6ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Αντεπιτέθηκε και κέρδισε ο Τσαγγαράς

Θέαμα, συγκινήσεις και ανατροπές είχε ο 6ος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς, ο οποίος διεξήχθη στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στη Μακούντα, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αργάκας.

ΜΧ1


Ο Χρίστος Τσαγγαράς πήγε στον αγώνα αποφασισμένος να αντεπιτεθεί και να κερδίσει στην κατηγορία ΜΧ1 και το κατάφερε με εκπληκτικό τρόπο. Στο πρώτο hit ο περσινός πρωταθλητής είδε τον Χρύσανθο Χαραλάμπους να κάνει την καλύτερη εκκίνηση και να οδηγεί τον αγώνα. Στα μέσα του πρώτου γύρου, ο Τσαγγαράς πέρασε πρώτος και από κει και πέρα δεν κοίταξε ξανά πίσω.


Άνοιξε αμέσως διαφορά ασφαλείας την οποία κράτησε μέχρι το τέλος του hit. Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους χωρίς να απειλεί και να απειλείται ολοκλήρωσε δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λάμπρος Τσαγγαράς.


Στο δεύτερο hit ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση. Σύντομα εξαφανίστηκε μπροστά όπου στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη η οποία τον φέρνει 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή.


Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους, ο οποίος έτρεχε με πρόβλημα υγείας, οδήγησε εκ του ασφαλούς καταφέρνοντας να ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση μετά που πέρασε τον Άρη Κωνσταντίνου στα αρχικά στάδια του hit. Ο Σάββας Σάββα είχε ωραίες μάχες με τον Λάμπρο Τσαγγαρά και ολοκλήρωσε τρίτος στο δεύτερο hit, με το Λάμπρο Τσαγγαρά να μένει τέταρτος.


Με δυο νίκες σε ισάριθμα hit ο Χρίστος Τσαγγαράς μπήκε ξανά δυναμικά στο κυνήγι του πρωταθλήματος και με τρείς αγώνες να απομένουν η αγωνία είναι πλέων στο κατακόρυφο. Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους δεν πίεσε για κάτι περισσότερο, βολεύτηκε με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης, οι οποίοι τον διατηρούν στην πρωτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την πλευρά του ο Λάμπρος Τσαγγαράς στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου με τερματισμούς 3-4.

ΜΧ2


Αλλαγή δεδομένων είχαμε στην κατηγορία ΜΧ2. Ο Μάριος Πάμπουκκας είναι ο νέος πρωτοπόρος στην κατηγορία μετά τις δυο νίκες που πέτυχε στα δυο σκέλη. Στο πρώτο hit προηγήθηκε όμως ο Χρύσανθος Γεωργίου κατάφερε να τον περάσει. Ακολούθησε ακόμα μια μονομαχία μεταξύ τους, με τον Γεωργίου να είναι μπροστά και τον Πάμπουκκα πίσω. Λίγο πριν το τέλος του hit ο Γεωργίου είχε πτώση με αποτέλεσμα η νίκη να πάει στον Πάμπουκκα. Ο Γεωργίου τερμάτισε δεύτερος και ο ανεβασμένος Άριστος Γεωργίου ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.


Δραματική εξέλιξη είχε το δεύτερο hit. Στην εκκίνηση ο Μιχάλης Πάμπουκκας έφυγε καλύτερα από όλους, την ίδια στιγμή που ο Χρύσανθος Γεωργίου δεν κατάφερνε να εκκινήσει καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Μπροστά, ο Πάμπουκκας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και το δεύτερο hit, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άριστο Γεωργίου και στην τρίτη τον Θανάση Φελλά.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τη νίκη που πέτυχε ανέβηκε πρώτος στη βαθμολογία με 13 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο πλέον Χρύσανθο Γεωργίου. Με τερματισμούς 3-2 ο Άριστος Γεωργίου τερμάτισε δεύτερος, ενώ στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Θανάσης Φελλάς, με τερματισμούς 4-3.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Μιχάλης Πάμπουκκας είπε: «Σήμερα στη Μακούντα έκανα ένα πολύ καλό αγώνα έχοντας τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου. Η εξέλιξη του αγώνα με φέρνει πρώτο στη βαθμολογία με 13 βαθμούς διαφορά από το Χρύσανθο Γεωργίου. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να κατακτήσω και φέτος το πρωτάθλημα. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τους χορηγούς μου που με στηρίζουν.»

ΜΧ3 OVER


Στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο hit αυξάνοντας περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες του. Στο πρώτο hit έφυγε καλύτερα από όλους και χωρίς να πιεστεί από κανένα σημείωσε μια εύκολη σχετικά νίκη. Ωραίες μάχες έγιναν για τη δεύτερη θέση μεταξύ τριών αναβατών. Ο Άκης Σοφοκλέους στα αρχικά στάδια ήταν δεύτερος, όμως σύντομα τον πέρασε ο Σπύρος Ηλία. Λίγο αργότερα έχασε ακόμα μια θέση από το Γιώργο Σιδερένιο, οπισθοχωρώντας τέταρτος. Ο Σιδερένιος συνέχισε την ανοδική του πορεία και περνώντας τον Ηλία ολοκλήρωσε δεύτερος το hit.
Στο δεύτερο hit ο Μαρίνος Τσαγγαράς έκανε ακόμα μια καλή εκκίνηση. Έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και από κει και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Όπως και στο πρώτο hit, η μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν μεταξύ τριών αναβατών.


Ο Άκης Σοφοκλέους αρχικά ήταν δεύτερος, ακολουθούμενος από τον Γιώργο Σιδερένιο και τον Σπύρο Ηλία. Σύντομα οι Σιδερένιος και Ηλία τον πέρασαν, με το Σιδερένιο να είναι δεύτερος και τον Ηλία τρίτος. Ο τελευταίος πίεσε το Σιδερένιο σχεδόν μέχρι το τέλος του hit, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει.


Η λήξη του αγώνα βρήκε νικητή το Μαρίνο Τσαγγαρά με τερματισμούς 1-1, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος με τερματισμούς 2-2, με τον Σπύρο Ηλία να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με τερματισμούς 3-3.

MX4


Η απουσία του Βίκτωρ Ζαχαρία στην κατηγορία ΜΧ4 έδινε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στο Χρίστο Κημήτρη να αποσπαστεί περεταίρω στη βαθμολογία. Όπερ και εγένετο. Ο Κημήτρη κατάφερε να φύγει νικητής από τον αγώνα με τερματισμούς 1-2, παρά το γεγονός ότι και στα δυο hit είχε πτώσεις. Στην τριπλή μάχη στο πρώτο hit μεταξύ των Μαυρονικόλα, Τσόκκου και Καΐκκη νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος καθώς κατάφερε μετά από σκληρές μάχες να ολοκληρώσει δεύτερος. Τρίτος έμεινε ο Λούκας Τσόκκος και τέταρτος ο Χρίστος Καΐκκη.


Στο δεύτερο hit ο Λούκας Τσόκκος κατάφερε να κερδίσει εκμεταλλευόμενος και τη πτώση του Κημήτρη. Τρίτος αυτή τη φορά τερμάτισε ο Κυριάκος Μαυρονικόλας και τέταρτος ο Χρίστος Καΐκκη.


Με τερματισμούς 1-2 ο Χρίστος Κημήτρη είναι πλέων το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου καθώς η διαφορά του από το δεύτερο Λούκα Τσόκκο άνοιξε στους 42 βαθμούς. Ο τελευταίος, ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση με τερματισμούς 3-1, τρίτος τερμάτισε ο Κυριάκος Μαυρονικόλας με τερματισμούς 2-3 και τέταρτος ο Χρίστος Καΐκκη με τερματισμούς 4-4.

ΜΧ85

Ο Αριστόδημος Έλληνας σημείωσε ακόμα μια νίκη στην κατηγορία ΜΧ85. Και στα δυο hit είδε τον Βρυώνη Βλάσιου να προηγείται, όμως με υπομονή κατάφερε να τον περάσει και να κερδίσει και στις δυο περιπτώσεις. Ο Dominic Κολοκάσης και στα δυο hit ήταν στη μάχη της δεύτερη θέσης με τον Βρυώνη Βλάσιου. Στο πρώτο ο Βλάσιου κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του, ενώ στο δεύτερο ο Κολοκάσης ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση. Ο Σπύρος Γιάγκου ήταν ο αναβάτης που ολοκλήρωσε τρίτος ενώ ο Βλάσιου έμεινε τέταρτος.


Με δυο νίκες στα δυο hit, ο Αριστόδημος Έλληνας έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο, ενώ ο Dominic Κολοκάσης τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα, αφήνοντας τρίτο τον Βρυώνη Βλάσιου.

Οι κατηγορίες ΜΧ3 και ΜΧ65 δεν έγιναν καθώς δεν συμπλήρωναν τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών που είναι τέσσερις αναβάτες.

Ο έκτος αγώνας πέρασε ήδη στην ιστορία και όλοι πλέων αναμένουν τη 14η Απριλίου όπου θα διεξαχθεί ο έβδομος αγώνας, πιθανότατα και πάλι στη Μακούντα. Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Μέχρι τον επόμενο αγώνα μεσολαβούν τρείς βδομάδες όπου οι αναβάτες καλούνται να ανασυνταχθούν ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για την τελική ευθεία.

Στάθης Ευσταθίου