4ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis Eneos 2019

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, η δράση μεταφέρεται στην πίστα Achna Speedway, όπου θα έχουμε την διεξαγωγή του 4ου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.


Το Power Drift Club όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί και πάλι διοργανώνοντας τον πρώτο νυχτερινό αγώνα Drift στην πίστα Achna Speedway. Με φάρο, τον περσινό νυχτερινό αγώνα στο λιμάνι Λεμεσού, το Power Drift Club θα προσπαθήσει να διοργανώσει μια γιορτή με φωτορυθμικά, και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα αποζημιώσει τους παρευρισκόμενους.


Χώρος διεξαγωγής είναι το γνωστό “Parking”, όπου σε προηγούμενους αγώνες απολαύσαμε εξαιρετικούς αγώνες κατά το παρελθόν. Φέτος, τέσσερις πυλώνες αναμένετε να κάνουν τη νύκτα μέρα σε μια νέα χάραξη της πίστας όπου ουκ ολίγες φορές οι κριτές επέλεξαν να αλλάξουν εξολοκλήρου τη διαδρομή κάνοντας την εξαιρετικά πιο γρήγορη με πολύ ανοιχτές στροφές, πολλά χιλιόμετρα και τρελά “Clip Points”, με το θέαμα να αναμένεται να είναι πολύ υψηλού επιπέδου.


Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει με περάσματα προθέρμανσης από όλους του διαγωνιζόμενους οδηγούς στις 16.00 και θα ακολουθήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα για να βγουν τα ζευγάρια των διπλών περασμάτων, η δράση θα κορυφωθεί με το θεαματικότερο κομμάτι του αγώνα, τις διπλές μονομαχίες.


Όσο αφορά τις συμμετοχές, η αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift δηλώνει παρών. Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Νικόλας Νικόλα “Πατάκ” συνεχίζει την σταθερή εντυπωσιακή του παρουσία με μοναδικό ερώτημα ποιο αγωνιστικό θα προτιμήσει, το turbo Subaru ή το ατμοσφαιρικό. Ο δεύτερος της βαθμολογίας και περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”, ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα πήρε την νίκη μετά αρκετό καιρό και με την ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξει να ζευγαρώσει τις νίκες του.

Ο τρίτος Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση την φετινή χρονιά, διψασμένος για Drift αν και τρέχει με το παλιό του αγωνιστικό βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και είναι ικανός για το κάθε αποτέλεσμα και όπως τους προαναφερθέντες στόχος του είναι η νίκη. Ο πάντα εντυπωσιακός Κυριάκου Μάριος “Τσόδας” και ο πρόεδρος του Power Drift Club Άντρος Αντωνίου ο οποίος από την περσινή χρονιά και την εξαιρετική τρίτη θέση γενικής στο King Of Nations έχει αλλάξει επίπεδο, θα επιδιώξουν να μπουν σφήνα στους διεκδικητές της νίκης.


Στην κατηγορία Semi Pro, πρώτο φαβορί για την νίκη είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σάββας Συμιανός ο οποίος αγώνα με αγώνα ανεβάζει ρυθμούς έχοντας ανεβεί στο βάθρο και στους 3 προηγούμενους αγώνες. Ο δεύτερος στην κατάταξη Βασίλης Χριστοφόρου ο οποίος κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στον τελευταίο αγώνα, άφησε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην αναφερθούμε και στον περσινό πρωταθλητή και νικητή του πρώτου αγώνα της χρονιάς Πόλυ Κωνσταντίνου “Πολυβάλβιδο” ο οποίος θα τρέξει και σε αυτό τον αγώνα με δανεικό κινητήρα.


Με τρείς διαφορετικούς νικητές σε Pro και Semi Pro στους τρείς πρώτους αγώνες της χρονιάς η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται να έχουμε ένα εντυπωσιακό αγώνα, με τα προγνωστικά να είναι εξαιρετικά δύσκολα και στις δύο κατηγορίες.

Χορηγός του αγώνα, καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift, είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.