Citroën Racing: Το 150ο Citroën C3 Rally2 παραδόθηκε μετά από άλλη μια επιτυχημένη σεζόν

Εισερχόμενο στην έβδομη αγωνιστική σεζόν του, το 150ο Citroën C3 Rally2 παραδόθηκε στον νέο του ιδιοκτήτη. Το εμβληματικό αυτοκίνητο ράλι που έχει δυναμώσει από τότε που κατασκευάστηκε το πρώτο μοντέλο την 1η Απριλίου 2018 συνεχίζει να δείχνει τη δημοτικότητά του σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι συνεχείς βελτιώσεις διατήρησαν το C3 Rally2 στην πρώτη γραμμή της ανταγωνιστικής τάξης. Για το 2023 έγιναν διάφορες εξελίξεις, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην απόδοση επι της ασφάλτου και η πρόοδος συνεχίζεται για τις επιφάνειες με χώμα.

Μια ολοκληρωμένη σειρά δοκιμών και στις δύο επιφάνειες πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους: δείγμα της ασταμάτητης αναζήτησης της Citroën Racing για επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης. Από τις ομάδες μηχανικής και έρευνας που σχεδιάζουν τα αυτοκίνητα μέχρι τα συνεργεία δοκιμών και ανάπτυξης που τα τελειοποιούν και την τεχνική βοήθεια που συνοδεύει το #C3Rally2Family, παίρνουν την μάξιμουμ απόδοση από το C3 Rally 2.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από χρόνια συνεχούς εξέλιξης, με τις επιδόσεις του να υποστηρίζονται από την ωριμότητα και την καθιερωμένη αξιοπιστία του. Ωστόσο, η εξέλιξη του C3 Rally2 δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Η έντονη ανταγωνιστικότητα των διαφόρων πρωταθλημάτων και οι υψηλές απαιτήσεις ωθούν τη Citroën Racing να συνεχίσει να εργάζεται για να φέρει ενημερώσεις στο αυτοκίνητο. Ενισχυμένο από έναν μεγάλο αριθμό επιτυχιών σε όλο τον κόσμο, η Citroën Racing παραμένει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς των ράλι.

Αυτή η σεζόν ήταν και πάλι καρποφόρα για το #C3Rally2Family σε όλο τον κόσμο και στις πιο σημαντικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης θέσης γενικής για τον Yohan Rossel και τον συνοδηγό Arnaud Dunand στο WRC2.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, το γαλλικό πλήρωμα κέρδισε στο Μόντε-Κάρλο και την Κροατία, τερμάτισε τρίτο στην Ελλάδα και τέταρτο στη Σαρδηνία, την Πορτογαλία και τη Χιλή – τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα στους τέσσερις από τους επτά γύρους που δικαιούτο να συμμετάσχει το κάθε πλήρωμα.

Ο Rossel συνεχίζει και το 2024 με τη Citroën Racing για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με έναν νέο ομόσταβλο, τον Nikolay Gryazin, που δίνει στην ομάδα ένα επιπλέον στοιχείο επιτυχίας.  Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, υπήρξαν τρεις φανταστικές νίκες για το Citroën C3 Rally2, με τους Yoann Bonato και Benjamin Boulloud στα Κανάρια Νησιά, Andrea Crugnola και Piero Ometto στο Rally di Roma και του πρώην οδηγού του εργοστασίου της Citroën, Mads Østberg, με πλοήγηση από τον Patrik. Barth στην Ουγγαρία.

Η Λατινική Αμερική είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά για το C3 Rally2, και ο Ricardo Cordero Jr και ο Marco Hernandez κυριάρχησαν στο Μεξικό και στο Πρωτάθλημα NACAM για άλλη μια φορά πετυχαίνοντς τον τρίτο τους θρίαμβο με την Citroën Racing. Στη Χιλή, οι Gerardo Rosselot και Marcelo Brizio έγιναν πρωταθλητές RC2, με τους Pedro Heller και Pablo Olmos να τερματίζουν δεύτεροι στο RC2 Pro.  Το C3 Rally2 επιβεβαίωσε τις επιδόσεις του σε διάφορα εθνικά πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Οι Miguel Ángel Suárez και Eduardo Gonzalez κέρδισαν το πρωτάθλημα Canarias, ενώ ο νεαρός Ισπανός Diego Ruiloba διεκδίκησε τον τίτλο του S-CER Junior. Οι Βέλγοι Maxime Potty και Renaud Herman ήταν πρωταθλητές εντός έδρας, ενώ οι Crugnola και Ometto κέρδισαν την ιταλική σειρά. Τέλος, το πλήρωμα της Citroën Racing των Martin Surilov και Zdravko Zdravkov ήταν πρωταθλητές Βουλγαρίας.

Στη Γαλλία ήταν ένα εντυπωσιακό ένα-δύο-τρία στο τέλος της χρονιάς. Ο Bonato έγινε πρωταθλητής Γαλλίας για πέμπτη φορά από το 2017, και όλους τους τίτλους τους κέρδισε πίσω από το τιμόνι του Citroën C3 Rally2. Στο φετινό πρωτάθλημα άφησε πίσω του τον Eric Camilli και τον Leo Rossel, τον πρωταθλητή Stellantis Rally Cup το 2022, ο οποίος παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις στην πρώτη του σεζόν με το C3 Rally2. Ο Hugo Margaillan εντυπωσίασε επίσης με μια σειρά τερματισμών στο βάθρο προτού ένα ατύχημα συντομεύσει τη σεζόν του.

Το αυτοκίνητο C3 Rally2 εξελίσσεται συνεχώς με τη βοήθεια της Citroën Racing, παραμένοντας δημοφιλές και επιτυχημένο τόσο μεταξύ νέων όσο και καθιερωμένων πελατών. Χάρη στις συνεχείς ενημερώσεις του, συνεχίζει να αγωνίζεται στο απότομο άκρο – με στόχο να κάνει τη σεζόν που έρχεται ακόμα πιο συναρπαστική.