Azores Airlines Rallye – Δεύτερη μέρα: ο Lukyanuk διευρύνει την διαφορά

Ο Alexey Lukyanuk διευρηνε το προβάδισμα του στο Azores Airlines Rallye, παρά την ατυχία που ειχε όταν βρήκε απέναντι του ένα κοπάδι αγελάδων στην τελευταία ειδηκή της Παρασκευής.

Ο Lukyanuk αποσπάστηκε από τον δεύτερο στην γεκική κατάταξη  Ricardo Moura, ακολουθώντας μια συντηρητική τακτική στον αγώνα σε μια προσπάθεια να προφυλάξει το αυτοκίνητο του. Ο Moura ακολούθησε την ίδια τακτική αφού ένα σκασμένο ελαστικό κατά τη διάρκεια του πρωινού περάσματος, τον ανάγκασε να οδηγήσει πιο προσεκτικά ούτως ώστε να αποφύγει παρόμοια περιστατικά.

Ο τρείς φορές πρωταθλητής Πορτογαλίας Bruno Magalhães, δυσκολεύτηκε πολύ με τους ERC Junior U28 Martin Koči και Chris Ingram, καθώς έδιναν μάχη για την τρίτη θέση. Αυτό τον ανάγκασε να χάσει χρόνο απο τον Lukyanuk, ενώ δήλωσε δυσαρεστημένος με την ισορροπία του αυτοκινήτου του το πρωί. Αυτή η εξέλιξη τον άφησε 32.4 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση στο τέλος της ημέρας.

Ο τρίτος στο ERC Junior U28 Fredrik Åhlin δεν κατάφερε να βρει την κατάληλη επιλογή ελαστικών. Αυτό τον ανάγκασε να χάσει χρονο στο δεύτερο πέρασμα από την Sete Cidades το απόγευμα, ειδική την οποία κέρδισε ο Magalhães.

Ο Rhys Yates, επί του παρόντος είναι στην τέταρτη θέση στο ERC Junior U28 και 8ος γενικής. Παραμένει σε μάχη για την δεκάδα μαζί με τους τοπικούς οδηγούς Carlos Vieira, Ricardo Teodósio και Luis Rego. Ο τελευταίος αντιμετώπισε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση, επιτρέποντας στον Frank Tore Larsen να καταλάβει την πέμπτη θέση στο ERC Junior U28.

Ο Lukasz Habaj είχε μια δύσκολη μέρα, χάνοντας χρόνο στο πρωινό πέρασμα από τις ειδικές. Ακολούθησε ένα σκασμένο ελαστικό στη Feteiras 2 και ένα χτύπημα σε τοίχο στο δεύτερο πέρασμα του απο την Sete Cidades, τα οποία τον έριξαν μακριά από την δεκάδα.

Ο Zelindo Melegari έχασε την πρωτοπορία που είχε στην κατηγορία ERC 2, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη κατά τη διάρκεια του απογευματινού περάσματος από τις ειδικές και έτσι είναι δεύτερος πίσω από τον Sergei Remennik.

Ο Märtiņš Sesks εξακολουθεί να προηγείται στο ERC Junior U27 και στο ERC3 παρά το πρόβλημα που αντιμετώπησε με ένα σκαμένο ελαστικό. Ο βασικός του αντίπαλος είναι ο τοπικός οδηγός Diogo Gago, ο οποίος έκλεισε την διαφορά σε 3,2 δευτερόλεπτα από τον Sesks. Ο Efrén Llarena έμεινε μακριά από τους πρωτοπόρους μετά από ένα σκασμένο ελαστικό στο πρώτο πέρασμα απο τη Sete Cidades.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο με τρείς ειδικές διαδρομές.

results