Croatia Rally 2024 – Shakedown: O Ogier ταχύτερος όλων

Ο Sébastien Ogier στην επιστροφή του στη δράση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι ήταν ο ταχύτερος όλων στο shakedown του Ράλι Κροατίας το πρωί της Πέμπτης.

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του WRC, Sébastien Ogier, επέστρεψε στη δράση για πρώτη φορά μετά την έναρξη της σεζόν στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο, και έδειξε ότι έχει την ταχύτητα στους δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Γάλλος ήταν ο τρίτος ταχύτερος στην πρώτη του προσπάθεια στην ειδική των 3,65 χιλιομέτρων του Okić και έφτασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη δεύτερη και προτελευταία διαδρομή του. Ο ομόσταβλος του, Elfyn Evans , στο μπάκετ του δικού του GR Yaris Rally1 έμεινε 0,7 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ οι δυο οδηγοί των Hyundai i20 N, Thierry Neuville και Ott Tänak, σημείωσαν τον ίδιο χρόνο καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση.

Ο Ogier κέρδισε το εναρκτήριο Ράλι Κροατίας το 2021 και η ομάδα του Toyota Gazoo Racing έχει πανηγυρίσει τη νίκη σε κάθε έκδοση της Βαλκανικής διοργάνωσης.

«Είναι καλό που επέστρεψα», είπε. «Δυόμιση μήνες [μακριά] είναι πολύς χρόνος, αλλά το τεστ την περασμένη εβδομάδα ήταν χρήσιμο και νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ».

Ο οδηγός της M-Sport Ford, Adrien Fourmaux, στοχεύει το τρίτο συνεχόμενο βάθρο στο WRC και ξεκίνησε δυνατά το ράλι, τοποθετώντας το Puma Rally1 μόλις 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον κορυφαίο χρόνο και στην πέμπτη θέση.

Πίσω του ήταν ο Andreas Mikkelsen της Hyundai, ενώ ο Takamoto Katsuta και ο Grégoire Munster τερμάτισαν έβδομος και όγδοος αντίστοιχα.

Μόλις τα τρία δέκατα του δευτερολέπτου χώρισαν τους ομόσταβλους της Citroën στο WRC2, Nikolay Gryazin και Yohan Rossel, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με τα δυο C3 Rally2.

Η τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιειθεί έξω από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο Ζάγκρεμπ αργότερα σήμερα, πριν από την πρώτη μέρα δράσης που είναι η Παρασκευή.