Croatia Rally – Μέρα 2η: Ελέγχει τον αγώνα ο Rovanperä παρά το σκασμένο ελαστικό

Οι προβλέψεις για στεγνό αγώνα σήμερα δεν επαληθεύτηκαν καθώς η βροχή έκανε την εμφάνιση της σε ορισμένες ειδικές, καθιστώντας τις συνθήκες ύπουλες για τα πληρώματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Rovanperä μπορεί να εξαφανίστηκε σήμερα, όμως ο Φινλανδός εξακολουθεί να ελέγχει τον αγώνα.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με διακοπή της εναρκτήριας 9ης ειδικής μετά την έξοδο που είχε ο Oliver Solberg με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το i20 N. Στην 10η ο Rovanperä (GR Yaris) κινήθηκε συντηρητικά και απώλεσε 11 δευτερόλεπτα όμως τα χειρότερα ήρθαν στην 11η ειδική όταν είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα η διαφορά του ενός λεπτού και 12 δευτερολέπτων να εξαφανιστεί και η μάχη για την πρώτη θέση να παίρνει νέα τροπή αφού η διαφορά από τον δεύτερο μειώθηκε στα 18 δευτερόλεπτα.

Ο Rovanperä συνέχισε να κινείται επιφυλακτικά και είδε τον Tanak να πλησιάζει στα 13 δευτερόλεπτα μετά το τέλος της 13ης ειδικής.  Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση ενώ θετικά λειτούργησε η διακοπή της 15ης ειδικής λόγω περιορισμένης ορατότητας από την ομίχλη.

Στην 16η και τελευταία ειδική της μέρας ο Rovanperä ήταν ο ταχύτερος, αύξησε την διαφορά στα 19,9 δευτερόλεπτα και θα πρέπει αύριο να τη διαχειριστεί σωστά για να κερδίσει.

Ο Ott Tanak (i20 N) βρέθηκε ξαφνικά στη μάχη της πρώτης θέσης μετά το σκασμένο ελαστικό του Rovanperä και εξακολουθεί να έχει ελπίδες για να κερδίσει, παρά τα 19,9 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον οδηγό της Toyota.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των Craig Breen (Ford Puma) και Thierry Neuville (i20 N).

Ο Ιρλανδός ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα τρίτος και με μεγάλη δυσκολία κρατά πίσω του τον επιτιθέμενο Neuville, ο οποίος σήμερα είχε δύσκολο έργο μετά την ποινή που του επιβλήθηκε για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στην απλή διαδρομή, ενώ επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της μέρας έχανε τη δύναμη το αυτοκίνητο, γεγονός που εκνεύρισε αφάνταστα τον Βέλγο.

 

Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και έκλεισε τη μέρα 4,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Breen και αύριο θα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για την τελευταία θέση του βάθρου.

 

 

Από κει και πέρα οι δυο οδηγοί της Toyota Elfyn Evans και Takamoto Katsuta είναι στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ αυτός που ξεχώρισε με τη σημερινή του επίδοση ήταν ο Esapekka Lappi (GRYARIS), ο οποίος κέρδισε και τρείς ειδικές διαδρομές.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Yoan Rossel διατηρεί το προβάδισμα, με τους Nikolay Gryazin και Kajetan Kajetanowicz να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Απομένουν 54.48 αγωνιστικά χιλιόμετρα γα να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Η μάχη τόσο για την πρώτη θέση όσο και για την τρίτη είναι ανοικτή και η αυριανή μέρα αναμένεται συναρπαστική.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Rovanperä 2hr 14min 54.5sec
2. Tänak +19.9sec
3. Breen +1min 13.4sec
4. Neuville +1min 18.3sec
5. Evans +2min 8.3sec
6. Katsuta +5min 47.7sec