CORSICA LINEA – TOUR DE CORSE 2019 – Μέρα 1η: O Evans προηγείται μετά από μια συναρπαστική μέρα

Σε μια συναρπαστική πρώτη μέρα στον αγώνα Tour de Corse, ο οδηγός της M-Sport Elfyn Evans με το Ford Fiesta εξέπληξε όλους, καθώς ο εκπληκτικός ρυθμός του τον βάζει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.


Ο Βρετανός κατάφερε να πάρει προβάδισμα από την πρώτη ειδική και από κει και πέρα ακολούθησε μια εντυπωσιακή μάχη με τον οδηγό της TOYOTA Gazoo Racing, Ott Tanak. Ο Εσθονός είχε την απάντηση στη δεύτερη ειδική όταν και πέρασε μπροστά. Το προβάδισμα κράτησε μέχρι την τρίτη ειδική καθώς στην επανάληψη ο Evans ήταν ταχύτερος στις δυο από τις τρείς ειδικές ξαναπερνώντας πρώτος.


Ένα μικρό θέμα πήγε να δημιουργηθεί στην τελευταία ειδική της μέρας όταν ο Evans έφτασε τον Kris Meeke (Toyota Yaris) ο οποίος κινείτο αργά λόγω προβλήματος με την πίσω δεξιά ανάρτηση. Ο οδηγός της M-Sport έχασε αρκετό χρόνο πίσω από τον Meeke και παράλληλα την πρωτοπορία.


Οι διοργανωτές μετά το τέλος του σκέλους έδωσαν χρόνο στον Evans ίδιο με του Tanak και έτσι η πρωτοπορία πέρασε ξανά στον Evans. Η διαφορά του με τον Tanak είναι στα 4.5 δευτερόλεπτα και η αυριανή μέρα προμηνύει μάχες.


Πολύ κοντά στους δυο είναι ο Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο Βέλγος έχει το ρυθμό για να ακολουθήσει αν και όπως είπε και ο ίδιος θα ήθελε να πάει πιο γρήγορα όμως έχανε κράτημα στις στροφές και δίσταζε να πιέσει.


Στην τέταρτη θέση είναι ακόμα ένα Hyundai i20, αυτό του Dani Sordo. Ο Ισπανός θα επιδιώξει να κρατήσει πίσω του τον Teemu Suninen (Ford Fiesta) ο οποίος είναι πέμπτος, παρα να εμπλακεί σε μάχη με τον Neuville. Όσον αφορά το Suninen, ο Φιλανδός πήρε τελεσίγραφο από την ομάδα για να τερματίσει τον αγώνα, καθώς στους τρείς προηγούμενους είχε τρείς εξόδους.


Έκτος είναι ο Sebastien Ogier (Citroen C3). Ο πρωταθλητής είχε ένα τετακε στην πρώτη ειδική και από κει και πέρα δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με υπερστροφή. Ο ομοσταυλός του Ogier, Esapekka Lappi, είναι έβδομος έχοντας πολύ μέτρια απόδοση, ενώ ο Sebastien Loeb (Hyundai i20) είναι όγδοος.


Στην κατηγορία WRC 2 ο Γάλλος Eric Camilli με το Volkswagen Polo R5 είναι ο οδηγός που προηγείται. Ο συμπατριώτης του, Yoanin Bonato με Citroen C3 R5 είναι δεύτερος 20 δευτερόλεπτα μακριά και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Nikolay Gryazin με Skoda Fabia R5.

Με τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές συνεχίζετε ο αγώνας αύριο και με τρείς οδηγούς να διεκδικούν τη νίκη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.