COPEC Rally Chile 2019 – Shakedown: Σε μεγάλη φόρμα ο Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen είναι σε μεγάλη φόρμα και το απέδειξε και σήμερα, καθώς μετά τον αγώνα στην Αργεντινή κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στο σημερινό shakedown στον αγώνα της Χιλής.


Ο Νορβηγός, ο οποίος έρχεται μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση στην Αργεντινή όπου πριν από δυο βδομάδες κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ήταν ο ταχύτερος στη μήκους 6.45km διαδρομή στο San Pedro de la Paz με διαφορά 1 δευτερολέπτου. Η βροχή έκανε τη διαδρομή υγρή και λασπωμένη κατά το πρώτο πέρασμα, όμως στη συνέχεια οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και ο Mikkelsen με το Hyundai i20 κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο τρίτο του πέραμα.


Το σημερινό shakedown έδωσε την ευκαιρία στους κορυφαίους οδηγούς του WRC να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι οι ειδικές το επόμενο τριήμερο. Ο αγώνας της Νότιας Αμερικής είναι ο 32ος που φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο πρώτος νέοεισελθόν στο πρόγραμμα μετά τη Βουλγαρία το 2010.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier (Citroen C3), ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα, ενώ στο δεύτερο γρηγορότερος ήταν ο Kris Meeke (Toyota Yaris). Όπως προαναφέραμε, στο τρίτο πέρασμα ο Mikkelsen ήταν ο ταχύτερος, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν τα δυο Yaris των Ott Tanak και Jari-Matti Latvala.


Ο Thierry Neuville, ο οποίος ψάχνει την τρίτη του νίκη μετά την Κορσική και την Αργεντινή, ήταν τέταρτος ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Elfyn Evans (Ford Fiesta).
Η υπουργός αθλητισμού της Χιλής Paulina Kantor Pupkin και η Γερουσιαστής της περιοχής Biobió, Jacqueline van Rysselberghe, πήραν μια γεύση υψηλών ταχυτήτων καθώς συνοδήγησαν με τους οδηγούς της κατηγορίας WRC 2, Gus Greensmith και Lorenzo Bertelli.

Αποτελέσματα
1. Andreas Mikkelsen Hyundai i20 4min 46.4sec
2. Ott Tänak Toyota Yaris +1.0sec
3. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +1.2sec
4. Thierry Neuville Hyundai i20 +2.6sec
5. Elfyn Evans Ford Fiesta +3.7sec
6. Kris Meeke Toyota Yaris +3.9sec
7. Sébastien Ogier Citroën C3 +4.0sec
8. Sébastien Loeb Hyundai i20 +4.5sec
9. Teemu Suninen Ford Fiesta +5.4sec
10. Esapekka Lappi Citroën C3 +5.5sec