-Attiyah και το νέο Skoda Fabia Evo των Chris Ingram και Emilio Fernandez.

Στην ειδική διαδρομή, ο Nasser Al-Attiyah κυριολεκτικά μας εξέπληξε με τα περάσματα του, αφού δια γυμνού οφθαλμού ήταν μακράν ο ταχύτερος και πιο θεαματικός.

Στο Σταυροβούνι δοκίμασαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του ERC. Αυτός που μαγνήτισε τα βλέμματα δεν ήταν άλλος από τον διεκδικητή του φετινού τίτλου και οδηγό της Sainteloc Junior Team, Alexey Lukyanuk, ο οποίος θα τρέξει στον αγώνα με το νέο Citoren CE R5. Και αυτός οδήγησε στο όριο, όπως συνηθίζει άλλωστε και έδειξε ότι είναι έτοιμος για να διεκδικήσει τη νίκη.

Μαζί με τους προαναφερθέντες δοκιμές έκαναν και δυο Κυπριακά πληρώματα. Πρόκειται για τους περσινούς νικητές του αγώνα, τους Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου και τους Χειλιμήντρη-Ηλία.

Και στις τρείς διαδρομές είδαμε τα αγωνιστικά να κινούνται σε ρυθμούς αγώνα, με τους οδηγούς να προσπαθούν να ρυθμίσουν το αυτοκίνητο στα μέτρα τους, παρά το γεγονός ότι οι ειδικές που επιλέχθηκαν δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως αυτό που θα αντιμετωπίσουν το Σαββατοκύριακο.

Αναμφίβολα, πήραμε μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα πληρώματα θα περάσουν από τις ειδικές για να ετοιμάσουν τις σημειώσεις τους, ενώ αγωνιστική δράση θα παρακολουθήσουμε ξανά την Παρασκευή το πρωί στο Γέρι, όπου θα γίνει το shakedown. Με το πέρας αυτού οι οδηγοί θα επιλέξουν τη σειρά εκκίνησης στον αγώνα αναλόγως της θέσης που θα πάρουν στην qualifying stage και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση στις φοινικούδες.

Χρυσοί χορηγοί του αγώνα είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η εταιρεία Ψάλτης, τα λιπαντικά ΈΝΕOS και η Cablenet.

 

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου