CMF Kotsiatis Rally Rally Sprint 2024

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ανοίγει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας με την διεξαγωγή του CMFKotsiatis Auto Rally Sprint, στη παρουσία 33 διαγωνιζομένων, με  διοργανωτή την Επιτροπή Αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Ενθαρρυντικά αρχίζει η νέα σεζόν καθώς στον πρώτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 33 οδηγοί, με τρανταχτή απουσία όμως του περσινού πρωταθλητή Νίκου Θωμά. Αναμφίβολα η διεκδίκηση της νίκης στην γενική κατάταξη είναι αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα όμως και οι υπόλοιπες κατηγορίες λόγω της ποιοτικής παρουσίας οδηγών αναμένουμε να παρακολουθήσουμε δυνατές μάχες με τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες και στα κλάσματα του δευτερολέπτου όπως συνηθίζετε εξάλλου στους αγώνες ταχύτητας.

Με την παρουσία των καλύτερων οδηγών αγώνων ταχύτητας, είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να καθορίσεις φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.  Ξεκινώντας με την κατηγορία RCS2, ο περσινός δευτεραθλητής Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi  Lancer EVO VII θέλει να κάνει μια καλή αρχή στην προσπάθεια του να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα που έχασε στις λεπτομέρειες την περσινή χρονιά. Απέναντι του θα βρει εξαιρετικά ανταγωνιστικούς οδηγούς όπως τους Δημήτρη και Ηλία Πιερή με Mitsubishi  Lancer EVO VI, Μάριο και Κώστα Παύλου με Mitsubishi  Lancer EVO.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές της κατηγορίας οι Λάμπρος Ιωαννίδης με Mitsubishi  Lancer EVO VII, Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi  Lancer EVO IV, Κυριάκος Ιωαννίδη με Mitsubishi  Lancer EVO, Ευαγόρας και Αχιλλέας Κούλλουρος με Mitsubishi  Lancer EVO III, Σταύρος Υπερμάχου με Mitsubishi  Lancer EVO VII θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό απέναντι στους συνήθεις πρωταγωνιστές της RCS2. Ο Τουρκοκύρπιος και Sadik Bilgimerαγωνίζεται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και δοκιμάζει δυνάμεις απέναντι σε νέο για αυτόν ανταγωνισμό.

Στην κατηγορία RC2 θα αγωνιστούν οι Μάριος Παναγιώτου με Mitsubishi  Lancer EVO XI και Μάριος Ποταμό με SubaruImpreza.

Στην κατηγορία RCK1 o εντυπωσιακός Στέφανος Γεωργίου με Semoc Bravo Sport θα επιδιώξει το νικηφόρο ξεκίνημα στη σεζόν, με τους Νικόλα Χούτρη με Semoc Bravo Sport και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου με Cross Car να έχουν ίδιους στόχους.

Στην RCK2 βρίσκουμε τους Λούκα Χριστοφόρου με Semoc Bravo Sport, Αντρέα Χριστοφόρου με Semoc Bravo Sport και Βασίλη Κυριάκου με Speedcar Xtrem, με τον πρώτο να έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο για νίκη.

Στην δικήνητη κατηγορία ξεκινώντας με την RC4, οι Παναγιώτης Ξενοφώντος με Honda Civic FN2 και Χρυσόστομος Παντελή με Peugeot 208 είναι οι δυο που θα διεκδικήσουν τη νίκη, ενώ στην RC5 θα τρέξει μόνο ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift.

Στην κατηγορία RCS1 ο περσινός πρωταθλητής Νικόλας Νικολαίδης με VW Golf Mk3 θα βρει σκληρό ανταγωνισμό από τους Γιάννο Ιωάννου με Opel Astra, Άγγελο Ξενοφώντος με Peugeot 206, Παπαναστασίου Σωκράτη με Seat Ibiza, Χάρη Ιωάννου με Opel Astra, Ιορδάνου Χρίστο με Ford Fiesta ST και Απόστολο Κωνστιαντό / Παρασκευή Χαραλάμπους με VW Golf.

Στην RCS3 θα αγωνιστεί ο Θωμάς Θεοφάνους με Peugeot 106 και τέλος στο αγώνα θα έχουμε την συμμετοχή ενός αρχάριου οδηγού του Χρίστου Χούτρη με Semoc Bravo Sport.

Ο αγώνας ξεκινάει στις 10:00 με το δοκιμαστικό πέρασμα και στις 11:00 θα ξεκινήσουν τα δύο επίσημα περάσματα. Η ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 15:00 και οι απονομές στις 16:00 στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα.