Barum Czech Zlin 2019 – Μέρα 1η: Ο Kopecký στην πρωτοπορία

Πολύ δυνατά ξεκίνησε την προσπάθεια για την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο Barum Czech Rally Ziln, αγώνα της πατρίδας του ο Jan Kopecký καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην υπερειδική διαδρομή που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης Ziln.

Ο οδηγός της ŠKODA Motorsport’ έγραψε τον καλύτερο χρόνο ο οποίος ήταν κατά 3.9 δευτερόλεπτα καλύτερος από αυτόν του περσινού πρωταθλητή ERC 1 και οδηγού της Sports Racing Technologies, Nikolay Gryazin.

Ο περσινός πρωταθλητής Alexey Lukyanuk ολοκλήρωσε τέταρτος μόλις 0.7 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Simon Wagner, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τετρακίνητο αυτοκίνητο (ŠKODA Fabia R5 Evo) έδειξε πολύ ανταγωνιστικός.

Πίσω από τον Wagner, από την πέμπτη μέχρι και την ένατη θέση τερμάτισαν οι Τσέχοι οι Tomáš Kostka (Kresta Racing), Václav Pech (EuroOil – Invelt Team), Filip Mareš (ACCR Czech Rally Team I ACCR Czech Rally Team I), Vojtěch Štajf (ACCR Czech Rally Team II) και Roman Odložilík (SK DER Rally Team).

Ο Łukasz Habaj (Sports Racing Technologies), ο οποίος είναι μόλις έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Lukyanuk, τερμάτισε στη δέκατη θέση. Ο Chris Ingram, διεκδικητής του τίτλου στην κατηγορία ERC 1, ήταν 13ος γενικής και πέμπτος στην κατηγορία του.

Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με την πρώτη ειδική της μέρας να είναι η Březová – SHERON, η οποία είναι μήκους 15.48km και ξεκινά στις 10:16 τοπική ώρα. Η μέρα αποτελείτε συνολικά από οκτώ ειδικές διαδρομές.

results