Cyprus Rally 2018 – Ελεύθερα δοκιμαστικά: Θέαμα υψηλών προδιαγραφών

Μια πρώτη γεύση από το φετινό Cyprus Rally έλαβαν όσοι παρακολούθησαν τα χθεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά που έγιναν στη γνωστή ειδική Τσέρι. Παρόν στη διαδικασία ήταν μεταξύ άλλων οι πρωταγωνιστές του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Alexey Lukyanuk και Bruno Maghalaes, όπως επίσης και ο πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser AlAttiyah.

Οι διοργανωτές επέλεξαν δυο διαδρομές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τα δοκιμαστικά, η μια με μαλακό οδόστρωμα και η άλλη με πιο σκληρό, ούτως ώστε οι οδηγοί να ρυθμίσουν όσο καλύτερα τα αγωνιστικά στις συνθήκες του αγώνα.

Τα περάσματα στις δυο διαδρομές ξεκίνησαν λίγο πριν από τις δέκα το πρωί, διήρκησαν μέχρι τις πέντε το απόγευμα και όσοι παρευρέθηκαν απόλαυσαν θέαμα υψηλών προδιαγραφών από όλους τους συμμετέχοντες. Αναμφίβολα οι Alexey Lukyanuk και Nasser Al Attiyah ήταν οι οδηγοί που έκλεψαν την παράσταση με τα θεαματικά τους περάσματα, ικανοποιώντας πλήρως τους θεατές αλλά και το φωτογραφικό φακό. Είναι οι οδηγοί που αναμένετε να παλέψουν για τη νίκη στον αγώνα, χωρίς βέβαια να αποκλείετε η έκπληξη.

Αυτός που έκανε τις περισσότερες διελεύσεις ήταν ο Bruno Maghalaes, νικητής του προηγούμενου αγώνα, ο οποίος ήταν το σκληροτράχηλο Ράλλυ Ακρόπολις.

Μαζί με τους προαναφερθέντες δοκίμασαν τα αγωνιστικά τους και οι ‘’δικοί’’ μας Αντώνης Χειλιμήντρης, ο οποίος θα τρέξει με Citroen DS3 R5, ο Χρίστος Δημοσθένους (Mitsubishi Lancer Evo10) και ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Γαλαταριώτης (Skoda Fabia R5), ο οποίος είναι στους υποψήφιους για τερματισμό στο βάθρο.

Τη σημερινή μέρα όπως και την αυριανή, όλα τα πληρώματα θα κάνουν αναγνωρίσεις στις ειδικές διαδρομές. Οι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν ξανά την Παρασκευή το πρωί στο shakedownκαι ακολούθως καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον αγώνα, ο οποίος αποτελείται από 13 θεαματικές και γρήγορες ειδικές διαδρομές, όπου μεταξύ αυτών είναι η υπερειδική στο κέντρο της Λευκωσίας και οι δυο Golden Stages (Psaltis Auto parts Golden stage1 στη Λάγια και ENEOS Golden Stage 2 στα Λεύκαρα) με χορηγό την εταιρία Ψάλτης Autoparts.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στις φοινικούδες, με το service park να βρίσκετε στον ίδιο χώρο.

Πρόγραμμα αγώνα

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου/Canben Ozbasa