Δημοσιογραφική διάσκεψη της Εθνικής Μότοκρος για τον «αγώνα των Εθνών-Motocross des Nations»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας παρουσίασε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη την Εθνικής ομάδα Μοτοκρος που θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον αγώνα των Εθνών (Motocross des Nations) στο Άσσεν της Ολλανδίας.
Το φημισμένο Μοτοκρός των εθνών –MOTOCROSS DES NATIONS θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29/09/2019 και η Εθνική ομάδα της Κύπρου είναι πανέτοιμη για την υπέρβαση, με την αποστολή να αναχωρεί την Πέμπτη για την Ολλανδία.
Στην διάσκεψη τέθηκαν οι στόχοι της αποστολής οι οποίοι εστιάζονται στην αποκόμιση εμπειριών από τον κορυφαίο αγώνα Μότοκρος στον κόσμο, η καλή παρουσία της Εθνικής και ταυτόχρονα η πρόκριση της ομάδας στον Μικρό τελικό.
Την ίδια στιγμή έγινε και απολογισμός της συμμετοχής της Κύπρου στον ευρωπαϊκό Βαλκανικό πρωτάθλημα στο Σάμοκοφ της Βουλγαρίας στις αρχές Ιουνίου όπου η ομάδα μας πήρε την τρίτη θέση στην συνολική βαθμολογία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας κ.Ζανέτος Κουμάση τόνισε ότι…
«Η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, αφού γνωρίζουμε το  οδηγικό και επαγγελματικό  επίπεδο των μεγαλύτερων από εμάς χωρών και αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, είμαστε σίγουροι πως οι τρεις μας αθλητές  οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση  με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας και ψηλό ηθικό  θα τιμήσουν επάξια τη χώρα μας».
Από την άλλη τα οφέλη θα είναι πολλά από την συμμετοχή των αναβατών μας από αυτό τον αγώνα αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας θα προβληθεί η χώρα μας και το Κυπριακό μοτοκρός στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στους χωμάτινους αγώνες μοτοσικλέτας, αφού πέραν των 70 χιλιάδων θεατών θα βρίσκονται στις κερκίδες της πίστας και πέραν των 50 εκατομμυρίων τηλεθεατών θα τον παρακολουθήσουν ζωντανά.
Επίσης είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποκόμιση εμπειριών από το ανώτερο επίπεδο μότοκρος στο κόσμο.
Ο κ.Κουμάση αναφέρθηκε και στους λόγους που μας οδήγησαν στη συμμετοχή μας στο Μότοκρος των Εθνών.
«Πρώτος λόγος ήταν η πετυχημένη παρουσία της ομάδας μας το περασμένο Ιούνιο στο ευρωπαϊκό Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Βουλγαρία όπου η χώρα μας κατέκτησε τη τρίτη θέση δίνοντας μας ώθηση για  περισσότερες διεθνείς συμμετοχές.

Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία φορά που η εθνική μας ομάδα συμμετείχε στο μοτοκρός των Εθνών και σίγουρα χωρίς την οικονομική και υλική στήριξη της εταιρεία KS KAVAZIS LTD αντιπρόσωποι των ελαστικών RINALDI και λιπαντικών BO-MOTOROIL δε θα γινόταν κατορθωτή η συμμετοχή μας σε αυτό τον αγώνα και την ευχαριστούμε δημόσια».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η αποστολή μας θα πετύχει τους στόχους της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αθλητές και τους συνοδούς τους.
Από την πλευρά τους οι τρεις αναβάτες που θα λάβουν μέρος, Χρίστος Τσαγγαράς στην MXGP, Άριστος Γεωργίου στην ΜΧ2 και Χρύσανθος Γεωργίου στη κατηγορία ΟΡΕΝ δήλωσαν πανέτοιμοι για την δύσκολη αυτή δοκιμασία.

Τέλος στο μήνυμα που έστειλε ο σύμβουλος του προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα Αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Κύπρο να παίρνει μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις χάρη και σε χορηγίες από εταιρείες που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες, ενώ ευχήθηκε ότι το καλύτερο για την παρουσία της Εθνικής Μότοκρος.

Ο αγώνας των Εθνών, το Motocross des Nations, είναι ετήσιος και οι αναβάτες που λαμβάνουν μέρος εκπροσωπούν τη χώρα τους σε ομαδικό επίπεδο, αφού νικήτρια χώρα αναδεικνύεται από συνδυασμό αποτελεσμάτων των οδηγών της.
Διοργανώνεται από το 1947 και συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από τους θεατές αφού έχει καθιερωθεί ως οι «Ολυμπιακοί του Μότοκρος».
Λαμβάνουν μέρος 45 περίπου χώρες από ολόκληρο το πλανήτη όπως η πολυνίκης του θεσμού με 22 νίκες ομάδα των ΗΠΑ, η περσινή νικήτρια Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότιος Αφρική και άλλες.