Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024-CMF Kotsiatis Rally Auto Rally Sprint: Μεγάλος Νικητής ο Πέτρος Πέτρου

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου άνοιξε η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας με την διεξαγωγή του «Kotsiatis Auto Rally Sprint» με τη συμμετοχή 33 οδηγών.

Οι μάχες με το χρονόμετρο κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε μια αναμέτρηση όπου δεν έλειψαν τα λάθη, οι εξόδοι από την διαδρομή αλλά και τα μηχανικά προβλήματα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi Lancer EVO VII έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο του χρονομετρημένο του πέρασμα (2:03.01). Ο περσινός δευταραθλητής δεν έτρεξε στο δεύτερο λόγω ενός μηχανικού προβλήματος αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πάρει τη νίκη.

Δεύτερο ταχύτερο χρόνο (2:04.1) έγραψε ο Λούκας Χριστοφόρου με Semoc Bravo Sport, ο οποίος είχε μερικά άκρως εντυπωσιακά περάσματα.

Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο (2:04.3) σημείωσε ο Ηλίας Πιερή με Mitsubishi  Lancer EVO VI από το πρώτο του πέρασμα, αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το δεύτερο λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε με τον άξονα κίνησης του αγωνιστικού του.

Τέταρτος και πρώτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή (2:04.8) με Mitsubishi Lancer Evo VI.  Στην πέμπτη θέση και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 (2:06.0) ολοκλήρωσε ο Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo και στην έκτη θέση και πρώτος στην κατηγορία RC2 ο Λάμπρος Ιωαννίδης (2:06.1) με Mitsubishi Lancer EVO VII.

Στην 7η θέση και πρώτος στην κατηγορία RCK1 ο Στέφανος Γεωργίου (Chips Minor) με χρόνο 2:06.2, στο τιμόνι ενός SemogBravo Sport.  Στην 8η θέση και τρίτο στην κατηγορία RCS2 με  χρόνο 2:08.2 βρίσκουμε τον Τουρκοκύπριο Sadik Bilgimer στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo VII, ενώ στην 9η θέση και πρώτος στην δικήνητη κατηγορία πλασαρίστηκε ο Χρυσόστομος Παντελή με Peugeot 208 και χρόνο 2:09.8.  Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo και χρόνο 2:10.6.

Στην 11η θέση και δεύτερος στην κατηγορία RC2 ο αειθαλής Μάριος Παναγιώτου με Mitsubishi Lancer Evo IX και στην 12η θέση και πρώτος στην κατηγορία 2WDS ο Θωμάς Θεοφάνους.  Στην πρώτη θέση της κατηγορίας RCS1 ολοκλήρωσε o Άγγελος Ξενοφώντος με Peugeot 206 και την κατηγορία RC4 πήρε o Παναγιώτης Ξενοφώντος με Honda Civic FN2.

 

Την πρωτιά της κατηγορίας RCK2 πήρε ο Βασίλης Κυριάκου με Speedcar Xtreem και τέλος την πρώτη θέση στην κατηγορία RC5 πήρε ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift. Τον αγώνα ολοκλήρωσε στην 22η θέση γενικής ο αρχάριος οδηγός Χρίστος Χούτρης με Semog Bravo Sport.

Ο Πέτρος Πέτρου, νικητής του αγώνα σε δηλώσεις του μας ανάφερε: «Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα συγχαρητήρια σας, όσο αφορά την νίκη μπορώ να πω ότι φάνηκα τυχερός στην ατυχία μου.  Δεν είχα αυτοκίνητο να κάνω την δεύτερη μου χρονομετρημένη προσπάθεια καθώς ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο αγωνιστικό για την δεύτερη μου χρονομετρημένη προσπάθεια παρουσιάστηκε ένα μηχανικό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και έτσι δεν ρίσκαρα να μπω στην ειδική και να κάνω περισσότερη ζημιά.  Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, φάνηκε από νωρίς ότι ήμουν πάρα πολύ δεμένος με το αγωνιστικό, ένιωθα πολύ εμπιστοσύνη, αυτό έδειξε άλλωστε και ο χρόνος που έγραψα από το δοκιμαστικό πέρασμα. Το ίδιο επανέλαβα και στο πρώτο μου χρονομετρημένο πέρασμα, με ένα πολύ γρήγορο αλλά συγκρατημένο οδήγημα.  Γνώριζα ότι κυριότερος μου αντίπαλος θα ήταν ο Ηλίας Πιερή γιατί είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και θέλω να τα πάει καλά την φετινή χρονιά.  Δεν γνωρίζω αν θα τρέξω και άλλους αγώνες ταχύτητας την φετινή χρονιά γιατί το αγωνιστικό δεν μου ανήκει και ο ιδιοκτήτης του θέλει να τρέξει στο East Safari Rally. Μπορεί να τρέξω σε 1-2 αγώνες ράλι, δεν γνωρίζω ακόμη περισσότερα για την φετινή μου χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές μου για τον σημερινό αγώνα, ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας σε μια όπως αποδείχτηκε γρήγορή αλλά τεχνική ειδική όπου έδειξαν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό. Ο κάθε ένας στην κατηγορία του έχει βάλει τις βάσεις για τους φετινούς του στόχους. Εμείς είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία, παρόλα τα προβλήματα, είναι η επιλογή μας και συνεχίζουμε την νέα χρονιά βλέποντας για ένα καλύτερο μέλλων στο άθλημα.»

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας είναι προγραμματισμένος να  διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου.