Citroen Racing: Χρήσιμα συμπεράσματα για Lappi και C3 WRC

Μοναδική ευκαιρία ήταν για την Citroen Racing ο αγώνας στην Εσθονία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου η ομάδα έτρεξε με το C3 WRC και οδηγό τον Esapekka Lappi.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά το στήσιμο του αυτοκινήτου καθώς οι ειδικές είναι παρόμοιες με της Φιλανδίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη 14η ειδική η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν τα 141.4 kph, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να προετοιμαστεί για το τι θα ακολουθήσει στον επόμενο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Jyvaskila.


Και ενώ οι μηχανικοί είχαν χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές επιλογές (γεωμετρία, αναρτήσεις, διαφορικό) για το C3 WRC, την ίδια στιγμή οι Esapekka Lappi/Janne Ferm σταδιακά ανέβαζαν απόδοση στη μόλις δεύτερη τους παρουσία στην Εσθονία. Στόχευαν σε δεύτερο χρόνο στη 13η ειδική, όμως μετά από πρόσκρουση συμβιβάστηκα με την τρίτη θέση. Στη γενική κατάταξη ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην τρίτη θέση.


Ο αγωνιστικός διευθυντής Pierre Budar είπε, «Ήταν ζωτικής σημασίας να είμαστε ξεκάθαροι με τους στόχους μας σε αυτό τον αγώνα. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση αλλάζοντας σε κάθε ειδική τις ρυθμίσεις μας όμως αυτό δεν ήταν η κύρια μας ανησυχία. Μπορέσαμε να γράψουμε χιλιόμετρα και να κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο στήσιμο του C3 WRC κάθε φορά που μας δινόταν η ευκαιρία. Η παρουσία μας σε αυτό τον αγώνα μας δίδαξε αρκετά. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κτίσουμε σε αυτά που μάθαμε ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη Φιλανδία».


Από την πλευρά του ο Esapekka Lappi ανέφερε, «Ήταν ένας καλός αγώνας, καλά οργανωμένος και κάναμε πολύ καλή προετοιμασία εν όψη Φιλανδίας. Οι ειδικές εδώ είναι λίγο γρηγορότερες από ότι στο σπίτι και η επιφάνεια είναι πιο μαλακή. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να εξοικειωθώ με την αίσθηση και τις τεχνικές στις γρήγορες ταχύτητες. Είχα αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι και τώρα έχουμε μια καλή βάση για το στήσιμο του αυτοκινήτου την οποία θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε στο τεστ της ερχόμενης βδομάδας».