Azores Rallye 2019: Μπράβο Αλέξανδρε, Μπράβο Αντώνη

Θετικότατο μπορεί να χαρακτηριστεί το ντεμπούτο των Αλέξανδρου Τσουλόφτα-Αντώνη Χρυσοστόμου στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία ERC1 όπου συμμετέχουν. Από την αρχή γνώριζαν τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν τις συνθήκες που θα επικρατούσαν στον αγώνα.


Στο ERC αποφάσισαν να τρέξουν με ένα Skoda Fabia R5 της TOKSPORT. Έχοντας κάνει μόνο λίγα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του Τσέχου κατασκευαστή, το πλήρωμα δεν κατάφερε να γράψει κορυφαίο χρόνο στην κατατακτήρια διαδρομή με αποτέλεσμα να ξεκινά την πρώτη μέρα του αγώνα από την πρώτη θέση.


Αυτό δυσχέραινε την προσπάθεια τους και τους κόστιζε σε χρόνο. Τη δεύτερη μέρα, ξεκινώντας απο καλύτερη θέση, κατάφεραν να γράφουν χρόνους δεκάδας και να είναι στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο στην κατηγορία τους.


Την τελευταία μέρα, αν και αντιμετώπισαν αντίξοες συνθήκες, με βροχή, ομίχλη και λάσπη στις ειδικές και παρόλο που είχαν τις στιγμές τους, εντούτοις κατάφεραν να αναρριχηθούν στη δεύτερη θέση στην κατηγορία ERC1, αποτέλεσμα που τους δίνει κίνητρο για τη δύσκολη συνέχεια. Παράλληλα ολοκλήρωσαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, κάνοντας μας όλους περήφανους που ένα δικό μας πλήρωμα μπορεί να αντιμετωπίσει το σκληρό ανταγωνισμό από πιο έμπειρα πληρώματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


Ο πρώτος αγώνας θεωρείται επιτυχημένος και οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα τους βοηθήσουν για τη δύσκολη συνέχεια αφού και οι υπόλοιποι αγώνες που θα τρέξουν είναι άγνωστα μονοπάτια για αυτούς, πλην από το δικό μας αγώνα, το Cyprus Rally.


Η επόμενη πρόκληση είναι στις Κανάριες Νήσους το τριήμερο 2-4 Μαΐου. Πριν από αυτό τον αγώνα μεσολαβεί το Tour of Cyprus, αγώνας του Πακγπρίου πρωταθλήματος ράλι, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου.